rubryka Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 witam, mam problem - często mam sny o moim eks, który ogólnie rzecz ujmując, jest mocno toksyczny, jest krzyżowo uzależniony od seksu i alkoholu. Charakter naszej znajomości miał chyba wymiar karmiczny, a jego osoba zawsze budziła we mnie silne emocje - kiedyś miłości, teraz niechęci, aż po nienawiść. wyrządził mi wiele krzywdy i nadal mam o to żal. W każdym razie moje sny, a kilka razy weryfikowałam ich treść, odnoszą się zwykle do jego obecnego życia. Zwykle po takim śnie w jakiś sposób pojawia się w moim życiu. sny dotyczą jego relacji z kobietami, zwykle w śnie spotykam go gdzieś i mi o nich opowiada. potem okazuje się, że to zadziwiająco pasuje do aktualnych wydarzeń - a przynajmniej pasowało, bo zerwałam z nim wszelki kontakt, sny jednak zostały. Czy to przejdzie. Czy można się tego jakoś pozbyć? Oczyścić jakoś znajomość? Cytuj
Dirty Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Rubryko, przeżylam to samo co Ty! Bylam bardzo zakochana w mężczyznie, zauroczona. Kazde przypadkowe spotkanie, maila, telefon, poprzedzał sen. Kiedy się nim rozczarowałam i czułam urazę sny byly rzadsze. To byl zwiazek karmiczny i w przeszlych wcieleniach łączylo nas cos niezwykłego. Kiedy rozstalismy sie ostatecznie, bo byla to rwana znajomosc na zasadzie rozchodzenia sie i schodzenia odwiedzał mnie w snach, im bardziej sie oddalalismy tym dalej byl w snach, teraz jest tylko "przechodniem", a wczesniej gdy dreczyly mnie watpliwosci zadawalam mu w snach pytania a on mi w nich odpowiadal. Wszystko przeszlo kiedy zagłębiłam się w tematyke karmy, radykalnego wybaczania.. Uznałam ze to juz czas wybic go sobie z glowy i serca bo nie moge sie przez to cieszyc tym co mam, czytalam ze czasem trzeba pozwolic odejsc nie tylko fizycznie, ze to czasem rozpuszcza karme. Dojrzałam by mu wybaczyc i zyczyc dobrze. Teraz nie mam snow, choc mysli czasem nadal sie pojawiają.. Przypominam,ze wybaczamy komus nie dla niego tylko dla siebie dla wlasnego spokoju Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Dirty Cytuj
Trida Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 Rubryko przede wszystkim musisz opanować myśli i swoje uczucia / emocje. To nie jest takie łatwe ale do zrobienia. Możliwe, ze nadal w jakimś stopniu o nim myślisz stąd sny. Daj sobie czas a wszystko powinno się uspokoić. Cytuj
Witek D. Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 Potrzeba pracować nad przebaczaniem ale też uznawaniem swoich krzywd. Mimo wszystko, na jakimś poziomie chciałaś byś była dla niego ważna - i ten poziom jeszcze jest na etapie uczuć, chęci bycia ważną dla niego, więc być może podświadomie sprawdzasz, czy myśli o Tobie, jak wyglądają jego uczucia. Napisz list w którym zwracasz się do niego (on jest dla Ciebie tylko), przyznaj ile bólu i cierpienia Ci sprawił, napisz jak się z tym czujesz (potrzebujesz uznać te emocje). Jeśli pojawią się emocje przyciągania do niego, też je wyraź, pozwól sobie wyrazić wszystko, co chce wyrazić twoje wnętrze i nie bój się tego, nie bój się tego też że z powrotem się uzależnisz od niego albo coś poczujesz, tylko przyznaj się do siebie, do tego co czujesz, zaakceptuj to i pozwól by się to wypaliło (wypłakało nawet). Gdy już emocje zejdą (ale rzeczywiście się dopalą) możesz ten list np. spalić by symbolicznie dokończyć proces (uzdrowienia twoich emocji, nie wyparcia ich) 1 Cytuj
rubryka Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Napisano 6 Czerwca 2014 dzięki za odpowiedzi - metody z listami stosowałam wcześniej, jak byłam dość mocno roztrzaskana po rozstaniu. heh, on jest typem bardzo toksycznym, takim wampirem, który wysysa z kobiet, to co się da, a sam nie daje nic od siebie. z jednej strony go nie cierpię za wszystko, co mi zafundował, z drugiej mi go żal, bo niszczy siebie i otoczenie, a jest ojcem 2 dzieci. dlatego tez chciałabym się pozbyć ze swojego życia wszystkie - i pozytywnych skojarzeń (tzn moich cieplejszych uczuć do niego), jak i poczucia krzywdy i niechęci. Cytuj
Witek D. Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Czasem zdarza się właśnie uzależnienie od takich wampirów emocji, dokładniej od tego poczucia bycia wyssanym i tego że coś zabrano nam - w związku z tym uwaga kieruje się na wampira (co jeszcze bardziej włącza przepływ energii w tą stronę). Ale uzdrawianie tego odbywa się właśnie na poziomie emocji - można też np. zobaczyć to co odczuwa się jako "zabrane" przez wampira i poczuć jak to wraca z powrotem, te części siebie/duszy które utknęły przy wampirze. Wszystko to ułatwia odcinanie się i przywracanie neutralności w stosunku. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi