Skocz do zawartości

remont, wypadanie zębów, dentysta i potem dziwne rzeczy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Bardzo prosiłabym o zinterpretowanie przedziwnego snu, który miałam dzisiaj. Z reguły nie mam snów a dzisiejszy był tak dziwny że gdybym sobie nie zapisała haseł tuż po przebudzeniu nawet bym nie pamiętała, że go miałam.

Sen zaczyna się w faktycznie wykańczanym nowo-postawionym domu mojego brata, które czasami rzeczywiście pomagam mu wyremontować. Brat poprosił mnie, bym odkleiła jakąś listwę i przykleiła ją spowrotem by było równo. Aby oczyścić oderwaną listwę z jakiegoś kleju, który nie chciał odejść użyłam m.in. swoich zębów. Muszę nadmienić, że zakładam na noc takie nakładki na zęby (górna silikonowa a dolna wyglądająca jak wyjmowany aparat ortodoncyjny) bo kiedyś nosiłam aparat stały i miałam je w trakcie mojego snu. Nagle zęby zaczęły mi wypadać na dłonie, była krew. Bratowa, która jest w ciąży, zapytała się czy wszystko w porządku, mama też się zainteresowała. Jak wzięłam lusterko i spojrzałam na zęby okazało się, że co drugi dolny (głównie na przedzie) już wypadł a pozostałe ruszały się. Górne zęby były trzymane przez nakładkę silikonową ale też krwawiły.

Rozpłakawszy się, łapiąc wypadające zęby i krwawiąc wybiegłam z domu i dość szybko znalazłam się u dentystki, której nigdy w życiu wcześniej nie widziałam. Kazała mi siąść na fotel.

W tym miejscu mój sen się przerywa bo się obudziłam, a jak znowu zasnęłam to kontynuowany był u dentystki. Nie wiem co zrobiła ale miałam już wszystkie zęby gdzie trzeba chociaż nadal się ruszały trochę i potem działy się jakieś już przedziwne rzeczy, które nie miały w ogóle żadnego sensu.

Chciałabym zapytać co to może znaczyć? Nadmienię, że bratowa faktycznie jest w ciąży a ja ostatnio przeżywam lekki kryzys zarówno finansowy jak i na studiach, a symbolika zębów przeraziła mnie nie na żarty :(

Napisano

Witam

Symbol zebow odnosi sie zazwyczaj do naszej zdolnosci przegryzania sie przez zycie.Pomagajac innym tracisz wiele zyciowej energii (krew).Twoja sytuacja jest chwiejna.Ponosisz straty (wypadajace zeby),zarowno finansowe,jak i emocjonalne.

Dentystka przy pracy pokazuje jednak,ze juz gdzies tam w Tobie uruchomily sie sily naprawcze obecnej malo komfortowej sytuacji.

Powoli wszystko zacznie wracac do normy.Moze nie bedzie calkiem stabilnie,ale z pewnoscia duzo lepiej (zeby wrocily na swoje miejsce i troche sie ruszaly)

Mysle tez,ze ten aparat/nakladka,pokazuje w jakim momencie zaczela sie sytuacja.Cos mialo pomoc,ale tak sie nie stalo i teraz odczuwasz tego skutki.

Pozdrawiam

Napisano

Dziekuję za odpowiedź!

Bardzo mnie uspokoiła, gdyż czytając samą symbolikę zębów odniosłam wrażenie, że niedługo będę miała jakiś pogrzeb i odchodziłam już od zmysłów zamartwiając się. Nigdy bym nie odniosła tego snu do mnie samej, ale po zastanowieniu się uważam tą interpretację za bardzo ale to bardzo trafną :) W ostatnim czasie zaczęłam snuć plany życiowe zupełnie inne od obecnych i czekają mnie duże zmiany, ale dobrze wiedzieć, że gdzieś w głębi czuję, że dobrze robię :)

Co do aparatu retencyjnego nie jestem pewna, po prostu uznałam to za oczywistość że tam jest skoro zakładam go codziennie.. Starałam się przypomnieć sobie kiedy dokładnie dostałam aparat retencyjny i nie wiązać tego z okresem noszenia stałego, i chyba biorąc pod uwagę sam okres noszenia aparatu retencyjnego masz całkowitą rację. Naprawdę niewiarygodne :zdziwko:

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam