misiek12345 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Musze w przeciagu paru dni zdecydowac sie na terapeutke. Poznalam je dwie przez telefon. Zapytalam kart czy pierwsza bedzie dobra dla mnie odp rycerz mieczy- mysle ze bedzie oschla i moge jej nie zaufac ale moge duzo sie od niej nauczyc(zaczynam studia psychoterapi) Druga-9 bulaw. Mysle za zaufam jej , bedzieduzo ciepla i ogolnie bede zadowolona... Myslice ze dobrze interpretuje? Cytuj
bridaa Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 w/g mnie żadna z nich, przy pierwszej widziałabym jakąś nerwówkę, a przy drugiej (widzę to zupełnie odwrotnie niż Ty) właśnie taki brak zaufania i wyznaczenie granic, brak otwarcia 1 Cytuj
misiek12345 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 Dziekuje bardzo,ja zawsze kije zle odczytuje.... myslisz ze mam szukac trzeciej? Cytuj
Seid Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Misiek to ma być terapeutka prowadząca psychoterapię własną w ramach szkolenia? Jeśli tak to nie wybrałbym żadnej z nich. Przy okazji - wyciągaj większą ilość kart, bo z jednej karty ciężko ocenić charakter danej osoby i jej zdolności do pracy psychoterapeutycznej. 1 Cytuj
misiek12345 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 Ja zaczynam studia o kierunku psychoterapia i wymog jest ze studenci musza miec psychoterapeutyczne sesje zeby miec pewnosc ze mamy w glowie poukladane hehe. I zeby zobaczyc na wlasnej skorze jak to wyglada. Cytuj
misiek12345 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 Postawilam karty na trzecia terapeutke, z pytaniem czy ten zwiazek bedzie dobry- wyszlo cesarzowa. Wiec taka matczyna, opekujaca sie....chyba najlepsza dla mnie? Jak myslicie... Kurcze jie mam kasy zeby sprobosac kazda spotkac..... Weryfikacje podam za 2 tyg bo musze sie z jakas umowi. Cytuj
Seid Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Psychoterapia własna krótko mówiąc. Do takiej terapii musisz mądrze wybrać terapeutkę, a żadna z tych tutaj podanych nie wydaje się dobra do takiego celu. Ta od Cesarzowej najlepsza z tych trzech, ale czy dobra, to się okaże już w trakcie terapii :> Cytuj
emilr Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Ja z klei wolę po jednej karcie, ewentualnie dobieram. Zapytalam kart czy pierwsza bedzie dobra dla mnie odp rycerz mieczy- mysle ze bedzie oschla i moge jej nie zaufac ale moge duzo sie od niej nauczyc(zaczynam studia psychoterapi) Druga-9 bulaw. Mysle za zaufam jej , bedzieduzo ciepla i ogolnie bede zadowolona. Postawilam karty na trzecia terapeutke, z pytaniem czy ten zwiazek bedzie dobry- wyszlo cesarzowa. Pierwsza zbyt chaotyczna. Moze zdobywajaca doswiadczenie, klientów.... A moze taka walcząca druga z kolei zbyt wycofana, mało entuzjazmu i nieiwele wyciagniesz. Moze mało doswiadczona Trzecia : pewna siebie, swojego fachu,ale moze zbyt pewna, zbyt zasiedziała. Cesarzowa fajna karta, ale rycek mieczy w tej dziedzinie też chyba ok. Waleczny, pełen energii, mozesz wiele sie nauczyc (to miecze) ja jeszcze zastanowiłabym sie nad nr 1 i 3 (którego chyba jeszcze nie znasz? To potencjalna terapeutka?) 1 Cytuj
Seid Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Misiek, ta od rycka mieczy to nie jest terapeutka pracująca na gruncie psychoanalizy? Cytuj
misiek12345 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 Do Seid tak na gruncie psychoanalizy wow! Do Emilr pierwsza ma 25 lat doswiadczenia ale bardzo ze tak powiem wiekowa starsza... Druga masz racje mniej doswiadczenia. Trzecia nie poznalam jeszcze, zna m tylko z jej stronki internetowej... Cytuj
emilr Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 No to moze pierwsza drążąca, szukająca nowych ściezek, ze tak to określe;) Mi rycek mieczy na pewno pokazuje zaangażowanie, waleczność, ale i chaotyczne działanie czasem. Dziwne dla osoby z taką praktyką.... Postawiłabym drugi raz karty, gdy poznasz tę trzecią. Celta lub trzy karty na współpracę z panią x i y. Cytuj
Seid Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Do Seid tak na gruncie psychoanalizy wow! Inne też tak pracują czy tylko ta? W każdej ze szkół kładzie się, jak zapewne sama wiesz, nacisk na nieco inne cechy terapeuty i łatwiej jest interpretować karty wiedząc czego wypadałoby oczekiwać od konkretnej osoby. Rycerz Mieczy jest taki trochę psychoanalityczny właśnie mi się wydaje z tym swoim rozumem. Jeżeli jest oschła i wycofana to tym lepiej, bo na gruncie psychoanalizy psychoterapeuta musi być bierny. Dzięki temu łatwiej o uzyskanie przeniesienia w czasie terapii. Pani może być rzeczywiście trochę chaotyczna i ciutkę porywcza w tym Rycku i niestety nie jest to najlepsza cecha w przypadku psychoanalityka. Cytuj
Trida Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Jak dla mnie ten rycerz mieczy skojarzył się, w tym przypadku, trochę z rutyną. Szybko szybko, po zawodach. Po spotkaniu. Jakoś mi nie podpasowała. 9 buław... Będzie, wg mnie, bardzo leciała po wiedzy książkowej, niekoniecznie pełnej. A z doświadczenia to tak trochę. Cesarzowa - matczyna i czy niezbyt łagodna, opiekuńcza i aj wał? Ale z tych trzech zastanawiałabym się między rycerzową a cesarzową. Cytuj
emilr Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Jak dla mnie ten rycerz mieczy skojarzył się, w tym przypadku, trochę z rutyną.Szybko szybko, po zawodach. Po spotkaniu o o! właśnie. Nie wiedziałam jak to ugryźć. O to właśnie chodziło Cytuj
misiek12345 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Napisano 7 Sierpnia 2014 Dziekuje wszystkim, dam znac za 2 tygodnie jak tam po spotkaniu. Cytuj
Aurelia85 Napisano 8 Sierpnia 2014 Napisano 8 Sierpnia 2014 Rycerzowa - jako osoba uzdolniona, emocjonalnie zdystansowana (odpowiednio ustanawiająca granice), dobry teoretyk, jeżeli zadanie opiera się na analizie, zdeterminowana, by dotrzeć do sedna sprawy, czyli jak na nurt psychoanalityczny w sam raz, jednakże ta pewna taka zapalczywość, zbytni dynamizm, szybkość, mogą szkodzić w relacji psychoterapeutycznej. Natomiast 9 buław - także dystans, być może duże zranienia osobiste, dzięki którym głębiej weszła w świat przeżyć wewnętrznych, czujna. Według mnie mająca duże doświadczenie osobiste, które procentuje w życiu zawodowym, niezależnie od jej stażu pracy. Potrafi rozważnie przyjrzeć się sytuacji, jest konsekwentna i skłonna do przełamywania różnych barier, o ile poradzi sobie z lękiem i będzie chciała wyjść poza to, co ma... A Cesarzowa - mająca pewną pozycję, którą zawdzięcza sobie, jest doceniana, poważana, stosująca różnorodne metody, być może mająca eklektyczne podejście, integratywne, cierpliwa, stanowcza, ale uczuciowa, przyjazna, potrafiąca motywować... Ja więc zapewne skłaniałabym się ku Cesarzowej. A na drugim miejscu, Buławy aniżeli Rycerzowa. Powodzenia ! Własne preferencje plus intuicja i odczucia... i odpowiedź gotowa 1 Cytuj
misiek12345 Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Napisano 20 Sierpnia 2014 Werifikacje: Spotkalam sie z casarzowa i rycerzem mieczy. Cesarzowa slucha, ma cieple serce ale ja w sumie mam osoby w otoczeniu rodzine/ przyjaciol ktore sluchaja. ..... Wiec nie wiem czy terapeutycznie cos osiagne....... Druga rycerz mieczy waleczna, starala sie do sedna problemu dojsc. Mialam duzo szacunku do niej i lek ze czyta w myslach wiec bylam bardzo szczera. Z ta pierwsza nie bylam az tak bardzo szczera, tzn nie klamalam ale nie bylam az tak otwarta. Teraz musze podjac decyzje ktora zobaczyc znowu....... Sklaniam sie w strone rycerzowej...... Cytuj
misiek12345 Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Napisano 20 Sierpnia 2014 Plus dodam, ze spotkalam sie z zupelnie nowa terapetka ktora wyszla mi w krolu monet. Po spotkaniu myslalam ze fajna tylko ze mowila duzo o sobie.... Coprawda byla to 30 min sesja darmowa ale kimo wszystko.... Cytuj
Lena75 Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 Plus dodam, ze spotkalam sie z zupelnie nowa terapetka ktora wyszla mi w krolu monet. Po spotkaniu myslalam ze fajna tylko ze mowila duzo o sobie.... Coprawda byla to 30 min sesja darmowa ale kimo wszystko.... ..no ale to Ty masz duzo mówic ;) Tez skłaniam ku Rycerzowej Cytuj
adivino Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 Stawiałbym na Rycerzową Myślę, że jako terapeutka będzie najlepsza z tych 4 i w ogóle dobra w tym co robi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi