Skocz do zawartości

Czy Pan utrzyma się dalej w tej pracy?

basiunia53

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam serdecznie:prosi: Bardzo proszę o pomoc zinterpretowaniu rozkładu kart na temat pracy. Znalazłam w necie rozkład ponoć jest to rozkład wróżbity Macieja

1. Aktualna sytuacja Paź denarów

2. Przeszłość zdarzenia Król denarów

3. Źródło i przyczyna problemu 4 buławy

4. Rada 6 kielichów

5. To co nieuniknione Cesarzowa

6. Wynik 5 denarów dołożyłam jeszcze Króla buław

Rozkładałam karty dla kogoś bliskiego i nie wiem za bardzo jak to ugryźć. Naświetlę może trochę sytuację. Mianowicie czy utrzyma się w tej pracy, szefowa ma z nim rozmawiać co z tego wyniknie. Przedtem byli zadowoleni z jego pracy a teraz ? Co wypłynęło na to, że sytuacja zmieniła się o 180 stopni.

Dziękuję serdecznie za pomoc:prosi:

Ja dopiero się uczę, ale spróbuje jak ja to widzę :

- aktualna sytuacja - paź denarów - to może być sam zainteresowany, który czeka na swoją kasę lub jego pracodawca, który nie płaci pensji w całości tylko w częściach;

- przeszłość zdarzenia - Król denarów -przedtem był zadowolony ze swojej pracy i otrzymywanego wynagrodzenia;

- źródło i przyczyna problemu - 4 buławy - wydaje mi się, żę problem jest w tej firmie ktoś może mu szkodzić;

- rada - 6 kielichów - nie wiem jak się do tej karty odnieść

- to co nieuniknione - Cesarzowa - tutaj myślę że ta karta wskazuje na tą szefową i rozmowę z nią

- wynik - karta główna - 5 denarów - bardzo smutna karta na końcu, myślę że albo mu zmniejszą pensję lub dostanie wypowiedzenie, dobrałam jeszcze do tej karty ostatniej Króla buław, sądzę że ktoś poda mu pomocną dłoń z dawnych znajomych. uf

Takie jest moje spojrzenie na te moje karty - to takie gdybanie.

Edytowane przez Czarownica
  • Maestro
Napisano

Podaj swoją interpretację. To nie Kącik Bezpłatnej Pomocy Tarotowej, ale nauka interpretacji kart.

Napisano

Zapoznaj się z regulaminem... Tytuł wątku nie nakreśla sytuacji... Każdy tu "prosi o pomoc bardzo". ZAWSZE konieczna jest również Twoja interpretacja. Tym razem to ja zedytuję i poprawię posty, bo to Twój debiut na forum, ale pamiętaj o tym pls.

Napisano
- doświadczam właśnie 4 buław w pracy co objawia się spokojem, odpoczynkiem po wzmożonym i nerwowym okresie. Roboty mam dużo mniej. Być może taka sama sytuacja jest w firmie w której pracuje Twój znajomy. Nie wiem w jakiej branży pracuje Twój znajomy ale - mało pracy/zleceń może się wiązać z brakiem możliwości wypracowania pieniędzy (Król Denarów zdegradowany do pazia denarów). Firma może mieć problemy finansowe co przełożyć się może na obniżenie pensji (5 denarów).
Napisano

1. Aktualna sytuacja Paź denarów

Widać, że ta osoba pracuje dobrze sumiennie ale troszkę ‘za mało’. Mogłaby więcej. Daje z siebie minimum a pracodawcy pewnie widzą w niej większy potencjał.

2. Przeszłość zdarzenia Król denarów

No właśnie – kiedyś ta osoba pracowała lepiej / sumienniej i tutaj lekkie pogorszenie pracy wg mnie (spadek z króla na giermka)

chyba zbyt pewne poczucie siebie w tej karcie.

4. Rada 6 kielichów

Powrócić do przeszłości, do tej lepszej pracy, nabrać motywacji.

5. To co nieuniknione Cesarzowa

rozmowa z przełożoną

6. Wynik 5 denarów dołożyłam jeszcze Króla buław

Powiedziałabym, zę reprymenda a w buławowym ponowna motywacja i zapał do pracy.
Napisano

Dziękuję serdecznie za spojrzenie i odczyt fachowy, włożoną energię. Jak się sytuacja potoczy poinformuję później może w przyszłym tygodniu będzie tzw. weryfikacja.

Pozdrawiam

Napisano

Paź Denarów stara się utrzymać w pracy, ale powinien się wciąż wykazywać swoją pracą oraz być na niej non stop skupiony - wręcz zabiegać aby się pokazać.

Możliwe, że dawniej szef sprawował nad nim pieczę, a potem szefowa wkroczyła w temat co P.szefowi mogło się nie spodobać..

Należy się cofnąć w przeszłość/6 kiel/ - może to jakieś spoufalanie się ze str. szefowej w kierunku świeżego pracownika??

Znajomy powinien załagodzić sytuację, bo od niej b. dużo zależy co będzie dalej - aby szef też był usatysfakcjonowany/Król Denarów/.

On musi wykazać pokorę niestety aby się utrzymać. Jak dla mnie sprawa dotyczy ich troje.

Pytasz czy się utrzyma w pracy - jeśli spełni jakieś warunki to tak, ale nie jest to do końca zgodne z jego ego/5 den/.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam serdecznie - Chciałam wyjaśnić jak się sprawa potoczyła dalej otóż pani szefowa myślała, że znalazła taniego wyrobnika. Chciała wmówić wiele rzeczy, które uwłaszczały zainteresowanemu. Mianowicie, że mało pracuje, a facet się starał jak mógł, ona wiedziała że mu zależy na pracy bo wiadomo ma na utrzymaniu rodzinę. Obniżyła zarobki i jak to mówią szukała dziury w całym. Facet się wściekł i złożył wypowiedzenie i jej szczęka opadła. Bo mieć dobrego pracownika i go stracić z dnia na dzień, a terminy gonią - to nie jest wesoło - ale jest powiedzenie - że chytry dwa razy traci -.

Pozdrawiam cieplutko