Skocz do zawartości

czy kolega się odezwie? 4 karty(ZWERYFIKOWANY)

Ysabell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Próbuję się skontaktować z pewną osobą, bo potrzebuję od niej pomocy w mojej sprawie. Od kilku dni nie dostałam odpowiedzi...

Pytanie: czy uda mi się skontaktować z M?

Wyciągnęłam karty:

1 - obecna sytuacja: 3 monety

2 - czego nie należy robić: 4 puchary

3 - co należy robić: Wisielec

4 - rozwiązanie: 6 pucharów

Wg mnie jest bardzo zajęty pracą, więc powinnam się uzbroić w cierpliwość i nie wymyślać, że nie odpowiada, bo mnie olał po prostu :P

Wisielec wskazuje, że sytuacja uległa zawieszeniu, ale 6 pucharów zwykle wskazuje mi spotkanie, więc może też kontakt (nawet nieosobisty)?

Jak myślicie?

• Lubię to! 1
Napisano

Moim zdaniem to rozwiązanie to przypomnieć się za jakiś czas. Nie zniechęcaj się i nie traktuj tego jako olanie, bo faktycznie osoba ma duzo na głowie teraz i istnieje ryzyko, że sama z siebie zapomni sie odezwać. Więc odczekaj jeszcze i wyślij ponowną wiadomość/wykonaj telefon

Napisano

Cornelia dobrze pisze.

Wisielec pokazuje uzbrojenie się w cierpliwość a 4 kieli w pytaniu - czego nie robić - nie marudzić, narzucać się, pisać co i rusz etc.

Osoba ta ma teraz sporo pracy (3 monety) dlatego bez nerwów poczekaj :)

Napisano

Zgadzam się z dziewcznami. Karty jednoznacznie zalecają cierpliwość (wisielec), 4 pucharów nie narzucać się. Jest zajęty swoimi sprawami być może w pacy. A kontakt będzie:-)

Napisano

Próbuję się skontaktować z pewną osobą, bo potrzebuję od niej pomocy w mojej sprawie. Od kilku dni nie dostałam odpowiedzi...

Pytanie: czy uda mi się skontaktować z M?

Wyciągnęłam karty:

1 - obecna sytuacja: 3 monety - to jest praca nad wymierzonym celem, tu są chyba Twoje starania by nawiązać kontakt. 3 monet to też pomoc osób innych, współpraca

2 - czego nie należy robić: 4 puchary - nie poddawać się, nie zniechęcać się, szukać nowych innych rozwiązań

3 - co należy robić: Wisielec - przemyśleć i poszukać nowych/ innych rozwiązań/dróg do kolegi, innych sposobów, narzędzi do komunikowania się z kolegą

4 - rozwiązanie: 6 pucharów- powinien być kontakt ale nie wiem czy nie po fakcie.

Napisano

1 - obecna sytuacja: 3 monety - jest zajęty swoimi sprawami

2 - czego nie należy robić: 4 puchary - nie denerwuj się, nie zniechęcaj

3 - co należy robić: Wisielec - poczekać

4 - rozwiązanie: 6 pucharów - otrzymanie wiadomości

Napisano

Sprobowac innej formy kontaktu, o ile jest taka mozliwa. Wisielec, mowi, aby sprobowac cos zrobic inaczej, z innej strony. 4 Kielichow to rada, zeby nie opuszczac rak, nie zniechecac sie. 6 Kielichow to jednak powrot do przeszlosci a tym samym kontakt, odnowienie czegs, w tym przypadku - wiadomosc. A znajomy albo zapracowany jest albo zajety jakimis waznymi dl aniego sprawami. Ale kontkat bedzie. Predzej czy pozniej. Ty natomiast mozesz mu sie jeszcze przypomniec.

Napisano

Na twoje pytanie- karty pokazały, że nie uda się z tym panem skontaktować. Nie ma kart kontaktu- osobistego, telefonicznego, czy w sieci i nie ma kart działania, masz Wisielca jako radę--czekaj, odłóż sprawę i tyle.

Mogłaś jeszcze określić ramy czasowe dla swojego pytania.

Pozdrawiam :):)

Napisano

Najwyraźniej ta osoba podjęła już decyzję i podjęła działania/3den/, twoje wahania niczego już nie wniosą, powinnaś przemyśleć/ujrzeć inny punkt widzenia

/może tej osoby?/ aby potem przyznać jej rację i dojść do ugody.

Napisano

Widzę, że zdania podzielone. Ramy czasowe były na krótki czas, tydzień do dwóch tygodni.

niiwa - nie do końca rozumiem, co masz na myśli. W kierunku czego ta osoba podjęła działania - nie odpowiadania mi? ;) Nie pokłóciliśmy się, żeby się później godzić. Zresztą, musiałoby w tym celu dojść do kontaktu, a o to właśnie pytam.

Napisano

1 - obecna sytuacja: 3 monety - zapracowany

2 - czego nie należy robić: 4 puchary - narzucać się, męczyć go próbami kontaktu

3 - co należy robić: Wisielec - czekać :)

4 - rozwiązanie: 6 pucharów - a to często u mnie karta kontaktu z kimś z przeszłości więc pewnie sie odezwie

Napisano

1 - obecna sytuacja: 3 monety - zawzięcie dziubie sobie w pracy

2 - czego nie należy robić: 4 puchary - nie siedzieć naburmuszonym, nie unikać innych możliwości, kiedyś czytałam ze 4 to dość samotne karty zamykania się w 4 kątach więc może nie izoluj się za bardzo od innych możliwości spędzania czasu albo nie przekreślaj od razu pana i nie stawiaj ściany między Wami

3 - co należy robić: Wisielec - powisieć w czasoprzestrzeni i poczekać

4 - rozwiązanie: 6 pucharów - wspomnienia - mi zawsze pokazuje się kiedy ktoś za mną zatęskni i wtedy dzwoni :)

Napisano
niiwa - nie do końca rozumiem, co masz na myśli. W kierunku czego ta osoba podjęła działania - nie odpowiadania mi? ;) Nie pokłóciliśmy się, żeby się później godzić. Zresztą, musiałoby w tym celu dojść do kontaktu, a o to właśnie pytam.

- miałam na myśli jakieś wasze wcześniejsze rozmowy, ustalenia na temat sprawy, o którą chcesz zapytać tę osobę - założyłam, że temat był już przerabiany kiedyś, omawiany przez was - .

Jeśli sprawa jest tej osobie kompletnie nieznana wcześniej, to uważam, że sama powinnaś podjąć decyzję/Wisielec/ w momencie gdy będziesz sama na to gotowa.

Moim zdaniem karty bardziej zasugerowały abyś nie robiła niczego dopóki Sama nie jesteś tego pewna/4 puch, Wisielec/, a 3 den wiąże się jednak z jakąś inwestycją/startem.

6 puch sugeruje właśnie ten powrót do wcześniejszych jakichś rozmów w kwestii sprawy, o którą chcesz tę osobę spytać/doradzić się.

3 den - to Ty decydujesz i nie opieraj się na opiniach innych osób, dopóki nie jesteś pewna/4 puch, Wisielec/ to wstrzymaj się od działań.

Wiem, nie jest to odp. na twoje pytanie, ale tak odebrałam karty.

Gość paulinqa123
Napisano

Po pierwsze nie narzucaj się, nie rozpaczaj i nie rozmyślaj tyle dlaczego nie ma teraz kontaktu z jego strony , jest zajęty, powinnas wyczekać, w końcu się odezwie :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

W końcu udało mi się niego dodzwonić, ale niestety nie chciał/nie mógł mi pomóc.