agaMAJ Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 czy zerwane ścięgno się zrośnie? ( szanse zdaniem lekarzy są niewielkie, ale są) As Buław--9 Denarów---As Denarów chyba, jak za leczenie się zapłaci prywatnie Cytuj
akszeinga1985 Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Jest szansa , że zarośnie się (As buław), może poprzez jakąś systematyczna rehabilitacje- zabiegi fizjoterapeutyczne pomogą (9 denarów), zrośnie się ( As denarów). Cytuj
Gość Euterpe Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 też jestem zdania, że się zrośnie w asie buław i denarów masz aż dwa potencjały na to 9 monet... może faktycznie lepiej iść prywatnie, na jakieś dodatkowe ćwiczenia, aby szybciej wrócić do formy... Cytuj
afercia Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 As Buław--9 Denarów---As Denarów As buław to szansa i możliwości oraz potencjał. A w 9 może chodzić o zdrowe nawyki czyli jedzenie rzeczy które pomogą ścięgnu się zrosnąć i mądra troska o swoje zdrowie. As denarów to ogólnie wygrana może z tym problemem. Moim zdaniem jeżeli będziesz dbała o to co jesz i jak dbasz o proces zrastania [czyli jeżeli to noga to nie wystartujesz w maratonie ] to będzie dobrze. Tak poza kartami miałam cięte ścięgno w czasie operacji, dużo babrania i też nie wiedzieli czy się zrośnie. Kazali mi jeść dużo galaret takich z mięsem oraz zwykłych smakowych ale wsypywać do nich żelatynę spożywczą i jeść chrząstki oraz nóżki. Obrzydlistwo ale noga działa, wszystko się pięknie zrosło. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 W asie buław widzę ścięgno jako ścięgno, często tak karty pokazują, ale buławy to też stan zapalny wiec możliwe że będzie trzeba brać leki 9 den to wygoda i brak ruchu czyli trzeba się oszczędzać i pilnować żeby się nie przeforsować a Asie den masz szanse na to ze się zrośnie, ale choć denary zrosty, to też są to zgrubienia, trzeba tego przypilnować as daje dobrą prognozę na przyszłość, ale nie za bardzo tutaj widze taką aktywności jak przed zerwaniem Cytuj
Trida Napisano 10 Czerwca 2014 Napisano 10 Czerwca 2014 czy zerwane ścięgno się zrośnie? ( szanse zdaniem lekarzy są niewielkie, ale są) As Buław--9 Denarów---As Denarów Jest bardzo duża szansa wg mnie ale przy odpowiedniej rehabilitacji i leczeniu. Nie możesz się ruszać za dużo a jeśli już - w określony sposób (as buław determinuje konkretnych ruch), 9 denarów i as denarów to szansa na powodzenie ale za sprawą po części pieniędzy. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 10 Czerwca 2014 Maestro Napisano 10 Czerwca 2014 czy zerwane ścięgno się zrośnie? ( szanse zdaniem lekarzy są niewielkie, ale są) As Buław--9 Denarów---As Denarów chyba, jak za leczenie się zapłaci prywatnie A co, uważasz, ze pieniądze będą miały wpływ na zrośnięcie się ścięgna? Uważam, ze się zrosnie, ale tu bedzie potrzebna cierpliwość.. Cytuj
Trida Napisano 10 Czerwca 2014 Napisano 10 Czerwca 2014 A co, uważasz, ze pieniądze będą miały wpływ na zrośnięcie się ścięgna? Mogą mieć w zależności od tego, jaką placówkę rehabilitacyjną się wybierze i jakie leki się wykupi Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 10 Czerwca 2014 Maestro Napisano 10 Czerwca 2014 Mogą mieć w zależności od tego, jaką placówkę rehabilitacyjną się wybierze i jakie leki się wykupi To znalazłam : Tego typu uraz wymaga natychmiastowej interwencji lekarza. Podstawowym badaniem w przypadku urazu ścięgna jest badanie USG, które pozwala jednoznacznie stwierdzić rodzaj i miejsce uszkodzenia oraz badanie rtg. W przypadku całkowitego zerwania ścięgna konieczne jest wykonanie zabiegu chirurgicznego, którego celem jest zszycie włókien. Następnie kończyna zostaje unieruchomiona w gipsie na okres ok. 6 tygodni. W dalszym etapie leczenia stosuje się ćwiczenia czynno-bierne oraz fizykoterapię (np. pole magnetyczne, laseroterapię). Rehabilitacja trwa zwykle 4-6 tygodni źródło : Zerwanie ścięgna: przyczyny i objawy. Jak wyleczyć zerwane ścięgno? Więc może chodzi o to, że trzeba będzie zaplacić za zabieg... Ja się śmiałam z czego innego, nie wiem czy mnie Trida zrozumiałaś Cytuj
Trida Napisano 10 Czerwca 2014 Napisano 10 Czerwca 2014 Ja się śmiałam z czego innego, nie wiem czy mnie Trida zrozumiałaś Zrozumiałam jak już posta napisałam Cytuj
agaMAJ Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Napisano 10 Czerwca 2014 Dzięki wielkie No nie kasą ściengna karmić nie będę. Ogolnie to chodzi o ścięgno w palcu. Lekarz dał jakieś 10 % szans na to, że się zrośnie. Podobno w większości przypadków zerwane ścięgna dłoni się nie zrastają. Palec jest cały czas usztywniony. Ale dzięki za podpowiedź w kwestii diety. Cytuj
afercia Napisano 10 Czerwca 2014 Napisano 10 Czerwca 2014 Masz gips czy szynę? Mi po ściągnięciu gipsu zalecali kąpiele w soli iwonickiej Nie kosztuje majątek, ale jest bardzo przydatna przy problemami ze stawami ścięgnami nerwobólami Cytuj
agaMAJ Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Napisano 10 Czerwca 2014 To nie ja, tylko moja druga połowa. Nie ma gipsu, tylko plastikową nakładkę, która unieruchamia połowe palca, tam, gdzie jest owe zerwane ścięgno, do pracy ma stelaż aluminiowy, który chroni całego palca. przy zmianie opatrunków nie zgina ani nawet nie rusza palcem. W gips nie pozwoliłby go wsadzić, bo to by go wykluczyło z pracy a nie wytrzymałby 6 tygodni w domu. wszystko się okaże za 5 tygodni. Ja jestem dobrej myśli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi