Skocz do zawartości

Jaki będzie efekt spróbowania swoich sił jako niezależny konsultant? [celt]

Farfalla209

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witajcie, od jakiegoś czasu (koło roku) jestem w kropce pod kątem zawodowym. Praca mnie męczy i odbiera chęć do życia, chciałabym robić to co umiem i do czego mam predyspozycje. Chciałabym spróbować swoich sił jako niezależny konsultant UX.

Rozkład celtycki, zaczerpnięty stąd: http://sekrety-kart.blogspot.com/2011/09/rozkad-krzyz-celtycki.html

Jaki będzie efekt spróbowania swoich sił jako niezależny konsultant?

1. Główny problem, obecna sytuacja: 10 mieczy

Jestem wypalona i przytłoczona, mam dość swojej pracy

2. Wpływy pogłębiające / łagodzące i osoby zaangazowane: 6 buław

Pogłębia ten stan moja żądza sukcesu i pragnienie rozwoju, w pracy czuję, że marnuję czas i się nie rozwijam.

3. Co mnie doprowadziło do tego miejsca? 3 denarów (O)

Nie dość wierzę w siebie, brakuje mi pozytywnego feedbacku, że moja praca jest wartościowa, przez to tracę zapał.

4. Przeszłość wpływająca na obecną sytuację: 4 pucharów

Nauczyłam się wycofywać i znieczulać z sytuacji potencjalnie korzystnych, jeśli ryzyko krytyki jest zbyt wysokie. Zamiast tego marzę o czymś nowym.

5. Moje przekonania wobec tej sytuacji: XX Sąd ostateczny

Uważam, że powrócenie do pracy jako niezależny specjalista mnie wyzwoli i da spełnienie.

6. Co nadchodzi? Umiarkowanie XIV (O) . Rydwan VII -> Świat XXI

Będzie ciężko z organizacją pracy i na początku być może ze znalezieniem klientów - dużo wysiłku i mało rezultatów, ale Rydwan zdaje się pokazywać, że starczy mi energii by przezwyciężyć ten okres i Świat w podsumowaniu daje nadzieje na to, że spełnię się w takiej pracy i będę zadowolona

7. Moja postawa wobec tematu: 2 miecze (O) . Wieża XIV -> Księżyc XVIII

Waham się jaką decyzję podjąć (zostać w pracy czy radykalnie się odciąć i rzucić na głęboką wodę, mam ochotę to zrobić, ale obawiam się trochę tego i nie mam wcale jasnej wizji tego jak będzie wyglądać moja praca jako niezależnego specjalisty UX (stąd ten księżyc).

8. Postawa otoczenia wobec tego tematu: 4 denarów

Otoczenie we mnie wierzy i uważa, że mam zasoby potrzebne do realizacji tego.

9. Czego nie biorę pod uwagę? Jak powinnam postąpić? Mag I . Rycerz Buław (O) -> Cesarz IV

Muszę pamiętać o pewności siebie, pamiętać, że praca jako niezależny specjalista wymaga przejmowania inicjatywy i aktywnego poszukiwania zleceń, okazywania innym, że jestem specjalistką. Mogą być momenty, że tego mi zabraknie, ale jestem na dobrej drodze w rozwijaniu takich cech (Cesarz w podsumie).

10. Efekt, jak się zakończy ta sytuacja: Księżyc XVIII . Słońce XIX -> XV Diabeł

Z początku jeszcze może być trochę niemrawo, ale potem cudownie i bardzo obficie.

Edytowane przez Farfalla209
Napisano

Jaki będzie efekt spróbowania swoich sił jako niezależny konsultant?

1. Główny problem, obecna sytuacja: 10 mieczy

Wypalenie, zmęczenie. Brak możliwości rozwoju, pójścia dalej w obecnej pracy. Taki marazm. Pełnia tego, co mogłaś osiągnąć w obecnym miejscu a chciałabyś pójść dalej. To, że nie ma nic wyżej Cię przytłacza lekko.

2. Wpływy pogłębiające / łagodzące i osoby zaangazowane: 6 buław

6 buław to aż rwie się do walki, robienia czegoś, chęć osiągniecia sukcesu a tu lipka – nic się nie dzieje. Aż rwiesz się do osiągniecia czegoś.

3. Co mnie doprowadziło do tego miejsca? 3 denarów (O)

Chęć rozwoju. Ambicja. Nieumiejętność usiedzenia na miejscu. Chcesz czerpać pełnymi rękami i dążyć do ‘doskonałości’ – dokształcać siebie.

4. Przeszłość wpływająca na obecną sytuację: 4 pucharów

Oj większość kart kręci się wokół doskonalenia, pójścia dalej.

http://streemo.pl/Image/537879_m.jpg

Tutaj ładnie obrazowo widać – są trzy kielichy, które masz a Ty chcesz jeszcze ten czwarty i później pewnie piaty i następny.

5. Moje przekonania wobec tej sytuacji: XX Sąd ostateczny

Chcesz się ruszyć, Sąd Ostateczny to też Zmartwychwstanie – chcesz się przebudzić i pójść dalej.

6. Co nadchodzi? Umiarkowanie XIV (O) . Rydwan VII -> Świat XXI

Pierw spokój, oswojenie się z myślami, szukanie rozwiązań a później – no ruszasz z kopyta i widać, że dobrze takie poruszenie CI zrobi.

7. Moja postawa wobec tematu: 2 miecze (O) . Wieża XIV -> Księżyc XVIII

Strach przed brakiem chętnych, zainteresowanych. Tutaj niepewność, bo stawiasz wszystko jakby na jedną kartę.

8. Postawa otoczenia wobec tego tematu: 4 denarów

Powiedziałabym, ze nikt nie chce się wtrącać, każdy trzyma swoją opinię dla siebie (a to sugeruje, że średnio na jeża wierzą w Twój sukces i są wg mnie lekko sceptycznie nastawieni)

9. Czego nie biorę pod uwagę? Jak powinnam postąpić? Mag I . Rycerz Buław (O) -> Cesarz IV

Musisz brać pod uwagę swoje potrzeby ale i umiejętności. Działać szybko i zdecydowanie.

10. Efekt, jak się zakończy ta sytuacja: Księżyc XVIII . Słońce XIX -> XV Diabeł

Początkowo będą to zamkni budowane na piasku, może być różnie ale z czasem się w tym odnajdziesz i z takim pazurem będziesz zdobywała Klientów i szła w tym wszystkim do przodu. Choć nie powiem, Diabeł zasugerował mi trochę ‘wciskanie’ towaru na siłę. Ale Świat sugeruje, ze bd zadowolona.

Powodzenia :D