Beyond Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 Witam. Dzisiaj podczas popołudniowej drzemki przyśnił mi się bardzo niepokojący sen. Obudziłam się bardzo obrzydzona i męczy mnie on już od paru godzin. Pierwszy sen jaki mi się przyśnil przed tym konkretnym o który pytam był spokojny i stateczny(zabawa z psem, siedzenie na sofie ze znajomym, pójście po herbatę). Sen, o który pytam był jakby kontynuacją poprzedniego -szukałam kuchni by odnieść kubek po herbacie. Wokól panował mrok - przez okno widziałam tylko ciemność a w całym domu było posępnie i mrocznie. Dom ten nie był moim własnym - budził niepokojące uczucia. Zbudowany był jak korytarz, a pokoje były szare, brudne i ponure. Weszłam do pokoju w którym na łóżku leżał mój brat - zaczęłam z nim rozmawiać(chyba za coś go ganiłam). Po chwili powiedziałam mu, że boli mnie oko - od razu pojawiłam się przed lustrem. Prawe oko było w porządku, natomiast lewe - prawie całkiem zamknięte, czerwone powieki a na nich jakby białe małe bąble. Dotknęłam lekko oka- nie bolało, lecz pojawiło się więcej bąbli. Wyglądało to bardzo obrzydliwie. Mój strach jeszcze bardziej się pogorszył, gdy uświadomiłam sobie, że w moim oku mogły zalęgnąć się jakieś insekty. Szybko udałam się do pokoju w którym spała moja mama - zaczęłam z przerażeniem pokazywać jej oko - było ono już otwarte i nie tak bardzo "zabąblone", ale wychodziły z niego małe insekty(wielkości muszki lecz przypominały raczej miniaturowe karaluchy). Moja mama zaczęła się złościć, narzekała, że przesadzam i leczenie napewno będzie dużo kosztować. Wydawała się calkowicie obca i bezduszna. Zaproponowałam pojechanie na dyżur ale nie chciała już mnie słuchać. Więcej niestety nie pamiętam, dominował tylko mrok i cały czas miałam przed oczami widok tego chorego oka. Dodam, iż w rzeczywistości mam bardzo dobre kontakty z rodziną, a moja mama z pewnością nie żałowałaby na mnie pieniędzy.Od dziecka prawie panicznie boję sie insektów, ale we śnie nie byłam aż tak straszliwie obrzydzona - byłam raczej przestraszona tym jak może ucierpieć na tym moje zdrowie. Tak przerażające sny są u mnie rzadkością - praktycznie nie miewam jakichkolwiek koszmarów. Ostatnio w moich snach dominują symbole samotności, poszukiwania itp, dlatego ten sen bardzo mnie zdziwił i zaniepokoił. Bardzo proszę o interpretację i z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts