Skocz do zawartości

Nowy rok szkolny

Gość Linkinia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Linkinia
Napisano

W rozkładzie skupiałam się na szkole, którą zacznę od września. Od października dojdą studia. Odwdzięczę się za interpretacje ;)

1. Ogólna atmosfera roku szkolnego 2014/20157 kielichów

Wszystko będzie dla mnie nowe, interesujące, podejrzewam też, że niezrozumiałe. Dużo czasu poświęcę na naukę. Cały rok szkolny będzie podporządkowany myśleniu o studiach i szkole.

2. Atmosfera panująca w grupiekrólowa kielichów

Powinno być przyjaźnie, ludzie chętni do pomocy. Mam nadzieję, że karta nie pokazuję, że będę czuła się osamotniona.

3. Jaki będzie mój I semestr? – wypadła 8 denarów. 5 kielichów, 2 kielichów, as buław, rycerz mieczy --> HB XVI Wieża, VII Rydwan

Na pewno pracowity, dużo czasu spędzę ucząc się. 5 kielichów mogła pokazać tęsknotę za domem, bo nie będę mogła przyjeżdżać do rodziców na weekendy oraz utracone szanse – imprezy czy wyjazdy. Dalej widać radość, ochotę do nauki, ale też nerwy.

4. aki będzie mój II semestr?6 buław, rycerz buław, paź denarów --> HB VI Kochankowie

Myślę, że powinnam dawać sobie radę ze wszystkim. Semestr będzie dynamiczny, z większą ilością zajęć praktycznych. Ewentualnie pojawi się pan (rycerz buław), który będzie miał wpływ na ten okres czasu.

4. Tego pytający może spodziewać się na pewno2 mieczy, 4 denarów --> HB VI Kochankowie

Nauka, siedzenie w domu, rezygnowanie z wielu rzeczy.

5. Niespodzianki, sytuacje nagłe bądź trudneAs kielichów, Mag --> HB II Kapłanka

Zaskoczy mnie to, że mi się spodoba i będę miała dużo chęci do dalszej nauki.

6. Takie podejście do nauki będzie sprzyjało pytającemu w tym roku – wypadł Cesarz. Królowa buław

Skupienie, sumienność, przygotowanie. Królowa buław ma pod kontrolą coś dla niej ważnego i jest zaangażowana.

7. A takie nie... 10 kielichów, XX Sąd --> HB Cesarzowa

Imprezowanie, myślenie o domu, rozpraszanie się. Nie mogę robić sobie wagarów ;)

8. Społeczność szkolnaŚwiat

Różnorodna, ciekawa, otwarta, przyjazna.

Napisano

1. Ogólna atmosfera roku szkolnego 2014/20157 kielichów

Dużo rzeczy z przeszłości. Powiedziałabym, że spodziewasz się czegoś innego niż będzie. Podchodzi mi tutaj lekkie rozleniwienie też z Twojej strony.

2. Atmosfera panująca w grupiekrólowa kielichów

Fajnie, miło. Każdy bd chciał pomóc drugiej osobie. Taka współpraca bym powiedziała. Nie jakaś wielce zażyła ale nie będzie wyścigu szczurów. Raczej współpraca.

3. Jaki będzie mój I semestr? – wypadła 8 denarów. 5 kielichów, 2 kielichów, as buław, rycerz mieczy --> HB XVI Wieża, VII Rydwan

Będzie i praca i luz. Widzę kłopocki z jednym z przedmiotów. Ale poradzisz sobie. Sporo nauki takiej sama dla siebie.

4. Jaki będzie mój II semestr?6 buław, rycerz buław, paź denarów --> HB VI Kochankowie

Tutaj łatwo, szybko, z odliczaniem do wyjazdu do domu, do końca ;) będziesz zadowolona i bd mogła pozwolić sobie na więcej luzu.

4. Tego pytający może spodziewać się na pewno2 mieczy, 4 denarów --> HB VI Kochankowie

Oj stawiam na siedzenie przy książkach pewnych tematach, żeby coś zaliczyć. Ten jeden przedmiot będzie spędzał Ci sen z powiek…

5. Niespodzianki, sytuacje nagłe bądź trudneAs kielichów, Mag --> HB II Kapłanka

Impreza vs nauka :D i co tu wybrać ;)

6. Takie podejście do nauki będzie sprzyjało pytającemu w tym roku – wypadł Cesarz. Królowa buław

Stanowcze, z granicą – kiedy zabawa a kiedy impreza.

7. A takie nie... 10 kielichów, XX Sąd --> HB Cesarzowa

Zbytnie rozkojarzenie, myślenie ‘a uda się’, ‘a umie’, ‘a pamiętam’.

8. Społeczność szkolnaŚwiat

Oj różnorodna :) na pewno nudzić się nie będziesz :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

1. Ogólna atmosfera roku szkolnego 2014/2015 – 7 kielichów

dużo nowości, ale też wiadomości, które chciałaś poszerzyć i nie było wcześniej okazji; myślę, że powinno być raczej miło, lekko i przyjemnie

2. Atmosfera panująca w grupie – królowa kielichów

raczej przyjaźnie i spokojnie, przewaga kobiet

czeka Cię dużo nauki, takiego skrupulatnego dłubania powiedziałabym oraz poczucia obowiązku (8 den.), trochę tęsknoty za domem, bliskimi (5 kiel.) - to tak na początek, potem owszem nadal dużo nauki i dobre radzenie sobie z przyswajaniem wiedzy (Rycek), ale także zawieranie nowych znajomości (2 kiel. + As buław)

4. Jaki będzie mój II semestr? – 6 buław, rycerz buław, paź denarów --> HB VI Kochankowie

tutaj już poczujesz się bardziej pewnie, będziesz wiedziała jaki system nauki obrać, aby wszystko zaliczać z dobrym wynikiem, dodatkowo ugruntujesz swoją pozycję jako uczennica, a także pogłębisz znajomości

4. Tego pytający może spodziewać się na pewno – 2 mieczy, 4 denarów --> HB VI Kochankowie

dużo samodzielności Cię czeka w zdobywaniu wiedzy, nauczyciele raczej będą wskazywać pewne zagadnienia niż je szczegółowo omawiać, wiedzę, która będzie potrzebna na zaliczenie będziesz musiała zdobyć sama (douczyć się w domu - 4 den.)

5. Niespodzianki, sytuacje nagłe bądź trudne – As kielichów, Mag --> HB II Kapłanka

no ja myślę, że oprócz tego, że nauka tam będzie najważniejsza, to możesz tam spotkać bratnią duszę :)

świetne karty! Cesarz mówi o systematyczności w nauce, natomiast Królowa buław to zapał do zdobywania tej wiedzy; myślę, że spotkasz nauczycieli, którzy będą dla Ciebie sporą inspiracją i autorytetem

7. A takie nie... – 10 kielichów, XX Sąd --> HB Cesarzowa

imprezowanie, zbyt częste podróże do domu, i takie podejście, że jakoś to będzie

8. Społeczność szkolna – Świat

zróżnicowana, ale barwna i ciekawa, są luzaki i są pilni uczniowie, lizusy i nieśmiali, ludzie o otwartych umysłach, może też jakaś elita intelektualna