Skocz do zawartości

zmarły ojciec, dom dziadków, baba jaga, lęk, mówiący zmarły...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ostatnio miałem sen w którym był mój zmarły nie dawno tata, znajdowaliśmy się u dziadków na wsi był wieczór kiepska pogoda byliśmy w domu nagle wchodzi do pokoju tata z prezentem dla mnie i wręcza mi go używając słów "to dla najlepszego syna na świecie" po czym wyszedł z pokoju a mi wydając się że jest z mamą w pokoju obok i śpi chciałem tam pójść nagle zacząłem próbować zapalać światła żadne nie chciały się zapalić z jednego strzeliła żarówka idąc do łazienki obok pokoju w którym się znajdowałem aby zapalić światło pojawiła się nagle baba jaga było słychać tylko burzę z dworu nie odczuwałem strachu przed nią we śnie natomiast jedynie strach przed pojawieniem się ducha na to ona mówiąc do mnie słowami "nie boisz się mnie" i zaczęła się przerażająco śmiać. Po tym się obudziłem parę minut przed drugą. I czy ktoś może mi wytłumaczyć WTF? Przed śmiercią taty miałem sny z krwawiącymi zębami i krukami - sprawdziła się choroba i śmierć.. ok. 2 tygodni temu miałem znowu sen z krwawiącym zębem i wypadającym mi od uderzenia czegoś a teraz ten chory sen..

Edytowane przez P@wel
Napisano (edytowane)

super :) poprawiłam ci też w całym wątku. Miło widzieć, że użytkownik jest ogarnięty i umie poprawić, w przeciwieństwie do masy innych :)

Edytowane przez OazaSpokoju
Napisano

P@wle czy mógł bys napisać coś o sobie a w szczególności ile masz lat?

Wiek mi jest potrzebny do tego bo mam wątpliwość co do znaczenia twojego snu.

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano

Mój wiek to 28 lat. Prowadzę działalność od nie dawna którą pomału próbuję rozwinąć, ok miesiąca temu poznałem kobietę z którą się spotykam. Po śmierci Ojca została matka i młodszy brat którzy polegają w tej chwili na mojej pomocy i obecności. Mam nadzieje że to Ci pomoże Sławku.

Ps. wiesz OazaSpokoju wbrew pozorom to nie jest takie trudne i długo nie zajmuje poprawienie tematu..;)

Pozdrawiam

Napisano
P@wle czy mógł bys napisać coś o sobie a w szczególności ile masz lat?

Mogę z ciekawości zapytać, dlaczego interesuje Cię wiek?

Napisano (edytowane)

Zacznę od tego nieszczęsnego wieku. W przypadku takiego wieloznacznego snu miałem wątpliwość szczególnie gdy chodzi o tą cześć z wybitym zębem. Gdyby Paweł miał 33 lata to bardzo, ale to bardzo, bym na jego miejscu uważał. Wiek chrystusowy to najtrudniejszy okres w życiu mężczyzny. Będąc w tym wieku płeć brzydka ściąga do siebie nagłe, nieprzewidziane zdarzenia losowe takie które to nie raz kończą się tragicznie. W praktyce wróżbiarskiej nazywa się to "strzała losu".

Triado jak będziesz miała kiedyś doczynienia z mężczyną, któremu bedziesz wróżyć i będzie w przedziale wiekowym 32- 34 zwróć uwagę że najmniejsze błahe wydarzenie losowe może przeistoczyć się w tragedię.

Wracając do snu:

Moim zdaniem twój sen należy interpretować od środka od symbolu ciemnego przedpokoju to symbol sytuacji jak spotkała ciebie po smierci ojca - zagubienie, niepewność lęk przed przyszłością a raczej brak wizji przyszłości. Teraz płynnie przechodzimy do symbolu babajagi - to symbol leków naszego dzieciństwa, sytuacji która nas przeraża a śmierć osoby bliskiej jest własnie takim zdarzeniem losowym, które powoduje w nas poczucie bezbronności czujemy się jak te dzieci stojące przed babąjagą w niepewności naszego dalszego losu. Śmierć spotka nas wszystkich i tym różnimy się od dzieci że mamy tą świadomość że w końcu i nas czeka ta "przyjemność" spotkania z kosą przeznaczenia i tą świadomość nieuchroności przemijania symbolizuje twoja odpowiedź- że się jej nie boisz. Łącząc twoją odpowiedź o tym że jesteś wsparciem dla matki i brata łatwo zauważyć że symblika pekających czy też zepsutych żarówek jest ściśle połączona z poczuciem tego że miałeś wrażenie że mama była w pokoju obok - to symbol że nie obawiałeś się co z tobą będzie ale o to co będzie z nią i bratem. Siłą rzeczy dochodzimy do sceny z ojcem - teraz już chyba wiesz dlaczego jest z ciebie dumny? To właśnie symbolizują jego słowa.

Nie za bardzo wiem co zrobić z symbolem prezentu - to typowy symbol materii - co zmarły może przekazać materialnego? - może chodzi o jakieś sprawy spadkowe? Chyba że zlejemy typową interpretację i odrzucimy znaczenie materialne i przyjmiemy znaczenie dosłowne - "dziękuje synu, jestem z ciebie dumny".

Wracając do snu z zębami. Zęby w snach mają setki znaczeń ale ten z czarnymi krukami sam bym odczytał jako zapowiedź czegoś złego. Ptak w snach to symbol wiadomości. Gdy dodamy do tego kolor czarny - wiadomość zła, a kruk - to symbol ściśle powiązany z osobami zajmującymi się czarną magią - wielu magów z baśniach takiegoż kruka posiadali. Nie sądze że śmierć twojego ojca była spowodowana urokiem, ale czarny kruk w tym przypadku zwiastował coś złego(wiadomość) przychodzącego do nas z zewnątrz.

Został nam jedynie ostatni sen z zębami jakbyś miał 33 lata - powiedziałbym uważaj - bo ząb został wybity czyli przyczyna zewnętrzna, nagła i wieszcząca kłopoty.

Ale naszczęście nie masz 33 lat i jak spojrzę na ten sen brakuje mi trochę szczegułów a mianowicie który ząb i po której stronie?

Ale zrobię pewne założenia że chodzi o zęby przednie bo jak wybijają nam zęby to raczej te przednie - to symbol tego że ponosimy jakąś stratę w naszym wizerunku, coś nas zaskakuje i niszczy nasze dotychczasowe postrzeganie naszej osoby przez nas samych ale również przez osoby inne ( bez zebów na przedzie nasz uśmiech jest poprostu nie atrakcyjny - czyli wizerunek jest "dupawy" jak mawiają moje dzieci). Nie wiem dlaczego mam wrażnie że "poleciały" ci zęby lewe a strona lewa jest związana z uczuciami i tak jakoś utwiło mi w głowie te twoje zdanie z tą nowo poznaną dziewczyną, może to głupie gdybanie ale uważaj na nią, a przynajmniej dobrze i uważnie się jej przyglądaj i jeszcze jedno przypomnij sobie pierwsze wrażnie gdy zobaczyłeś ją po raz pierwszy - przeważnie jest to bezbłędna wskazówka co do danej osoby.

Pozdrawiam:

Sławomir

Edytowane przez Slawomir
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Naprawdę czarny kruk w śnie już coś znaczy? U mnie śnił mi się kruk który wleciał do pokoju w domu rodziców i siedziałyśmy z moją młodszą siostrą przerażone. Jak jej opowiedziałam, to się przestraszyła, bo jej bardzo często czarny kruk właśnie się śni...