Jump to content

Jak otworzyć czakrę sakralną?

ezoteryk77

Recommended Posts

Mam problem z czakrą sakralną. Znalazłem w sieci parę technik... jednka nie wiem, czy one coś mi dają.

Ma ktoś sprawdzone sposoby na otwarcie tej czakry?

• 2 weeks later...

Pozwalanie sobie na przyjemność w ciele. Nie chodzi o rozdmuchanie pragnień (jakieś kompulsywne jedzenie, inny partner co noc itp.) ale o delektowanie się życiem. Czerpanie przyjemności z badania świata zmysłami. Na poziomie czakry podbrzusza (sakralnej) jest właśnie doświadczanie zmysłowe gdy działa to harmonijnie jeszcze od wczesnego dzieciństwa, pomaga to w tworzeniu bliskich a nieuzależniających związków.

Jaki to "problem" ? Pozwolę sobie juz kolejny raz zaznaczyć, że nie ma czegoś takiego jak "otworzenie" czakry. Wszystkie główne czakry MUSZĄ pracować ( lepiej lub gorzej, ale muszą ) byśmy mogli żyć. Teraz kwestia jak pracuje... Jeżeli chcesz przywrócić ją do poprawnej pracy to wystarczy popracować w sferze życia o której napisał Witek - pragnień i potrzeb. Przeanalizuj swoje życie pod tym względem. Poszukaj i postaraj się odrzucić,wypracować negatywne pragnienia np. dotyczące nałogów. Popracuj też nad słusznymi pragnieniami, pozwól sobie je spełnić, choć w najmniejszym stopniu. Medytacje oczyszczające itp.oczywiście również mile widziane. Jeżeli czakra pracuje poprawnie a chcesz ją jedynie wzmocnić, to po oczyszczaniu energetyzuj dodatkowo tą czakrę.

Na koniec dodam ,wydaje mi się taką mniej znaną ciekawostkę. Otóż ta czakra w bardzo dużym stopniu odpowiada za stan naszych nóg, dlatego wzmacnianie mięśni nóg/bieganie także wzmacnia tą czakrę.

• 3 weeks later...
Jaki to "problem" ? Pozwolę sobie juz kolejny raz zaznaczyć, że nie ma czegoś takiego jak "otworzenie" czakry. Wszystkie główne czakry MUSZĄ pracować ( lepiej lub gorzej, ale muszą ) byśmy mogli żyć. Teraz kwestia jak pracuje... Jeżeli chcesz przywrócić ją do poprawnej pracy to wystarczy popracować w sferze życia o której napisał Witek - pragnień i potrzeb. Przeanalizuj swoje życie pod tym względem. Poszukaj i postaraj się odrzucić,wypracować negatywne pragnienia np. dotyczące nałogów. Popracuj też nad słusznymi pragnieniami, pozwól sobie je spełnić, choć w najmniejszym stopniu. Medytacje oczyszczające itp.oczywiście również mile widziane. Jeżeli czakra pracuje poprawnie a chcesz ją jedynie wzmocnić, to po oczyszczaniu energetyzuj dodatkowo tą czakrę.

Na koniec dodam ,wydaje mi się taką mniej znaną ciekawostkę. Otóż ta czakra w bardzo dużym stopniu odpowiada za stan naszych nóg, dlatego wzmacnianie mięśni nóg/bieganie także wzmacnia tą czakrę.

Cadaveris, wydaje mi się, że pomyliłeś czakry. Za nogi, kości, zęby odpowiada czakra podstawy. Natomiast czakra sakralna to przede wszystkim nerki i płyny (nasienie, krew, limfa, soki trawienne).

Pozdrawiam. :)

Ezoteryk77, wizualizowanie pomarańczowego koloru, jak również otaczanie się nim reguluje pracę czakry sakralnej. Żywiołem współgrającym z czakrą jest woda, także wszelkie kąpiele relaksujące, pływanie na materacu jest wskazane. Medytacja i skupienie uwagi na równoważeniu czakry także daje wymierne efekty. W necie pełno jest różnego rodzaju dłuższy lub krótszych utworów wzmacniających i regulujących przepływ energii w danej czakrze.

[video=youtube;qrpmm9_Bww8]https://www.youtube.com/watch?v=qrpmm9_Bww8

ps nie zapominaj o pozostałych ośrodkach energetycznych :slonko:

Cadaveris, wydaje mi się, że pomyliłeś czakry. Za nogi, kości, zęby odpowiada czakra podstawy. Natomiast czakra sakralna to przede wszystkim nerki i płyny (nasienie, krew, limfa, soki trawienne).

Nie pomyliłem czakr. Tak, podstawa odpowiada za kości, mięśnie itp. ale to z czakry Sakralnej płyną główne kanały energetyzujące nogi, przez co ta czakra mocno wpływa na ich stan ;)

Nie pomyliłem czakr. Tak, podstawa odpowiada za kości, mięśnie itp. ale to z czakry Sakralnej płyną główne kanały energetyzujące nogi, przez co ta czakra mocno wpływa na ich stan ;)

A to na taką informację nigdzie wcześniej nie trafiłam. :) A że uczyć się lubię i poznawać zatem zwrócę uwagę i na to, co napisałeś. :)

Ezoteryku :) jeśli rozchodzi się o czakry 'dolne' to sprawa ma się tak, że mocno, na prawdę mocno na siebie oddziałują.

Zastanów się również, czy nie masz problemów z przeszłością na przykład - a przeszłość to czakra podstawy która może promieniować na sakralną. Dlatego jeśli chodzi o medytację wg mnie ważne jest, by zajmować się wszystkimi czakrami po kolei a dodatkowo - np biegać.

Żeby mentalnie skupiać się na wszystkich ale wzmacniać je jakby 'zewnętrznie'.

Powodzenia :)