ggaba1143 Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 Dopiero zaczynam z tarotem. Polozylam karty na zdrowie. Czy poprawnie zinterpretowalam rozklad? 1. Mój stan fizyczny 2. Co wzmacnia moje ciało 3. Co osłabia moje ciało 4. co robię źle 5. Co robię dobrze 6 dokąd zaprowadzi mój tryb zycia 7 i 8 rada 1. Głupiec 2. Gwiazda 3. IV denarów 4. IX denarów(odwrocona) 5. Diabeł 6. V denarów 7. Papieżyca 8. Księżyc Obecnie stan zdrowia jest nadszarpnięty,skutki choroby z przeszłości.Brak harmonii w organizmie,chaos w umyśle. W przyszłości powrót do zdrowia. Wzmacnia ciało nowe uczucie(nowy związek,miłość partnerska),pozytywne utrzymywanie relacji z ludźmi(również spotykanie się z ludźmi) Harmonia duszy ,spokój,walka z nerwowością. Osłabia organizm zła przemiana materii,zaparcia. Złe nawyki z przeszłości,zbytnia troska o swoje zdrowie , niemożność określenia czego chce w życiu. Pozytyw to świadomość swoich wad, próba łagodzenia i niwelowania ich . Walka z uzależnieniem . Zła dieta doprowadzi do utraty zdrowia ,anoreksji,wyniszczenia organizmy . Wszystko kręci się wokół zaburzenia odżywiania. Rada 1 (papieżyca) : cierpliwość , nauka dostrzegania czegość co nie jest widoczne gołym okiem. Chora dusza .Objawy somatyczne spowodowane problemamy natury psychicznej. Uczy patrzenia na sytuację bez oceniania,osądzania.ZAlecana psychoterapia .Odnalezienie równowagi ,harmonii. Zrozumienie dwubiegunowości , ''Dzień bez nocy nie może istnieć'' Rada 2: Zmiana diety,rozliczenie się ze swoją przeszłością , znalezienie pozytywów w całej sytuacji,zaprzestanie patrzenia tylko w negatywnych aspektach . Wewnętrzna mobilizacja konieczna . Cytuj
Trida Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 1. Mój stan fizyczny - Głupiec Nie jest źle ale nie jest też rewelacyjnie. Niby powinno być spoko ale głupiec to średnio dba o siebie – póki nie bd przymuszony iść do lekarza etc. Badania kontrolne?? – a po co 2. Co wzmacnia moje ciało - GwiazdaOptymizm i ‘pozytywna’ sytuacja w życiu w chwili obecnej. 3. Co osłabia moje ciało - IV denarów Za bardzo chyba boisz się przeforsować. Takie – ahh nie pójdę na dłuższy spacer, bo coś. 4. co robię źle - IX denarów(odwrocona) Za mało korzystasz ‘z życia’, za mało się bawisz, ‘luzujesz’, jesteś za bardzo powściągliwa. 5. Co robię dobrze - Diabeł Odrzucasz wszelkie uzależnienia, nałogi, używki. 6 dokąd zaprowadzi mój tryb zycia - V denarów 5 denków to nie jest za wesoła karta wg mnie, mogą nastąpić problemy fizyczne. 7 i 8 rada - Papieżyca, Księżyc Więcej luzu i pozytywnego myślenia wg mnie. Więcej myślenia o ciele, stanu ducha. W myśl zasady – w zdrowym ciele zdrowy duch a to Ci bd teraz potrzebne. Cytuj
Czarownica Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 Witaj, brak tu opisu sytuacji (choćby jedno zdanie); nie wiem czy obecnie się leczysz, czy coś Ci dolega, czy tak o postawiłaś rozkład... Zedytuj to i popraw proszę. Na następny raz tytułuj też wątki w zgodzie z założeniem regulaminu pls, czyli tak, by wiadomo było o co chodzi. Cytuj
Erza Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 czekam na opis, ale z kart wynika już na pierwszy rzut oka problem z emocjami, może też jakieś nałogi, "trzęsawka emocjonalna" - brak równowagi miedzy tym, co się robi, a tym, czego się wewnętrznie pragnie, konflikt z tym, co na zewnątrz i z tym, co wewnątrz (Diabeł) tutaj tez pokazuje się jakby brak ruchu (w sensie braku aktywności fizycznej), jak i też brak konkretnych zmian co do stanu zdrowia (4 monet) - zmiana leczenia - jeśli jakiemuś się poddajesz - byłaby wskazana Papieżyca+Księżyc - tutaj terapia dużo mogłaby pomóc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi