Skocz do zawartości

Ciąża, zdrada

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Oto mój sen:

Zostałam porwana i wykorzystywana przez dwóch mężczyzn. Nie był to sen w żadnym stopniu erotyczny, wiem jednak, że między mną a moimi oprawcami nawiązała się nić porozumienia i zaczęliśmy regularnie się spotykać. W tym śnie, tak jak w rzeczywistości, byłam w związku z moim wieloletnim partnerem, "oprawcy" byli na boku. Już samo to mnie zaskoczyło, bo jestem osobą, która nie uznaje zdrady. Sen zakończył się kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży z jednym tych dwóch obcych mężczyzn.

Wszystko dzieje się wiosną, na Żoliborzu. Przypomniało mi się istotne zdanie, które wypowiadam w tym śnie: Ale jak to w ciąży? Mój partner nie może się o tym dowiedzieć, on jest z innej bajki". Z innej bajki ma znaczenie dosłowne, bo w tym śnie mam wrażenie, że moje normalne życie to historia jednej osoby a przygoda, która mnie spotkała jest zupełnie oderwana od rzeczywistości lub odwrotnie - trudno mi było w tym śnie ustalić, który z wątków jest "naprawdę", a który "na niby". Wbrew temu, że we śnie mam świadomość, że moje życie przez zdradę może lec w gruzach, jestem bardzo spokojna, tak jakby chodziło o jakiś drobiazg, który łatwo można odkręcić. Ten sen był pierwszym, który mnie "nawiedził", noc po nim pojawił się drugi, opisany w kolejnym wątku.

Edytowane przez zapach_kobiety
Napisano

jeśli sny były w miarę spójne, lepiej było dać je w jeden wątek.

ja bym widziała Twój sen tak - coś Cię uwiera w obecnej relacji, brakuje emocji, podświadomie nie do końca czujesz się spełniona. Z drugiej strony zależy Ci na partnerze, nie chcesz, by się dowiedział o Twoich ekscesach. Dlatego, w imię świętego spokoju zadajesz "gwałt" swoim potrzebom i je dusisz, jednak one i tak sobie kipią w podświadomości.

Napisano

Dziękuję za interpretację. To była pierwsza myśl, która przyszła mi do głowy, jednak nie do końca pokrywa się to ze stanem faktycznym. Owszem, po 9 latach trudno spodziewać się fajerwerków ale właśnie ostatnio (tak od około miesiąca) nasz związek zdecydowanie "odżył" i zbliżył się do czasów zakochania i motyli w brzuchu :). Sama więc nie wiem, co mogły oznaczać te dwa dni...