malwina.krol5 Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Witam mam dwa niepokojące mnie sny, które co jakiś czas mnie nachodzą. Proszę o pomoc w interpretacji, ponieważ odnoszą się do mojego życia rodzinnego i zawodowego. Otóż nie wiem dlaczego gdy śni mi się mój ojciec rodzony to zawsze spotyka mnie coś złego,zawsze. Przez sny stał się symbolem niepowodzeń dla mnie.. on śni mi się w sytuacji gdy np. jest pod wpływem alkoholu albo robi mi jakieś wyrzuty, problemy, wówczas po takim śnie spotyka mnie w ciągu dnia coś złego, np. albo b. pokłócę się z kimś z mojej rodziny (mężem, dziadkiem) albo stracę pracę. O ten sen dostałam w moim życiu aż trzy razy wymówienie z pracy. Ostatnim razem właśnie śnił mi się w takiej sytuacji co opisywałam (że przyprowadził kuzynkę której nie akceptuję, bez konsultacji ze mną do domu mojego rodzinnego i o to się z nim pokłóciłam i oczywiście był pod wpływem alkoholu). Rano po tym śnie poszłam do pracy i bez żadnych uprzedzeń dostałam wypowiedzenie z pracy bez podania powodu z inf. że taka zapadła decyzja. Dobiło mnie to bardzo. Nie wiem dlaczego tak jest dlaczego przez niego mam problemy z utrzymaniem pracy. Inny sen, który się również powtarza to moja szwagierka, której w rzeczywistości nie akceptuję, ponieważ wiele mi krzywdy wyrządziła i postanowiłam zerwać z nią wszelkie kontakty i szczerze jej nienawidzę, a ona przychodzi mi na sen i za każdym razem gdy śni mi się ona to spotyka mnie coś dobrego. Zupełnie nie ma to sensu dla mnie ale tak jest! Do obydwojgu mam pretensję o wiele rzeczy, jej nienawidzę, a jego toleruję i słaby kontakt utrzymuję. Dodam,że mieszkam osobno z mężem i mój ojciec jest alkoholikiem niestety.Faktycznie on z powodu alkoholu rzadko pracuje, mama go utrzymuje. Ale dlaczego ja mam problem z utrzymaniem pracy, a gdy tylko on mi się przyśni to tracę pracę?? Jeśli chodzi o mnie to nie piję i nawet nie palę. Chciałabym ten problem jakoś rozwiązać bo szybko dostaję nową pracę, ale zawsze wyskoczy jakiś problem z jej utrzymaniem,zawsze i zawsze on mi się śni. To bardzo ważne dla mnie, proszę o podpowiedź. Cytuj
Trida Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Sama sobie po części odpowiedziałaś dlaczego tak jest. Przede wszystkim polecałabym spisywanie snów - wiele daje. Siedzi w Tobie nienawiść, dużo złych emocji i z jednej strony Twoja podświadomość informuje Cię o przyszłych zdarzeniach właśnie w taki sposób - podsyłając obrazy ojca. Gdyby w młodości jakiś pies Cię pogryzł - możliwe, ze teraz w momentach, gdy nadchodzą nie najlepsze wydarzenia - mogłabyś śnić o tym psie. Cytuj
malwina.krol5 Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Napisano 6 Czerwca 2014 tak też sądziłam , ale potrzebowałam potwierdzenia. Dzięki. A c o mi da spisywanie snów? Cytuj
malwina.krol5 Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Napisano 6 Czerwca 2014 a i jeszcze jedno, skoro doznałam wiele złych rzeczy z powodu mojego ojca i szwagierki, to dlaczego jak on mi się śni spotyka mnie coś złego,a jak ona to coś dobrego? Przecież jej nie lubię, nie akceptuję, a jak się śni to raczej zapowiada to coś b.dobrego dla mnie...?? Czy nie powinno być na odwrót? Ja swego ojca nie nienawidzę tylko jest mi obojętny. Cytuj
Trida Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 To już pytanie do Twojej psychiki. Moze ta sugeruje CI, ze ją źle oceniasz? W ogóle zastanów się, ile zła, goryczy i nienawiści w Tobie. Pracuj nad tym.... Bo zła przeszłość to jedno, ale to, ze nie umiesz do końca sobie z tym poradzić to osobna kwestia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi