Skocz do zawartości

Ból

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Mam do was sprawe, otóż podczas medytacji, po jakichś 10 minutach zaczynam mieć pulsujący ból w żuchwie (po lewej stronie).Ból jest dośc mocny, mam wrażenie jakby ktoś tam wiercil wiertłem.Zdażyło mi się to 2 raz w ciągu kilku dni.Nie wiem co to jest, czy mam się tego bać?.Macie jakieś pomsyły?

Edytowane przez noat
Napisano

Aby na pewno jesteś rozluźniony podczas medytacji ;>? Mi to trochę wygląda na efekt spięcia mięśni twarzy w wyniku usilnego skupienia.

Napisano (edytowane)

Nie to napewno nie jest to.Jestem rozluźniony a poza tym to nie jest uczucie spięcia mięśni.Ból jest pulscujący i pojawia się nagle.Chwile po otwaricu oczu znika.Jakieś inne pomysły ?

Edytowane przez noat
Napisano (edytowane)

Jest to medytacja,kontemplacja nad kroniką Akaszy(opisana szczegółowo w książce pt. ''Podróże Duszy''.Otóż wizualizuje sobie,że wchodze do biblioteki Akaszy,poczym szukam swojej własnej kroniki.Ból przyszedł gdy zaczęłem obracać w niej kartki.

Edytowane przez noat
Napisano

Nie stosowałem nigdy tej medytacji, dlatego nie wiem czy będę wstanie pomóc. Jednak pozwolę sobie na rozważania teoretyczne. Teoretycznie przeglądając Kronikę Akaszy, łączymy się z "bazą danych" wszechświata, gdzie znajduje się przeszłość, teraźniejszość i opcjonalna przyszłość. Aby łączyć się z tego typu "źródłami", samemu trzeba wejść w odpowiedni stan/odpowiednie wibracje energii. Starając się przeglądać ową kronikę Twoja energetyka próbuje się dostroić do energii tego miejsca by mogla zajść wymiana danych. Jednak jesteś jeszcze nie gotowy i nie jesteś wstanie się dostroić. Ból zawsze oznacza ze coś jest nie taki należy przerwać taką pracę. Daj sobie więcej czasu, pracuj nad sobą. Medytuj na spokojnie jakieś prostsze techniki i po jakimś czasie wróć do kroniki Akaszy. Jestem pewien, że jak będziesz pracował nad sobą w końcu Ci się uda osiągnąć swój cel.

P.s Czakra 3 oka ( mocno pracująca podczas medytacji oraz prac nad rozwojem duchowym ) jest silnie połączona z czakrami żuchwy ( parę cm pod uszami ),które swoja drogą nie należą do malutkich. Gdy 3 oko nie wyrabia często promieniuje nadmiar energii do tych właśnie czakr. Jeżeli i one nie wyrabiają to może występować ból itp. W takim przypadku warto oczyścić te czakry i czakrę 3 oka.

Napisano

Ja obstawiam, że coś gdzieś spinasz nieświadomie i uciskasz nerw, stąd pojawia się nerwoból.

Napisano
Ja obstawiam, że coś gdzieś spinasz nieświadomie i uciskasz nerw, stąd pojawia się nerwoból.

Też uważam, że to najbardziej prawdopodobna przyczyna.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi,zrobi tak jak mówił Cadaveris sprobóje zająć się prostszymi technikami i zobacze jakie będa efekty.