Skocz do zawartości

Karta Dnia - V Pucharów(ZWERYFIKOWANY)

Lena75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oj widzę ze dziś malo co się tu dzieję więc wstawiam Kartę Dnia - V pucharów

Zarys...próbuję sie podnieść z klęczek emocjonalnych...próbuje naprawiać swój świat.

V Pucharów - łzy ,smutek,samotnośc,pragnienie zmiany przeszłości,chęć zmian w związkach,przemiana duchowa, zaakceptowanie straty ,depresja...czyli same "miłe rzeczy" ;)

Moja interpretacja...

Owszem ,jestem smutna,zdołowana,straciłam zadowolenie z życia, mam ogromna potrzebę przebudowania swojego dotychczasowego życia i zmianić swój związek ,ale zaczyna tez do mnie docierac ze nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i ze nic nie dzieje się bez przyczyny.

Gdybym miała sobie doradzić to powiedzialabym sobie w lustrze ze owszem ,jest ciężko,są trudności ,ale nie powinnam ulegać smutkowi i przejśc ten dzien z godnością.Nie walczyć ze zmianami ,bo okażą się być dobre dla mnie samej.

Pozdrawiam :)

Napisano

No dokładnie, karta przetrawiania problemów. Ale też karta-brama, więc im szybciej przetrawisz tym lepiej dla Ciebie ;) powodzenia :slonko:

Napisano

Dziekuję Cornelio :):):) a tak na marginesie o co chodzi dokładnie z kartami Bramami...czy Brama to symbol przemiany?Przejscia na inny etap?

Napisano
Kartę Dnia - V pucharów

Dużo rozmyślań emocjonalnych, nostalgiczny humor.

Uważaj na myślokształty i nie dopowiadaj za dużo.

Dzień raczej smutny.

Napisano
Dziekuję Cornelio :):):) a tak na marginesie o co chodzi dokładnie z kartami Bramami...czy Brama to symbol przemiany?Przejscia na inny etap?

Tak, dokładnie, choć jest to bliżej kart asów niż nieuchronnej transformacji. To karty, które dają możliwość transformacji, ale wymagają od pytającego podjęcia jakiegoś wysiłku, walki z własnymi słabościami, pogodzenia się z czymś, "wzięcia w garść", zakończenia czegoś, co cały czas powraca. To taka jakby lekcja do odrobienia, bez której może i ogólnie nie stanie się nic złego, ale będziesz kiblować w tej samej klasie;)

Cały wątek o kartach bramach jest tutaj:

http://www.ezoforum.pl/ogolnie-o-tarocie/4433-bramy-w-tarocie.html

miłej lektury:)

Napisano
Oj widzę ze dziś malo co się tu dzieję więc wstawiam Kartę Dnia - V pucharów

Zarys...próbuję sie podnieść z klęczek emocjonalnych...próbuje naprawiać swój świat.

V Pucharów - łzy ,smutek,samotnośc,pragnienie zmiany przeszłości,chęć zmian w związkach,przemiana duchowa, zaakceptowanie straty ,depresja...czyli same "miłe rzeczy" ;)

Moja interpretacja...

Owszem ,jestem smutna,zdołowana,straciłam zadowolenie z życia, mam ogromna potrzebę przebudowania swojego dotychczasowego życia i zmianić swój związek ,ale zaczyna tez do mnie docierac ze nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i ze nic nie dzieje się bez przyczyny.

Gdybym miała sobie doradzić to powiedzialabym sobie w lustrze ze owszem ,jest ciężko,są trudności ,ale nie powinnam ulegać smutkowi i przejśc ten dzien z godnością.Nie walczyć ze zmianami ,bo okażą się być dobre dla mnie samej.

Pozdrawiam :)

Myslę że moge już zweryfikować;)

Co prawda nie płakalam i sie nie smuciłam ,ale...pracując w firmie na stanowisku samodzielnym od 9-21 ma się sporo czasu na rozmyślania i samotność :):):) Trawię i przetwarzam ostatnie wydarzenia i zaczyna mnie to męczyć ,więc chyba to dobry znak :):):) Pora iśc do przodu i sie nie ogladać za siebie:):):)

Pozdrawiam:)