Skocz do zawartości

sandały, wstyd, skarpetki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miałem dziś dziwny sen... :D

Śniło mi się, że szedłem po moim osiedlu. Wszystko byłoby ok, gdybym nie miał na sobie sandałów ze skarpetkami :D. Nie wiem dokąd szedłem, ale początek akcji był na moim osiedlu.

Podczas tego snu, czułem ogromny wstyd i zażenowanie, które zostały wywołane przez mój "ubiór". Chciałem zmienić te buty, ale mimo chęci jakoś nie mogłem zawrócić do domu, tylko dalej szedłem przed siebie. :)

Dodam, że nie noszę sandałów, bo nie lubię tych butów, a gdybym je nosił to na pewno bez skarpetek... :D

Napisano

Wiesz, kwestia butów i skarpetek to abstrakcyjna konwencja. To nie tak, że one są złe same z siebie. Ktoś kiedyś powiedział, że jemu się nie podobają i teraz innym też się nie podobają. Coś co dziś jest modne będzie obciachem z kilka lat itd.

Byś może sen zwraca ci uwagę na to, że zbyt dużo ograniczeń ci narzucono, zbyt dużo abstrakcyjnych wymagań na tobie ciąży, zbyt wiele konwencji. To jak z kobietą, która boi się wyjść bez makijażu i spędza dwie godziny dziennie przed lustrem. Dostosowanie się do wszystkich wymagań zajmuje masę cennego czasu.

Poza tym sen może też sugerować, że nie jesteś takim człowiekiem jakim się sobie wydajesz i masz też tę drugą, mniej subtelną i modną twarz?

Napisano

Co do wymagań to sam od siebie wymagam bardzo dużo :). Potrzeba czasu i poświęcenia, aby spełnić te wymagania/realne marzenia.

Co do drugiej twarzy, to się też zgodzę ;). Czasami sobie wyobrażam dużo sytuacji, które potoczyłyby się po mojej myśli. Są to sytuację pozytywne. Wyobrażam sobie również siebie, jako innego człowieka.