Jump to content

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie, wie ktoś jak przeskanować kogoś energetycznie, kogo się wogle nie zna. Chodzi mi o wiedzenie czakr, nadi itp.

Proszę o szybką odpowiedź.

Jeśli potrafi się to zrobić w przypadku kogoś kogo się zna, zazwyczaj da się i bez tego, ale mając np. zdjęcie lub chociaż jakiś tekst danej osoby (ślad energetyczny). Żeby to wyszło w miarę zgodnie z tym co jest, potrzeba mieć czyste intencje i oczekiwania wobec tej osoby, neutralny stosunek. Bez tego (z tym i tak jeszcze nie ma 100% dokładności) będzie się badało swoje wyobrażenia o tej osobie.

Intuicyjnie :) Patrzę i widzę. Dlatego zwracam uwagę na to, że jak to idzie w przypadku osoby znanej, to w przypadku nieznanej osoby nie ma z tym problemu, jeśli ma się jakiś ślad energetyczny i odpowiednie, neutralne nastawienie do obiektu badania i do samego celu badania.

Jak udaje się "chwycić" ślad energii, to już to łatwo z reguły przychodzi, przynajmniej jakiś zakres informacji. Duże znaczenie wg. moich doświadczeń, ma opustoszenie głowy z wszelkich możliwych wyobrażeń na temat osoby którą badamy. Kiedy już nic nie myślisz, to coś przychodzi do głowy : )) Czyli ogólnie w postrzeganiu innych, świata, warto wyrabiać sobie neutralność, obserwować, co jest reakcją na świat, na innych i z czego te reakcje wynikają, wtedy zwiększa się zdolność rozróżniania między własnymi wnioskami, a tym co przychodzi do głowy (choćby instynktownie :).

Witek przeprowadźmy eksperyment wspólnie :)

Ja będę obiektem badań. A Ty będziesz "skanował" mnie i porównamy wyniki z rzeczywistością? Co Ty na to?

Jeśli coś jest "intuicyjne" to zazwyczaj jest skrajnie subiektywne i mało precyzyjne, zobaczymy czy w tym przypadku jest podobnie :)

Nie:) Nie robię takich eksperymentów, gdzie ktoś chce zaspokoić swoją ciekawość i ma nieneutralny (sceptyczny) stosunek do tego co robię. Robię badania, analizy osobom które chcą rozwiązać jakiś problem i rzeczywiście mi zaufali i nie robią tego w sposób chwilowy, na potrzeby wyżej określonego eksperymentu:) Robię też czasem pewne badania nieznanym osobom (np. aktorom, osobom publicznym) ale tam nie ma interakcji między mną a tą osobą i wyniki traktuję jako ciekawostkę.