Lorette Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Rzadko rozkładałam, ale jednak postanowiłam że nie chcę w ogóle mieć tarota w domu (mam 2 talii), po prostu nie czuję że jestem na tyle 'oddana' żeby się tym zajmować i chciałam się dowiedzieć jaki jest najlepszy i najbezpieczniejszy sposób całkowitego pozbycia się talii? Czytałam w jednym z postów tu na forum o spaleniu, ale czy to na pewno jest dobry pomysł? Tak czy inaczej, mam nadzieję że nikt na mnie nie 'naleci' za to że mam zamiar to zrobić, po prostu tarot nie jest dla każdego, niestety, nawet nie mam wystarczająco czasu ani ochoty żeby naprawdę w to wejść, a nie chcę traktować tego jak zabawy, bo to niedojrzałe podejście, z czym nie można się nie zgodzić, z góry dzięki wielkie za wasze porady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bakea Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Uśmiecham się czytając takie posty. Jesli chcesz sie go pozbyc, mozesz zrobic co uwazasz.. spalic, wyrzucic w smietnik.. cokolwiek.. nie wiem dlaczego ludzie tak boją się kawałka tektury, na których są namalowane obrazki *.* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rywka Blumenstein Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 1. Możesz sobie zostawić "na później" - może kiedyś zechcesz do tego wrócić. W kartach nie żyją duchy ani inne istotki, więc nie ma co się bać. 2. Jeżeli wolisz "mieć pewność" - spal, zakop na rozstaju dróg, połącz te dwie metody, tzn. spal i popiół zakop na rozstaju. 3. Oddaj na jakimś skepie online w dobre ręce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lorette Posted August 5, 2014 Author Share Posted August 5, 2014 Bakea - ja osobiście wcale się nie boję, po prostu tak jak pisałam nie mam za bardzo czasu i nie mam na tyle wiedzy żeby się w to wgłębiać, ja wiem, że to może niektórych tu na forum rozbawić, ale ja tylko pytam o radę Lena - dzięki wielkie za rady, chyba jednak je sprzedam czy oddam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lorette Posted August 5, 2014 Author Share Posted August 5, 2014 albo najwyżej spale, ale jakbyś radziła, wszystkie razem albo po kolei? i jak je zakopać? po prostu wysypać popiół czy najpierw wsypać do jakiegoś woreczka czy to nie ma znaczenia nawet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rywka Blumenstein Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Komuś innemu mogą się przydać...zrobisz dobry uczynek ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rywka Blumenstein Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Lorette, zrób tak jak czujesz, możesz po prostu spalić, a to co zostanie wsypać do toalety i tyle możesz zrobić mały pogrzeb, jeżeli uważasz, że karty już dostały jakiejś energii, i chcesz się z nią rozstać "po bożemu"... Natomiast ja bym oddała/sprzedała - po co niszczyć papier? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lorette Posted August 5, 2014 Author Share Posted August 5, 2014 Racja Lena, lepiej oddać, jeszcze pomyśle nad tym co zrobić z nimi, ale dziękuję Ci bardzo, bardzo mi pomogłaś swoimi radami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trida Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Lorette a jakie masz talie U nas na Forum na pewno znajdą się osoby, co chętnie przytulą (jak masz Tarot Anielski to zaklepuję ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d@neczka Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Po co od razu wyrzucać. Mogą się przydać komuś innemu, albo Ty do nich dorośniesz. Ja właśnie w ten sposób stałam się szczęśliwą posiadaczką Tarota Kosmicznego, którego uwielbiam. Ktoś kiedyś przysłał mi tę talię razem z jakimiś książkami ezoterycznymi i tak przeleżała sobie kilka lat. Potem mnie wołała i wołała, aż w końcu ją usłyszałam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimba Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 chętnie przyjmę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wróżka Anika Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Najlepiej po prostu oddaj komuś innemu. Nie ma co popadać w fobię - karty nie zrobią Ci krzywdy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts