kryzalid Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Sen: Razem z ojcem byliśmy w mieszkaniu zmarłem babci (w mojej rodzinnej miejscowości, gdzie babcia mieszkała do końca, a także mieszka tam mój tata). We śnie babcia była żywa i leżała w łóżku - tak jakby odpoczywając. Miałem świadomość, że nie żyje, ale cieszyłem się, że znów mogę ją zobaczyć i zamienić choć dwa słowa. Przynajmniej dwa razy w śnie babcia chciała wstać z łóżka, ale ja (albo mój tata - dokładnie nie pamiętam) powtarzaliśmy aby nie wstawała i odpoczęła. Tata w międzyczasie jak zwykle przygotowywał coś w kuchni. Na koniec wychodziliśmy od babci (najprawdopodobniej na działkę) i jeszcze raz powiedzieliśmy aby babcia odpoczywała. Zdarzenia z życia: przed świętami Wielkanocnymi zmarła mi babcia. Na miesiąc od śmierci dostała wylewu. Udało mi się ją jeszcze odwiedzić przed śmiercią i najprawdopodobniej mnie rozpoznała podczas jednej z wizyt. Mój tata prawie codziennie odwiedzał babcię i od niego słyszałem wszelkie informacje o stanie zdrowia babci. Opisane zdarzenia w śnie przypominają mi zdarzenia z wizyt u babci i w rodzinnej miejscowości. Codziennie wybieraliśmy się do babci do mieszkania, gdzie zwykle jedliśmy wspólny obiad. Babcia zawsze po obiedzie kładła się do łóżka i odbywała popołudniową sjestę. Z góry bardzo dziękuję za interpretację snu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trida Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Tutaj ja pozwolę sobie zabrać głos. Prawdopodobnie babcia jeszcze nie przeszła na drugą stronę i najzwyczajniej w świecie potrzebuje / chce Waszych odwiedzin. Babcia jest zbyt zmęczona, by 'przyjść sama'. Domyślam się, że chyba lubiła swoje mieszkanie. To takie ode mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts