Skocz do zawartości

Remont salonu ;) (ZWERYFIKOWANY)

Lena75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wiosnę przyszłego roku planuje totalny remont salonu:) Owszem mój pomysł podoba się mężowi ,ale uważa że to będzie sporo kosztować i najchętniej odsunąłby to jak najdalej w planach:)

Czy uda mi się zrealizować mój plan remontu?

Król Monet - Rydwan- Wieża

Król Monet - tak ,bardzo ładnie pokazało mojego męża od którego tak na prawdę wszystko zależy, bo niby razem podejmujemy decyzje ale On jest szefem:)

Rydwan - hmm...wygląda na to ze moje plany zrealizują się szybciej niż planuję.

Wieża - zburzenie czegoś by mogło powstać nowe...czyli remont:)

Suma Mag...czyżby już styczniu ruszymy z miejsca?

Pozdrawiam :)

Gość Euterpe
Napisano

mnie król denarów pokazuje oszczędność, więc może oznaczać wstrzymanie planów i zamierzenia rozjadą się w inną stronę, na najbliższy czas nic z tego może nie wyjść (rydwan + wieża)

z HB masz V Kapłana, a ten daje rady, dzieli się informacjami, więc pewnie jakieś info odsunie ten pomysł dalej...

Napisano

Wygląda na to, że zaczniecie ten remont, nawet zakupicie część materiałów ale nie dokończycie go ze względu na finanse.

Uważam, że remont się odbędzie ale nie kapitalny. Zrobicie najpierw część salonu i na tym skończycie. Resztę odłożycie na przyszłość.

Napisano

Widać nakłady finansowe, zgodę i aprobatę (niechętną męża). Duża zmiana - chyba całkowita (nawet dostawianie / przestawianie ścianek bym zasugerowała :P). Ale odnoszę wrażenie, że remont nie dość, ze nastąpi szybko to bd zrobiony trochę po łebkach, bo czas czas i finanse (coś na zasadzie, ze fachowiec bd brał na godziny wiec liczyć się będzie każda minuta) i może być zrobione lekko fuszerkowo.

Zastanawia mnie ta wieża. Albo oznacza własnie całkowitą zmianę albo to, ze coś odpadnie, coś się odklei etc.

• Lubię to! 1
Napisano
Widać nakłady finansowe, zgodę i aprobatę (niechętną męża). Duża zmiana - chyba całkowita (nawet dostawianie / przestawianie ścianek bym zasugerowała :P). Ale odnoszę wrażenie, że remont nie dość, ze nastąpi szybko to bd zrobiony trochę po łebkach, bo czas czas i finanse (coś na zasadzie, ze fachowiec bd brał na godziny wiec liczyć się będzie każda minuta) i może być zrobione lekko fuszerkowo.

Zastanawia mnie ta wieża. Albo oznacza własnie całkowitą zmianę albo to, ze coś odpadnie, coś się odklei etc.

A poniewaz staram sie optymistycznie spostrzegać swiat...obstaje ze całkowitą zmianą bo tez taka mi sie marzy :):):)

Napisano

I będzie totalny remont a Twój mąż mocno się zaangażuje - pewno będzie trzymał rękę "na kasie";-)

Napisano

Wieża, karta w sam raz na gruntowny remont :)

Mąż- K.Denarowy ukierunkuje energię - Rydwan, a zwłaszcza pieniądze bo denarowy, na remont. radykalne zmiany (Wieża).

Napisano
I będzie totalny remont a Twój mąż mocno się zaangażuje - pewno będzie trzymał rękę "na kasie";-)

Kasę to ja trzymam....;);):0 ale ostatnie slowo faktycznie do niego należy :)

Napisano

Wyremontujesz... Rydwan pokazuje mi też takie ''szarpanie się''... Na stresujesz się przy tym remoncie... Ale masz racje,że rydwan to szybkość.. Więc odbędzie się szybciej niż myślisz

Napisano

Moim zdaniem tak: widać, że będą pieniążki i mąż zacznie patrzeć na remont przychylnym okiem :) Jak ruszenie z remontem, to aż się będzie kurzyć :D Remont powinien pójść sprawnie, bez niespodzianek...

• 4 miesiące temu...
Napisano

Weryfikacja :)

Na wiosnę przyszłego roku planuje totalny remont salonu:) Owszem mój pomysł podoba się mężowi ,ale uważa że to będzie sporo kosztować i najchętniej odsunąłby to jak najdalej w planach:)

Król Monet - tak ,bardzo ładnie pokazało mojego męża od którego tak na prawdę wszystko zależy, bo niby razem podejmujemy decyzje ale On jest szefem:)

Tak...mąż dał mi zielone swiatło ze remont moge juz robić w tym miesiącu :) On jako "szefunio" nie bedzie sobie brudził raczek ;) jestem na etapie organizowania ekipy do remontu i jestem po wstepnych rozmowach z firma "Komandor" :)

Rydwan - hmm...wygląda na to ze moje plany zrealizują się szybciej niż planuję.

Dokładnie...planowałam wiosną...a moze uda juz sie teraz zimą :)

Wieża - zburzenie czegoś by mogło powstać nowe...czyli remont:)

W planach gruntowny remont włacznie z zmianą instalacji elektrycznej, ale zobaczymy jeszcze czy męzulek zaaprobuje :)

Suma Mag...czyżby już styczniu ruszymy z miejsca?

No styczeń...plany powoli w chodza w faze realizacji, jest dzwonienie i umawianie sie :)

Napisano

To już pewne ...firma remontowa wchodzi w najbliższy poniedziałek , a z meblami w 28 stycznia :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Firma remontowa zakonczyła prace, poszło bez większych niespodzianek :)...teraz czekamy na Komandora:)

Napisano

Komandor w środę wpadł i zainstalował szafe i drzwi przesuwne...wszystko poszło szybko i gładko - ok 20 lutego doslą resztę mebli ( stolik kawowy i rtv)

Pod koniec miesiaca spodziewam sie tez nowych sof:)

Wczoraj odbyło sie montowanie rolet i karnisza:)