Skocz do zawartości

czy w tym miesiącu okaże się, że jestem w ciąży?(ZWERYFIKOWANY)

emaiko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Staramy się o dziecko od 8 lat, więc trochę już czasu. Zapytałam kart czy w tym miesiącu będę w ciąży?

Karty: Rycerz pucharów, VI pentagramów (monet, denarów), V różdżek (buław) Dodana karta: XXI Świat.

Ciężko mi zinterpretować ten układ, bo tak na prawdę odpowiedź ewentualną widzę w dodanej karcie...

Mężczyzna, kochanek, przyjaciel + chojność, wsparcie finansowe + praca, rywalizacja z pozytywnym zakończeniem + Sukces, nagroda, zwycięstwo.

W bardziej spójnej wersji widzę to tak:

Na chwilę obecną dziecka nie będzie, bo znajdę pracę (możliwe, że z pomocą jakiegoś przyjaciela), z której będę zadowolona. A podsumowanie kartą Świat, może oznaczać, że to na dobre wyjdzie, bo będę zadowolona z sukcesów zawodowych, na które nie mogłabym sobie pozwolić będąc w ciąży.

Nie wiem, pewnie mało obiektywnie to odczytałam :) Jak to widzicie? Z góry dziękuję za pomoc w odczycie, bo dopiero się uczę.

Napisano
Staramy się o dziecko od 8 lat, więc trochę już czasu. Zapytałam kart czy w tym miesiącu będę w ciąży?

Karty: Rycerz pucharów, VI pentagramów (monet, denarów), V różdżek (buław) Dodana karta: XXI Świat.

Wg mnie 5 buław wszystko wstrzymuje tutaj.

Niby ładnie, potencjał, możliwość zapłodnienia ale czy Ty nie masz jakiś stresów i kłopotów kobiecych?

Bo karty zapowiadają się ładnie ale pach - jakieś problemy hormonalne?

Zapewne badałaś się w tym kierunku ale zapytam, czy coś Ci wiadomo w tych kwestiach?

Od jak dawna zajmujesz się Tarotem?

Napisano

Witam :) Tarotem zajmowałam się jakieś 10 lat temu ale amatorsko przez ok 1-2lat, teraz dopiero wracam i staram się na nowo oswoić z kartami i znaczeniami, bo nic nie pamiętam :)

Co do ciąży i problemów, to jest wiele wersji - jedni lekarze mówią, że wszystko jest ok, a pół roku temu wyszły problemy z tarczycą i leczenie. Już hormony są uregulowane (najprawdopodobniej) ale wiadomo, że tego trzeba pilnować.

Napisano

Witam :)

Według mnie 5 buław oznacza pokonanie trudności,ale też ustalenie swoich priorytetów na przyszłość,więc jeśli nadal posiadanie dziecka bedzie twoim celem osiagniesz go.Świat - szczęśliwe zakończenie,osiągnięcie celu,spełnienie marzeń.Karta ta wskazuje na odległy czas ,więc moim zdaniem w tym miesiącu moze sie nie udać zajść w ciąże ,ale przyszłość tego nie wyklucza.Pozdrawiam

Napisano (edytowane)

hej:)

według mnie ciąży w tym miesiącu nie będzie, walka o nią-owszem, ale finał, to Świat--koniec cyklu, i ciąży brak.

W tym rozkładzie nie ma żadnej karty ciążowej.

Edytowane przez marcepanka
lit.
Napisano

Świat to nie tylko koniec cyklu ,ale też poczatek nowego etapu.Myśle więc ,ze Emaiko sie nie podda tylko bedzie walczyc dalej :)

Napisano

Lena Świat kończy etap. Początkiem cyklu jest Głupiec:):)

Napisano

W 5 bulaw widac starania i determinacje, jednak w tym miesiacu ciaży nie widać.

Napisano

Dziękuję wszystkim :) Dam znać jaki był wynik ok. 22-25 lipca :) Jeżeli chodzi o mój priorytet, to jest nim usamodzielnienie się , odnalezienie własnego "ja", ale przeczucie i mówi, że skoro od września mam szukać pracy (29 sierpnia odebranie dyplomu), to pewnie akurat teraz coś się wydarzy :P

Napisano

w tym miesiacu nie.

XXI Swiat - to nowoczesne technologie..... 6 monet- to 3 osoba pomagajaca w zajsciu w ciaze, lekarz = ciaza moze byc wynikiem inseminacji lub invitro

Gość bakea
Napisano

za 21 ms powinnaś już się cieszyć macierzyństwem

• 2 tygodnie później...
Napisano

Weryfikacja. Wredna małpa przyszła :) Dziękuję wszystkim za pomoc :) p.s. nie smucę się - tak miało być :)

• Lubię to! 1
Napisano

Może terapia u seksuologa nie jest złym pomysłem? Tak naprawdę dobrze Wam ze sobą we dwójkę? Oboje podświadomie zablokowani jesteście...

• Lubię to! 1
Napisano

Davisa, coś w tym jest, ale zaskoczyłaś mnie tym postem :poklon::) Bardzo chciałam zajść w kolejną ciążę przez jakieś 5 lat, a przez ost 3 już raczej z przyzwyczajenia się przed okresem myślę 'może tym razem się udało'. Patrząc w głąb siebie, to chyba bardziej zależy mi teraz na pracy i usamodzielnieniu się (chociaż trochę) niż na kolejnym dziecku. Bardziej chodzi o to, że bardzo kocham dzieci i mam w sobie coś takiego, że chciałabym znowu mieć kogoś kto mnie będzie kochał bezwarunkowo i ja jego. Oczywiście syna tak kocham, ale on już ma 10 lat i wkracza w swój świat. Dziękuję za tego posta :)

Napisano

Czy twoj partner nie ma czasmi zbyt malej gestosci plemnikow? Prawdopodobnie zdecydujecie sie na inwitro.

Napisano

Nie wiem, bo nigdy nie badał nasienia... Na in vitro raczej się nie zdecyduję, bo dziecko już mam i parcie nie jest tak silne, ale kto wie :)

Napisano
Nie wiem, bo nigdy nie badał nasienia... Na in vitro raczej się nie zdecyduję, bo dziecko już mam i parcie nie jest tak silne, ale kto wie :)

Podoba mi się Twoje podejście. Kiedy naprawdę się uspokoisz, to może życie Cię zaskoczy:-)