Gość LA Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Mój mąż chce kupić używany samochód rodzicom. Ma juz konkretny na oku, ale sie waha. Czy kupić ten samochód? z przełożenia XVIII Wieża - decyzja o kupnie może być pochopna. 1. Dana sytuacja: AS Pucharów - to ma być prezent. 2. Ostrzegająca: Król Pałek - to mój mąż, własnie jest na warsztacie z tym autem. Sprawdza go. Działa w pojedynkę. Może powinien mieć doradcę. Jest za pewny siebie. 3. Jak działac: 3 Miecze - Być szorstkim i konkretnym 4. Przeszłość: VII Rydwan - bardzo oczywista karta, samochód jeżdził i uważam, że jest bezkolizyjny. Jest ok. 5. O sprzedającym: 9 Kielichów - mówi, że to firma rodzinna, chyba nie kantują, przynajmniej w tym przypadku. 6. Rezultat: 9 Pałek - doprowadzić do końca sprawy ,czyli go kupić. Jako rezultat widziałabym tu inna kartę, ale podsumowując można go kupić. Jak jest przeszłośc tego auta? X Koło Fortuny + Królowa Mieczy + 8Monet Samochód jeździł codziennie (nie duże odległości), używała go kobieta lub do niej należał, mogł byc samochodem służbowym. Był garażowany. Czy bedziemy zadowoleni z tego auta? Król Pałek + 6 Mieczy + VII Rydwan Tak. Jak oceniacie? Myslę, że weryfikacja na dniach. I za rok, jak sie sprawuje. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 mnie się tutaj najbardziej nie podoba rezultat 9 buław - na mojej karcie osoba stoi z boku i chociaż mogłaby coś zrobić (ma energię, w końcu to buławy), nic nie zadziała. Dodatkowo ma opatrunek na głowie. Tutaj tego kupna nie widzę. Czy bedziemy zadowoleni z tego auta? Król Pałek + 6 Mieczy + VII Rydwan król ten jest jak najbardziej zadowolony, ale w 6 mieczach już tego nie widać. Druga karta może mówić o tym, że albo kupicie inny, albo ten już zakupiony pójdzie w odstawkę. Rydwan mógł pokazać już samo jeżdżenie pojazdem (jakimkolwiek) albo tak samo jak poprzednia karta zakręt w przeciwną stronę. Z HB masz XIII Śmierć, więc jakaś zmiana się szykuje naturalna za sprawą królowa buław. 3 miecze jak działać? kierować się głównie chłodną logiką, ale że to miecze, to może też odciąć się od tego i porozglądać się za jeszcze innym autkiem. Ostrzegająca: Król Pałek - uważać na pana, który ładnie mówi, ale też nie kierować się samą potrzebą posiadania, spojrzeć na to z dystansu. O sprzedającym: 9 Kielichów - a ten z kolei będzie patrzał głównie własnej przyjemności i kieszeni (9, podobnie jak 7, bliżej jej do introwertyzmu czy egocentryzmu) Cytuj
Gość Noa20 Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Ja bym tego auta nie kupiła. Na moje oko był walnięty lub osoba jeżdżąca tym autem nie szanowała go. Nie jest też wart swojej ceny. Triumfujący z 9 kielichami sprzedawca też dobrze tu nie wygląda- liczy, że go kupicie a on zrobi na tym super biznes. Zadowoleni będziecie początkowo aż zorientujecie się, że nie było/jest ono warte zakupu. W ogóle te karty są bardziej na nie niż na tak, więc może ostatecznie zrezygnujecie. A jeśli zdecydujecie się na kupno to na pewno targujcie się. Cytuj
Ceres Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 ]Mój mąż chce kupić używany samochód rodzicom. Ma juz konkretny na oku, ale sie waha. Czy kupić ten samochód? z przełożenia XVIII Wieża - - samochód może okazać się ruiną 1. Dana sytuacja: AS Pucharów - to ma być prezent. 2. Ostrzegająca: Król Pałek -Jest za pewny siebie. - tez to widzę, że może powinien iść ze znajomym mechanikiem lbo sprawdzić w dwóch warsztatach oddalonych od siebie (wieża wyszła mojej przyjaciółce , która kupiła auto kilka lat temu. Ze swoim facetem była, auto podobno nigdy nie miało stłuczki pojechali sprawdzić auto na stację diagnostyczną oględziny wyszły ok. po 2 miesiącach zdechło, wpakowała w niego ok 5 tys a i tak mechanik powiedział jej, że to ruina i nie przejdzie przeglądu, po pół roku zapaliło sie jak jechała i poszło na złom. Okazało się, że facet ze stacji diagnostycznej to znajomy sprzedającego i tak był ustawiony, że miał stwierdzić, że z autem ok a z auta po kilku miechach odpadł na dachu lakier, zrobiły się dziury w podwoziu, że stopu szło wsadzić. Wyszło na to, że nietłuczone auto brało udział w niezłym dachowaniu) 3. Jak działac: 3 Miecze - Być konkretnym, dogłębnie przeanalizować sprawę 4. Przeszłość: VII Rydwan -Auto było na chodzie - jeździło 5. O sprzedającym: 9 Kielichów - mówi, że to firma rodzinna, chyba nie kantują, przynajmniej w tym przypadku. Sprzedający ma na cetu tylko i wyłącznie własny interes czyli pozbyć się auta za jak najwyższą cenę. 6. Rezultat: 9 Pałek - Albo wstrzymać się , zachować ostrożność aczkolwiek ktoś z was może upierać się przy kupnie i wbrew radom kupicie. Facet na karcie ma jedną buławę i broni się przed pozostałymi. Ale jest poobijany czyli nie wyszło mu to na zdrowie. Jako rezultat widziałabym tu inna kartę, ale podsumowując można go kupić. Jak jest przeszłośc tego auta? X Koło Fortuny + Królowa Mieczy + 8Monet Z autem było raz lepiej, raz gorzej te 8 monet może sugerować, że był regularnie używany albo, że regularnie trzeba było w nim coś naprawiać. Wiadomo im częściej cos używasz tym szybciej coś się zużywa. Jestem zawodowym kierowca na poczcie i dużo jeżdżę z autopsji ci powiem, że te małe odległości mnie martwią. Sama tak jeżdżę sprzęgło mam wciśnięte prawie non stop, bo poruszam sie pomiędzy 1 a 2 biegiem czasami uda mi się wrzucić 3 dla sprzęgła to masakra wystarcza max na 2 lata. Jak jeździła często na małe odległości i gasiła silnik to zmasakrowany może być rozrusznik, alternator i kilka innych rzeczy. Podsumowując małe odległości a częste, są zabójcze dla samochodu. Czy bedziemy zadowoleni z tego auta? Król Pałek + 6 Mieczy + VII Rydwan I tak i nie, może być zadowolenie z posiadania samochodu, możliwości jeżdżenia ale 6 mieczy to też niezadowolenie coś w stylu skóra nie warta wyprawki, bo np ceną za możliwość jeżdżenia będą wydatki na naprawy. Cytuj
Czarownica Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Ja uważam dokładnie jak dziewczyny, koniecznie przemów facetowi do rozsądku, bo tak się nakręcił na to auto i na to, że to był JEGO pomysł, że stracił kontakt z rzeczywistością Ceres rozpisała to idealnie... 9 buław to zdecydowanie wstrzymanie się i obiektywny ogląd kogoś trzeciego z boku. Te karty używania (koło, QM, 8den) kojarzą mi się z moją jazdą samochodem - "różnie to bywa" + ta mieczowa z denarami...to raczej wymęczone sprzęgło. Mój samochód to odkupiony 18latek więc nie dbam o to czy się coś zajeździ, czy zarysuje, zużywam, czasem popełniam drobne błędy, nic poważnego, ale jakoś się to tam kumuluje. Ja bym po sobie auta nie kupiła. A powiedziałabym po tym Rydwanie, że to o które pytasz to się najeździło i to właśnie taką 'moją' stylówą... Edytowane 3 Września 2014 przez Czarownica Cytuj
x-latek Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 1. Dana sytuacja: AS Pucharów On naprawdę już sobie upatrzył ten samochód. 2. Ostrzegająca: Król Pałek Się dobrze już napalił na to auto. W tym wypadku to są cienie Króla Buław. 3. Jak działac: 3 Miecze 3 Miecze to sytuacja kiedy emocje ustępują miejsca rozumowi. Widzenie spraw/rzeczy takimi jakimi naprawdę są, używanie logiki przede wszystkim. Kolokwialnie mówiąc - nie podniecać się, a podejść do sprawy odcinając się od emocji, zdroworozsądkowo. 5. O sprzedającym: 9 Kielichów Przecież ten facet dba o swój interes przede wszystkim, na zasadzie: każdy Żyd swój towar chwali. Nawet nie chce mi się tu już pisać więcej. Do tej pory po tylko tych kartach, które podałem/zinterpretowałem to można wyrobić spokojnie opowiedź na to. Też w/g kart to nie kupowałbym tego auta. Cytuj
Trida Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Czy kupić ten samochód? z przełożenia XVIII Wieża Broń Cię bose przed zakupem… Przynajmniej tego auta, na które był tak napalony… 1. Dana sytuacja: AS Pucharów Dużo emocji, tych pozytywnych, bo to prezent, i tak jejka taki pomysł. 2. Ostrzegająca: Król Pałek Żuławowy to ogień, działanie. Robić robić robić, czasem nawet na oślep. 3. Jak działac: 3 Miecze Zastanowić się 5 razy z innymi, bardziej doświadczonymi osobami (miecze to intelekt a 3 to najczęściej więcej niż dwie osobny wiec ja stawiam na konsultację z kimś ogarniętym w temacie) 4. Przeszłość: VII Rydwan Było duuuużo jeżdżone. Nie zdziwiłabym się, gdyby licznik był przekręcony 5. O sprzedającym: 9 Kielichów9 kieli zawsze mi się kojarzyła z osobą towarzyską. Wiec chyba rzetelny człowiek. 6. Rezultat: 9 Pałek Echem… No nie bd zadowoleni za bardzo. Zobacz na boski Tarot Jak jest przeszłośc tego auta? X Koło Fortuny + Królowa Mieczy + 8Monet Pierwsze skojarzenie – było bite. Powypadkowe. I trzeba cały czas kasę dokładać. Czy bedziemy zadowoleni z tego auta? Król Pałek + 6 Mieczy + VII Rydwan Na początku tak ale później wg mnie zaczną się kłopoty i też bd próbowali sprzedać auto. Ogólnie, taka mała rada - nie kupować w komisie. Postarajcie się gdzieś od osoby prywatnej kupić auto. Cytuj
QPucharów Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Rezultat w 9 buław nie jest korzystny. To karta rezerwy. Moim zdaniem karta nie zachęca do kupna. Co do przeszłości auta - coś było z nim na rzeczy, mogła być jakaś stłuczka przez co auto było reperowane. 3 mieczy mówi także o tym, by nie kupować - to decyzje wbrew sercu(mówisz, że mężowi się spodobał, więc powinien odłożyć na bok zachwyty i spojrzeć trzeźwo na sprawę. Nie jestem pewna czy Twój mąż jednak nie odstąpi od kupna (6 mieczy + rydwan). Cytuj
Arcan Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 9 kijów-wstrzymaj się z decyzją...Daj sobie jeszcze czas... Chociaż powinniście być zadowoleni w gruncie rzeczy Cytuj
Gość LA Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Dziękuję wszystkim zaangażowanym w mój wątek. Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Jeszcze tego samego dnia mój mąż przyjechał tym autem do domu. Samochód fajny, radości co niemiara. Jeszcze nie miałam okazji prowadzić. To 4-latek, samochód poleasingowy, pracował dla banku. Autoryzowany serwis potwierdził jego książkę gwarancyjną oraz przebieg. Na warsztacie nic podejrzanego nie znaleziono. Teraz tylko jeździć, a czas pokaże. Dam znać. PS Wieży nie zinterpetowałam negatywnie, gdyż poprzednie auto rodziców spaliło sie. Karta ta zobrazowała dla mnie tą sytuacje. Cytuj
Trida Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Skoro jesteście teraz zadowoleni to oby tak było i później Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi