Farfalla209 Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Witajcie, od jakiegoś czasu (koło roku) jestem w kropce pod kątem zawodowym. Praca mnie męczy i odbiera chęć do życia, chciałabym robić to co umiem i do czego mam predyspozycje. Chciałabym spróbować swoich sił jako niezależny konsultant UX. Rozkład celtycki, zaczerpnięty stąd: http://sekrety-kart.blogspot.com/2011/09/rozkad-krzyz-celtycki.html Jaki będzie efekt spróbowania swoich sił jako niezależny konsultant? 1. Główny problem, obecna sytuacja: 10 mieczy Jestem wypalona i przytłoczona, mam dość swojej pracy 2. Wpływy pogłębiające / łagodzące i osoby zaangazowane: 6 buław Pogłębia ten stan moja żądza sukcesu i pragnienie rozwoju, w pracy czuję, że marnuję czas i się nie rozwijam. 3. Co mnie doprowadziło do tego miejsca? 3 denarów (O) Nie dość wierzę w siebie, brakuje mi pozytywnego feedbacku, że moja praca jest wartościowa, przez to tracę zapał. 4. Przeszłość wpływająca na obecną sytuację: 4 pucharów Nauczyłam się wycofywać i znieczulać z sytuacji potencjalnie korzystnych, jeśli ryzyko krytyki jest zbyt wysokie. Zamiast tego marzę o czymś nowym. 5. Moje przekonania wobec tej sytuacji: XX Sąd ostateczny Uważam, że powrócenie do pracy jako niezależny specjalista mnie wyzwoli i da spełnienie. 6. Co nadchodzi? Umiarkowanie XIV (O) . Rydwan VII -> Świat XXI Będzie ciężko z organizacją pracy i na początku być może ze znalezieniem klientów - dużo wysiłku i mało rezultatów, ale Rydwan zdaje się pokazywać, że starczy mi energii by przezwyciężyć ten okres i Świat w podsumowaniu daje nadzieje na to, że spełnię się w takiej pracy i będę zadowolona 7. Moja postawa wobec tematu: 2 miecze (O) . Wieża XIV -> Księżyc XVIII Waham się jaką decyzję podjąć (zostać w pracy czy radykalnie się odciąć i rzucić na głęboką wodę, mam ochotę to zrobić, ale obawiam się trochę tego i nie mam wcale jasnej wizji tego jak będzie wyglądać moja praca jako niezależnego specjalisty UX (stąd ten księżyc). 8. Postawa otoczenia wobec tego tematu: 4 denarów Otoczenie we mnie wierzy i uważa, że mam zasoby potrzebne do realizacji tego. 9. Czego nie biorę pod uwagę? Jak powinnam postąpić? Mag I . Rycerz Buław (O) -> Cesarz IV Muszę pamiętać o pewności siebie, pamiętać, że praca jako niezależny specjalista wymaga przejmowania inicjatywy i aktywnego poszukiwania zleceń, okazywania innym, że jestem specjalistką. Mogą być momenty, że tego mi zabraknie, ale jestem na dobrej drodze w rozwijaniu takich cech (Cesarz w podsumie). 10. Efekt, jak się zakończy ta sytuacja: Księżyc XVIII . Słońce XIX -> XV Diabeł Z początku jeszcze może być trochę niemrawo, ale potem cudownie i bardzo obficie. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez Farfalla209 Cytuj
Trida Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Jaki będzie efekt spróbowania swoich sił jako niezależny konsultant? 1. Główny problem, obecna sytuacja: 10 mieczy Wypalenie, zmęczenie. Brak możliwości rozwoju, pójścia dalej w obecnej pracy. Taki marazm. Pełnia tego, co mogłaś osiągnąć w obecnym miejscu a chciałabyś pójść dalej. To, że nie ma nic wyżej Cię przytłacza lekko. 2. Wpływy pogłębiające / łagodzące i osoby zaangazowane: 6 buław 6 buław to aż rwie się do walki, robienia czegoś, chęć osiągniecia sukcesu a tu lipka – nic się nie dzieje. Aż rwiesz się do osiągniecia czegoś. 3. Co mnie doprowadziło do tego miejsca? 3 denarów (O) Chęć rozwoju. Ambicja. Nieumiejętność usiedzenia na miejscu. Chcesz czerpać pełnymi rękami i dążyć do ‘doskonałości’ – dokształcać siebie. 4. Przeszłość wpływająca na obecną sytuację: 4 pucharów Oj większość kart kręci się wokół doskonalenia, pójścia dalej. http://streemo.pl/Image/537879_m.jpg Tutaj ładnie obrazowo widać – są trzy kielichy, które masz a Ty chcesz jeszcze ten czwarty i później pewnie piaty i następny. 5. Moje przekonania wobec tej sytuacji: XX Sąd ostateczny Chcesz się ruszyć, Sąd Ostateczny to też Zmartwychwstanie – chcesz się przebudzić i pójść dalej. 6. Co nadchodzi? Umiarkowanie XIV (O) . Rydwan VII -> Świat XXI Pierw spokój, oswojenie się z myślami, szukanie rozwiązań a później – no ruszasz z kopyta i widać, że dobrze takie poruszenie CI zrobi. 7. Moja postawa wobec tematu: 2 miecze (O) . Wieża XIV -> Księżyc XVIII Strach przed brakiem chętnych, zainteresowanych. Tutaj niepewność, bo stawiasz wszystko jakby na jedną kartę. 8. Postawa otoczenia wobec tego tematu: 4 denarów Powiedziałabym, ze nikt nie chce się wtrącać, każdy trzyma swoją opinię dla siebie (a to sugeruje, że średnio na jeża wierzą w Twój sukces i są wg mnie lekko sceptycznie nastawieni) 9. Czego nie biorę pod uwagę? Jak powinnam postąpić? Mag I . Rycerz Buław (O) -> Cesarz IV Musisz brać pod uwagę swoje potrzeby ale i umiejętności. Działać szybko i zdecydowanie. 10. Efekt, jak się zakończy ta sytuacja: Księżyc XVIII . Słońce XIX -> XV Diabeł Początkowo będą to zamkni budowane na piasku, może być różnie ale z czasem się w tym odnajdziesz i z takim pazurem będziesz zdobywała Klientów i szła w tym wszystkim do przodu. Choć nie powiem, Diabeł zasugerował mi trochę ‘wciskanie’ towaru na siłę. Ale Świat sugeruje, ze bd zadowolona. Powodzenia Cytuj
Farfalla209 Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Napisano 21 Czerwca 2014 Dzięki Trida!!! Jestem taka nakręcona . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi