Regulus Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Nie znalazłem takiego wątku więc go zaczynam. Piszcie tutaj o tym jaki film ostatnio widzieliście, jak go odebraliście czy polecacie itd. Wczoraj miałem trochę wolnego czasu więc zapuściłem wieczorem Timecrimes (2007). Film Sci-fi produkcji hiszpańskiej z motywem podróży w czasie. Film bardzo mi się spodobał, choć jak się zastanowić to nie jest do końca spójny logicznie. Polecam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko08 Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 (edited) Pod Mocnym Aniołem. Marian Dziędziel rozwalił mnie na łopatki - jak zwykle. Film dość trudny. Mnie zostawił połamana na kilka dni. Edited July 17, 2014 by Ciastko08 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZEFWILTON2448 Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 Czy w tym temacie można pisać tylko tytuł filmu, czy mogę na przykład poprosić cię o opinię filmu, który ostatnio oglądałaś? Przykładowo akurat chcę obejrzeć ''Melancholię'', ale nie wiem czy warto - co myślicie o tym filmie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nheero Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Cóż, byłem parę dni temu w kinie na filmie "Lucy ". Film jako tako mi się spodobał, chyba każdy chciałby korzystać w stu procentach ze swojego mózgu ) Ale to raczej podchodzi pod sci fi. Niemniej jednak polecam, skłania do refleksji filozoficzno egzystencjalnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camomile Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 Byłam kilka dni temu na Mieście 44. Tematyka oczywiście wojenna. Smutny, wzruszający. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eilidh Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 Terminal- film o turyście, który przyjechał z Europy wschodniej do nowego jorku, ale w jego kraju doszło do zamachu stanu i nie może przedostać się do legalnie na teren stanów zjednoczonych. Do zakończenia wojny w jego kraju "mieszka" w hali tranzytowej terminalu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regulus Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 Oglądałem już jakiś czas temu, ale nie przypadł mi do gustu. W ogóle Lars von Trier jest dla mnie niezrozumiały i nudny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regulus Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 Nie mogę edytować wątku. Powyższe tyczy się filmu Melancholia: Czy w tym temacie można pisać tylko tytuł filmu, czy mogę na przykład poprosić cię o opinię filmu, który ostatnio oglądałaś?Przykładowo akurat chcę obejrzeć ''Melancholię'', ale nie wiem czy warto - co myślicie o tym filmie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Asmic Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 ostatnio oglądałem Charlies St. Cloud to trzeba zobaczyć trochę fantasy trochę romansik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jacek Bartnicki Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 22 minutowy film Skradziony Czas na Youtube; genialny zrobili amatorzy i dla mnie jest naj. O podróży w czasie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
megaanalisa84 Posted October 11, 2014 Share Posted October 11, 2014 ostatnio oglądałam film Gwiazd naszych wina, film mnie bardzo wzruszył, był zupełnie inny niż filmy o podobnej tematyce, kto jeszcze go nie oglądał powinien koniecznie obejrzeć a może znacie jakieś podobne filmy? albo jakieś dramaty w tle z romansem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greta1977 Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Ostatnio przerabiałam całą trylogię Iron Man, chwyciłam też za BSG Razor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Asmic Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Czarownica - Maleficent z 2014 . piękny film o magii z Angeliną Jolie w roli głównej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Shadoes Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Nostalgia Anioła. Piękny film - polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gozer Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Lucy, świetny film [video=youtube;8WLyCOizSNc] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaXx Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Lubię wracać do dobrych filmów, więc ostatnio obejrzałem ponownie film pt Incepcja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Asmic Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Lucy, świetny film [video=youtube;8WLyCOizSNc] również oglądałem jakiś czas temu ten film i także polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaglik79 Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Grand Budapest Hotel – brytyjsko-niemiecki komediodramat w reżyserii Wesa Andersona. Mam nadzieję, że dostaną jakiegoś Oscara, naprawdę uważam, że się im należy. Wspaniały, piękny film z rewelacyjną obsadą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirekwalczyk Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 No właśnie widziałem oficjalny trailer z tego Grand budapest hotel, zapowiada się całkiem interesująco. Trzeba by poszukać czegoś w necie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oberynmartell Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Świetny film, "grand..." obejrzałem właściwie przypadkiem i gorąco na niego liczę. Ze swojej strony polecam Still Alice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
megabat Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Oculus- nawet sie wystraszylam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nelka10 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Disco polo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bergi:( Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Sypiając z wrogiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giko Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 U mnie była 'Sztuka zrywania' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azbest Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Summer camp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nattquise Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Edge o Tomorrow - Na skraju jutra Polecam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirty Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Po tamtej stronie drzwi Ogolnie taki sobie, momentami jak kopia innuch horrorow ale zakonczenie mocno mnie poruszylo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
takamałaja Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Przełęcz ocalonych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliexpress Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Only the brave - polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzydula85 Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Trzy billboardy za Ebbing, Missouri ... ciężki film, ale polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ava55 Posted July 7, 2019 Share Posted July 7, 2019 (edited) obejrzałam z lekkim opóźnieniem (film z 2012, a widziałąm rok czy dwa lata temu) - gorąco polecam, ściska serce, Liam Neeson w roli głównej "Przetrwanie" ("The Grey") “Once more into the fray, into the last good fight I’ll ever know. Live and die on this day, live and die on this day” Edited July 7, 2019 by Ava55 wiersz z filmu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted July 8, 2019 Share Posted July 8, 2019 Lekka komedia romantyczna z obecną Księżną Meghan "Iskry miłości" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 "Bridget Jones 3" Zawsze będą fanką Bridget. Uśmiałam się :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kociarakmd Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Bridget Jones 3 Leciało akurat w tv :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lilit Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 Ja ostatnio widziałam nowe Gwiezdne Wojny, ale filmem, który jako ostatni zrobił na mnie ogromne wrażenie był Joker. Absolutnie oszałamiające aktorstwo Joaquina Phoenixa, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 (edited) Właśnie wróciłem z kina 3D z filmu "STAR WARS - The Rise of Skywalker" po polsku "Gwiezdne Wojny - Skywalker.Odrodzenie". Myślę że film można polecić Fanom serii PS: Co ciekawe główna bohaterka przywoływała duchy wszystkich Rycerzy Jedi.... Edited January 2, 2020 by Piko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ava55 Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 21 godzin temu, Lilit napisał: filmem, który jako ostatni zrobił na mnie ogromne wrażenie był Joker. jeszcze nie widziałam, podobno świetny... a co do postaci Jokera... nie mogę nie wspomnieć w tej roli Heath Ledger z "The Dark Knight" był po prostu niesamowity, to był jeden z moich ulubionych aktorów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 Właśnie wróciłem z kina z filmu "Van Gogh U bram wieczności" . Główną rolę gra Wille Dafoe. Jest to film biograficzny a życiu artysty. Polecam fanom twórczości Vincenta van Gogha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeetMeInThePaleMoonlight Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 (edited) Ostatniej nocy obejrzałam Wielkiego Szu. Dialogi z tego filmu przewijają się przez cały album Pro8l3mu "Art Brut", który znam na pamięć a pierwszy raz przesłuchałam w całości w przedostatnie lato i towarzyszył mi w tamtych czasach. Film jest bardzo przegadany i jest w nim dużo filozofowania głównego bohatera. Jeden z moich ulubionych motywów - samotny wilk. Zresztą w ogóle interesuje mnie, gdy ktoś czuje bliskość z wilkiem. Jest tam też motyw mistrza i jego ucznia. Jest oddalenie, które Szu odczuwa w stosunku do kobiet i do relacji z ogóle. Ciekawe są dla mnie postaci takie, jak on. Jego samotność nie objawia się w tym, że on fizycznie nie przebywa zbyt wiele z ludźmi czy ma niewiele aktywności. Ma bujne życie towarzyskie, ale samotność nosi w sercu. No i bardzo lubię takich eleganckich mężczyzn, jak on, jak to powiedziała jedna z bohaterek Postaci są bardzo klasyczne, ale ja lubię, gdy czerpie się z klasyki i się jej umiejętnie użyje. Jakoś we mnie budzi większe zainteresowanie. Może dorzucę jedną z piosenek z kwestią z tego filmu Edited March 8, 2020 by MeetMeInThePaleMoonlight Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted May 16, 2020 Share Posted May 16, 2020 "Zabawa w chowanego" Mocny, polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ava55 Posted May 16, 2020 Share Posted May 16, 2020 (edited) 2 godziny temu, Lianna napisał: "Zabawa w chowanego" Mocny, polecam. też mam zamiar obejrzeć... widziałąm poprzedni film Sekielskich - przeraża mnie ogrom kzrywdy, ile ci ludzie (dzieci!) wycierpieli cięzko to pojąć, ogarnąć ostatnio widziałam (właściwie to powtórka, ale niedawno przeczytałam książkę i chciałam sobie przypomnieć film) "The Girl in The Train", taki kryminał facetom może być ciężko przez niego przebrnąć, wydarzenia widziane oczami 3 kobiet, każda jakoś skrzywiona emocjonalnie i wszystkie trzy nie mogą się pozbierać w sumie zapamietałam go (film) lepiej i powtórka jakoś mnie nie powaliła Edited May 16, 2020 by Ava55 literówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ava55 Posted June 14, 2020 Share Posted June 14, 2020 "Władcy umysłów " (The Adjustment Bureau) taki na poprawę humoru i wiarę w dobre zakończenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus Posted June 14, 2020 Share Posted June 14, 2020 Polecicie jakieś filmy podobne do Matrixa w stylu Mroczne miasto (1999) i Trzynaste piętro (1998) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ava55 Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 W dniu 14.06.2020 o 22:54, deus napisał: Polecicie jakieś filmy podobne do Matrixa w stylu Mroczne miasto (1999) i Trzynaste piętro (1998) ? może "Anon" (2018, Clive Owen w roli głównej) Ci się spodoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 ✔ Tybet walka o wolność HD [Film Dokumentalny] Lektor PL 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ava55 Posted June 29, 2020 Share Posted June 29, 2020 (edited) ja nie tak ambitnie, bardz8ej wakacyjnie basn w stylu Braci Grimm "Red Ridding Hood" (PS.muszę poszukać skąd ten mam obrazek) edit : autorka Dorien Plaat Edited June 29, 2020 by Ava55 autor foto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yunugar Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Ostatnio odświeżyłem sobie świetną komedię franc. "Nietykalni". Bardziej pasuje gatunek: komediodramat. Humor tam zaprezentowany różni się znacząco od amerykańskich produkcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yunugar Posted October 28, 2020 Share Posted October 28, 2020 Sherlock Holmes (2009) Role główne: R. Downey Jr oraz Jude Law. "Najsłynniejszy detektyw Sherlock Holmes z nieodłącznym przyjacielem dr. Watsonem szukają sprawcy rytualnych morderstw." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 "Francuska suita" - według mnie dobry film, taki klimatyczny, akcja toczy się w czasie wojny. Bardzo dobra gra aktorska Michelle Williams i Kristin Scott Thomas. "Listy do M 3" - ciepły, fajny, akurat na przedświąteczny czas. Wzruszyłam się, jak zwykle na Listach :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nice Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 Ostatnio oglądaliśmy Queen's Gambit, mini-serial, bardzo przyjemny się okazal, z fajną muzyka, prawie klasyczną - Venus - Shoking Blue, Fever - Peggy Lee I dobrze oddanymi klimatami. Fajna, przyjemna fabuła Bardzo spodobała mi się główna bohaterka - charakter, determinacja, inteligencja, utalentowanie, jej los, którego była panią Ogólnie taki przyjemny dla mnie typ kobiecy... Zakończenie trochę mało realistyczne, wątpię się, żeby w Związku Radzieckim klaskali amerykance Złapałam siebie na tym, że tęsknię za serialem po końcówce, polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 "Nigdy w życiu"- zawsze mi humor poprawia, uwielbiam parę Żmijewski- Stenka :) "Holiday" - jako fanka Kate Winslet musiałam obejrzeć :) Ciepły, z humorem, przystojny Jude Law :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yunugar Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 Thelma Wszystko spodobało mi się w tym filmie od fabuły, po cichą, "oszczędną" muzykę. Thelma zaczyna studia. Wkrótce dostaje ataku przypominającego padaczkę. Okazuje się, że ma nadprzyrodzone zdolności. Dobre, niezależne kino skandynawskie. Gorąco polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted February 11, 2021 Share Posted February 11, 2021 Ostatnio obejrzałem film Patryka Vegi "Oczy Diabła", tak że aż prawie chciałem osobiście zabijać... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted April 29, 2021 Share Posted April 29, 2021 (edited) "Małe kobietki" - jestem zachwycona . Moje klimaty, realia epoki, początki emancypacji kobiet. Świetne gry aktorskie Emmy Watson oraz Saoirse Ronan. No i moja ulubiona Meryl Streep, czego chcieć więcej ;). Edited April 29, 2021 by Lianna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Gringe Posted April 29, 2021 Ekspert Share Posted April 29, 2021 1 hour ago, Lianna said: "Małe kobietki" - jestem zachwycona . Moje klimaty, realia epoki, początki emancypacji kobiet. Świetne gry aktorskie Emmy Watson oraz Saoirse Ronan. No i moja ulubiona Meryl Streep, czego chcieć więcej ;). Nie widziałam chyba tej wersji - a uwielbiam taką tematykę. Zwłaszcza kostiumowe Ja ostatnio oglądałam.. serial na Netflix „Bonded” - emotes świetnie oddaje tematykę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amarena Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Z ostatnio obejrzanych to... "Co kryją jej oczy" serial, dramat (2021). "Bałagan jaki zostawisz" hiszpański serial, thriller (2020). "Opowieści podręcznej" aktualnie oglądam sezon 4. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted May 14, 2021 Share Posted May 14, 2021 "Ja, Matka" i "Upgrade" na https://www.cda.pl 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Gringe Posted May 14, 2021 Ekspert Share Posted May 14, 2021 6 minut temu, Piko napisał: "Ja, Matka" i "Upgrade" na https://www.cda.pl Upgrade - dość specyficzny serial - myślałam, że nikt o tym serialu nie wie Mnie się podobał, dość pokręcony. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lianna Posted May 14, 2021 Share Posted May 14, 2021 "Nierealne" widziałam jeden odcinek, ale 4 bodajże. Ciekawa historia, no i epoka wiktoriańska plus watki fantasy. Chyba luknę na inne odcinki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Gringe Posted May 14, 2021 Ekspert Share Posted May 14, 2021 23 minuty temu, Lianna napisał: "Nierealne" widziałam jeden odcinek, ale 4 bodajże. Ciekawa historia, no i epoka wiktoriańska plus watki fantasy. Chyba luknę na inne odcinki Muszę zatem zobaczyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 13 godzin temu, Gringe napisał: Upgrade - dość specyficzny serial - myślałam, że nikt o tym serialu nie wie Mnie się podobał, dość pokręcony. "Upgrade" to jednoodcinkowa fabuła na cda.pl 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekspert Gringe Posted May 15, 2021 Ekspert Share Posted May 15, 2021 1 minutę temu, Piko napisał: "Upgrade" to jednoodcinkowa fabuła na cda.pl Jest tez serial na Amazon Prime - pod tym samym tytułem. Niedaleka przyszłość, gdzie ludzie po śmierci przenoszą się do wirtualnej rzeczywistości 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 W dniu 15.05.2021 o 09:47, Gringe napisał: Jest tez serial na Amazon Prime - pod tym samym tytułem. Niedaleka przyszłość, gdzie ludzie po śmierci przenoszą się do wirtualnej rzeczywistości Film o podobnej fabule widziałem też na cda.pl , ale nie pamiętam już tytułu, ale też taki "techniczny"... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Ostatnio oglądałem serial na NETFLIX pt: "Mr.Robot". Ciekawie ukazana schizofrenia hackera wraz z kinem akcji... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saman Posted January 9 Share Posted January 9 Właśnie skończyłem oglądanie filmu/serialu "1864". Przedstawia historie dwóch braci powołanych do duńskiej armii , gdy rząd bezmyślnie sprowokował Prusów, i skazał naród na rzeź. Głęboko mną wstrząsnął. Chciałem filmu historycznego, typowo wojennego, jednak zostałem z powodu postaci, ich historii, i ich tragedii. Obejrzałem go w wersji odcinkowej. Odcinek za odcinkiem. Jest wspaniały. Nigdy więcej go nie włącze. Gorąco polecam. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko Posted January 9 Share Posted January 9 Kilka dni temu byłem z przyjaciółką w kinie na filmie "Matrix (4) Resurections" Myślę że film jest taką " kropką nad i " przy całej serii Matrix. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts