Skocz do zawartości

facet, ręce o różnych rozmiarach, niski wzrost

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, śnił mi się ostatnio sen, w którym widzę faceta, który mi się podoba. Nie dość, że okazuję się być bardzo niski, około 1m 30cm to w dodatku jedna jego ręka jest umięśniona a druga chuda jak patyk. We śnie od razu przestałam się nim interesować, było mi go żal. Miewam o nim od czasu do czasu różne sny. Pierwszy raz śnił mi się z nim koszmar, gonił mnie i chciał zrobić krzywdę. Kolejne sny z były pozytywne, głównie rozmawiamy. W rzeczywistości bardzo rzadko prowadzę z nim jakąkolwiek rozmowę, ponieważ on jest obcokrajowcem.

Dodam jeszcze, że kilka miesięcy temu miałam podobny sen z innym facetem, tylko że wzrost miał normalny, a ręce były różnych rozmiarów.

Ciekawi mnie bardzo co może oznaczać taki sen...

Gość PannaDorotka
Napisano

a pamiętasz, która ręka była większa a która mniejsza? prawa jaka, lewa jaka?

Gość PannaDorotka
Napisano (edytowane)

Myślę, że ten sen może oznaczać fakt, że w jakiś sposób ostatnio zawiodłaś się na tym koledze. Być może okazał się on z jakiegoś powodu mniej atrakcyjny, poprzez swoje zachowanie, postawę. Coś go w Twoich oczach "umniejszyło", z jakiegoś powodu przestał być dla Ciebie interesujący.

Lewa część ciała to nasze emocja, prawa intelekt. Być może chodzi o to, że wasz kontakt jest w Twoim odczuciu za bardzo formalny, zdystansowany (stąd taka silna prawa ręka, jako przewaga tej racjonalnej i intelektualnej strony waszej relacji), zaś za mało w tym ciepła, uczucia, emocji (mniejsza prawa dłoń). Może Pan jest za mało wylewny i z tego wynika Twój dyskomfort i odbieranie go, jako mniej atrakcyjnego (niekoniecznie w sensie fizycznym).

Może być też tak, że to Ty z jakiegoś powodu obawiasz się, że staniesz się dla niego mało atrakcyjna, że nie będzie okazji do rozwinięcia tej części relacji opartej na bliskości i emocjach. To też może tłumaczyć sen o uciekaniu- być może paradoksalnie chcesz być jakoś przez niego goniona :) Chcesz, aby zabiegał o Ciebie, aby wykazał inicjatywę.

Ciekawa jestem, jak oceniasz tę interpretację snu. Daj znać, co myślisz.

Edytowane przez PannaDorotka
Napisano

Wow, świetna interpretacja! Wiele faktów się zgadza. Faktycznie, w dzień poprzedzający sen, troszkę się zawiodłam i stwierdziłam, że trzeba przestać o nim myśleć. Nasz kontakt jest jeszcze zdystansowany. Prawdą jest także, że to ja się właśnie obawiam, iż stanę się dla niego mniej atrakcyjna. Tak jak wspomniałam, kolega jest obcokrajowcem, muszę z nim rozmawiać po angielsku a mój angielski nie jest wyśmienity. Nie zaczynam z nim dłuższych tematów, ponieważ boję się, że dostrzeże mój słaby angielski i przestanę być dla niego interesująca. Jeśli chodzi o wykazywanie inicjatywy z jego strony to także święta prawda;)

Także interpretacja baaardzo dobrze opisuje to co teraz czuję.

Bardzo dziękuję za pomoc, PannoDorotko!

Pozdrawiam serdecznie!

Gość PannaDorotka
Napisano

dzięki :) cieszę się :)

może właśnie dlatego ta jego prawa ręka była taka silna- czyli twoja silna obawa o sferę intelektualną, o twoje zdolności językowe

przyglądaj się regularnie swoim snom, wiele można z nich wyczytać :)