Geranium Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Czy uda nam się z partnerem wyjechać na urlop dłuższy niż weekend? Za nami kilka ważnych życiowych decyzji, tak jak już wspominałam niedawno, partner ma kłopoty finansowe, ale jest parę alternatyw, także na lodzie na pewno nie zostaniemy, bo oboje jesteśmy zaradni. 1) Kontekst, zarys sytuacji - księżyc - może za wiele oczekuję, nieadekwatnie do tego, jakie są realia 2) Najbliższa przeszłość dotycząca pytania - 2 mieczy - no właśnie te podjęte decyzje, które pociągnęły za sobą kilka kłopotów, ale u wielu źródeł wyczytałam, że 2 mieczy to decyzje z pozytywnym skutkiem pomimo kilku mankamentów i tak też właśnie u nas było 3) Obecna sytuacja - 6 buław - to chyba jedynie zaznaczenie możliwości, że możemy sporo zrobić dla poprawy sytuacji 4) Jak sytuacja rozwinie się w przyszłości - 9 buław - będzie ciężko, ale dziewiątka się chyba jeszcze nie poddaje, a szuka rozwiązań do skutku 5) Wynik - śmierć - tu dwojako można rozumieć kartę, ale pierwsze co przyszło mi na myśl, to że duża zmiana na lepsze, skoro teraz jest kiepsko i uda się nam wyjechać na choćby kilkudniowy zasłużony odpoczynek Powinnam dobrać kartę, czy to Waszym zdaniem wystarczy? Cytuj
Sanya Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Moim zdaniem chyba nic nie wyjdzie z urlopu, śmierc wypadła raz na wyjazd moim rodzicom i w konsekwencji nie pojechali. Choc będziecie się upierac przy swoim to wynik pokazuje, że niestety póki co nic z tego. Cytuj
Geranium Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Napisano 8 Czerwca 2014 a czy ze śmiercią to nie jest tak, że pokazuje zmianę obecnego stanu rzeczy? Cytuj
Sanya Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Wiesz co no niby tak, ale od kiedy ja mam do czynienia z kartami to na samym końcu mi nigdy nic dobrego nie pokazała. Raczej koniec, pogrzebane szanse. Mimo wszystko trzymam kciuki by się udało Cytuj
ivi185 Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Ja tez kiedys zrobiłam rozkład na wyjazd i ostatnia karta, wypadła mi Śmierć. Jednak wyjazd doszedł do skutku z mała zmianą...małym opóznieniem. Zamiast leciec wczesnie rano i byc na miejscu przed południem, polecielismy popołudniowym samolotem a na miejscu byliśmy późnym wieczorem. Dzien urlopu w plecy Jednak wyjazd doszedł do skutku! U Ciebie dosc fajne karty. 6 buław z 9 buław pokazuja, ze z finansami nie jest tak zle! I zrobicie wszystko,zeby sie udało. To co złe, juz za Wami! Moze będzie małe rozczarowanie...moze nie tam, gdzie chcesz, moze nie na tak długo jak chcesz ale wydaje mi sie, ze jest mozliwe! Cytuj
Sanya Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 A no może faktycznie warto dociągnąć po tej śmierci kartę każdy ma inne doświadczenia Cytuj
Trida Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 1) Kontekst, zarys sytuacji - księżyc Plany, zastanawianie się nad całym wyjazdem, ale wiecie, ze nie do końca to może wypalić. Takie snucie planów trochę nierealnych, bez pokrycia. 2) Najbliższa przeszłość dotycząca pytania - 2 mieczy oj odcięcie tego pomysłu. 3) Obecna sytuacja - 6 buław jesteście bardzo pozytywnie nastawieni, coś już ruszyliście w tym temacie i jesteście zdecydowani na wyjazd. 4) Jak sytuacja rozwinie się w przyszłości - 9 buław Oj tutaj bd musieli się ponaginać, żeby to wszystko wypaliło. 5) Wynik - śmierć Cóż... Powiedziałabym, ze raczej nie pojedziecie. Sądząc po całym rozkładzie ja osobiście na Waszym miejscu bym odpuściła troszkę, bop tutaj będzie sporo kłopotów i szarpania się z całą sytuacją. Nie dacie rady tego przełożyć? Bo ten termin to taki średni wg mnie dla Was wychodzi. Cytuj
Beata39 Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 1) Kontekst, zarys sytuacji - księżyc - snujecie plany, marzycie 2) Najbliższa przeszłość dotycząca pytania - 2 mieczy - na razie nic z tego, chyba odłożycie to na trochę później 3) Obecna sytuacja - 6 buław - na dzień dzisiejszy czujesz że pojedziecie, że dacie radę a problemy przynajmniej na czas wyjazdu znikną 4) Jak sytuacja rozwinie się w przyszłości - 9 buław - bedziesz cały czas się zastanawiać czy jeżeli pojedziecie to kłopoty się nie zwiekszą, 5) Wynik - śmierć - masz rację że dwojako mozna ją zrozumieć, że umrze to złe i odrodzi się cos nowego, lepszego. Ale zapytałaś czy uda wam się wyjechać. Dla mnie odpowiedzią jest niestety nie, nie pojedziecie tam gdzie marzycie. Ale głowa do góry, przyszłość może się zawsze zmienić i pojedziecie na cudowny wypoczynek. Każdy dzień przynosi nowe. Powodzenia! Cytuj
afercia Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 ) Kontekst, zarys sytuacji - księżyc - łudzisz się, że się uda, nocami snujesz plany jak będzie fajnie pojechać 2) Najbliższa przeszłość dotycząca pytania - 2 mieczy - problem który ciężko ugryźć, ma dwa wyjścia i trudno się zdecydować, więc może partner wcale nie chce jechać? 3) Obecna sytuacja - 6 buław - moim zdaniem ona łączy się z księżycem tutaj, obecnie wydaje Ci się ze na pewno pojedziecie bez problemu i wszystko pokonacie bez trudu 4) Jak sytuacja rozwinie się w przyszłości - 9 buław - Nie będzie zbyt wiele możliwości na działanie, zmęczenie użeraniem się z finansami 5) Wynik - śmierć - na kartach Waita ona gdzieś jedzie, ale ma mnóstwo przeszkód.. to karta zmian ale i karta braku zabezpieczenia Moim zdaniem pojedziecie, ale na znacznie krócej niż byś chciała np właśnie tylko weekend za miastem. Wg mnie ktoś będzie marudził może Twój partner albo rodzice, że Was nie stać i przez takie marudzenie zdecydujecie się na coś krótkiego i tańszego. Cytuj
Geranium Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Napisano 10 Czerwca 2014 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, stanę na głowie, abyście się mylili xD Tzn powiem tak, mnie stać, to partner ma problemy, a z mojej pomocy honorowo nie chce skorzystać, więc liczę na to, że nowa praca (którą właśnie zaczyna od następnego tygodnia) przyniesie jakieś drobne zmiany na lepsze Może stąd ta śmierć, gwałtowna zmiana. Nie wspominałam o tym, bo sama nie wiedziałam, że pójdzie tak szybko. Cytuj
Geranium Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Napisano 10 Czerwca 2014 Plany, zastanawianie się nad całym wyjazdem, ale wiecie, ze nie do końca to może wypalić. Takie snucie planów trochę nierealnych, bez pokrycia. oj odcięcie tego pomysłu. jesteście bardzo pozytywnie nastawieni, coś już ruszyliście w tym temacie i jesteście zdecydowani na wyjazd. Oj tutaj bd musieli się ponaginać, żeby to wszystko wypaliło. Cóż... Powiedziałabym, ze raczej nie pojedziecie. Sądząc po całym rozkładzie ja osobiście na Waszym miejscu bym odpuściła troszkę, bop tutaj będzie sporo kłopotów i szarpania się z całą sytuacją. Nie dacie rady tego przełożyć? Bo ten termin to taki średni wg mnie dla Was wychodzi. Co do terminu to właściwie nie zakreśliłam ram czasowych, zadając pytanie, więc może karty pokazały obecną sytuację, bo wątpię, aby do samego października było tak kiepsko, następnym razem określę czas, a na razie - pożyjemy, zobaczymy Cytuj
Geranium Napisano 16 Lipca 2014 Autor Napisano 16 Lipca 2014 Weryfikacja Może powiecie, że lepiej zweryfikować taki rozkład po wyjeździe, ale wszystko jest już tak zaplanowane, że chcę to zrobić dzisiaj, póki pamiętam Udało się tak fajnie wszystko zorganizować, że wilk syty i owca cała. Moi rodzice jadą nad morze, partner ma nową pracę, zatem dostał tylko 2 dni wolne i po prostu postanowiliśmy wyjechać razem, ruszamy dzisiaj w nocy. Mój ukochany wraca w niedzielę, a ja zostanę z rodzicami, żeby jeszcze trochę pokorzystać z morskiej bryzy Podoba mi się to rozwiązanie 1 Cytuj
ivi185 Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 Smierc pokazała, ze plany trzeba troche zmodyfikowac, dostosowac do siebie... Tak jak u mnie, pokazała pozytywne zakonczenie sprawy z małym- ale... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi