Regulus Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 (edited) A co mi tam, jakoś muszę się zmotywować. Wczoraj postanowiłem prowadzić dziennik snów (po raz kolejny po długim czasie). Zeszytu jeszcze nie mam, ale i tak nie udało mi się nic rano przypomnieć, choć pamiętam, że coś mi się śniło zaraz przed przebudzeniem. Zamierzam osiągnąć większą częstotliwość przeżywania LD, taki jest cel. Przez ostatnie kilka lat osiągałem je spontanicznie, naturalnie, ale zdarzały się nieczęsto, raz na miesiąc maksymalnie. Techniki jakie mają mi pomóc to prowadzenie dziennika snów i co za tym idzie częstsze myślenie o świadomym śnieniu związane z obecnością tego dziennika na szafce nocnej Dziś przygotuję zeszyt i długopis oraz schemat: Słowa klucze: Opis snu: Nastrój: Data: Tutaj oczywiście nie będę opisywał snów, a jedynie moje postępy. Edited June 6, 2014 by Regulus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trida Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon girl Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 Ok, w sumie też dołączę do tego :-) Kiedyś miałam dziennik, ale z racji chodzenia do szkoły i nagłego wybudzania przez budzik niewiele mogłam zapamiętać, więc sny były zapisywane sporadycznie. Powodzenia i Tobie i mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regulus Posted June 8, 2014 Author Share Posted June 8, 2014 Wczoraj i dziś nie udało mi się nic zapamiętać. Chyba dodam jeszcze testy rzeczywistości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regulus Posted June 9, 2014 Author Share Posted June 9, 2014 Wczoraj w ciągu dnia przypomniał mi się urywek snu. Dziś przy przebudzeniu 2 godziny przed budzikiem pamiętałem co mi się śniło, ale nie miałem głowy do zapisywania czegokolwiek, rano już nie pamiętałem Może dziś opracuję testy rzeczywistości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basia1119 Posted June 13, 2014 Share Posted June 13, 2014 trening czyni mistrza... powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trida Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Dziś przy przebudzeniu 2 godziny przed budzikiem pamiętałem co mi się śniło, ale nie miałem głowy do zapisywania czegokolwiek, rano już nie pamiętałem Reg z tego, co kojarzę większość śniących właśnie ma obok łóżka dzienniczek i na szybko zapisuje... ja kiedyś w telefonie zapisywałam - przynajmniej się starałam bo odczytać z kartki czasami moje hieroglify łatwo nie było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anihilator1 Posted June 23, 2014 Share Posted June 23, 2014 Ja swój dziennik snów posiadam, w telefonie codziennie zapisuje polecam tą metodę jak komuś się nie chcę wziąć zeszytu i pisać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krunzun Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Moja koleżnka - malarka prowadzi taki sennik od dłuższego czasu i maluje na tej podstawie obrazy:) Jej najlepsze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts