Arcan Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Trochę się zmuszam do wyjścia. Nie mam ochoty, ale nie mogę przecież wiecznie siedzieć sama w domu Jak mi minie dzisiejsze wyjście? koło, 2 kiele, świat hmm...Koło na pierwszej pozycji...Nagła zmiana planów? Może jednak nie pójdę na ta imprezę? 2 kiele+ świat.... Może po drodze spotkam kogoś i zmienię plany... Jeżeli pójdę to będzie ok...Wydaje mi się,że obecność ludzi dobrze na mnie wpłynie Cytuj
Trida Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Koło to wg mnie Twoje nastawienie i lekkie zmuszenie siebie, że jednak pójdziesz Spotkasz kogoś znajomego i wbrew wszystkiemu bd bardzo zadowolona z wyjścia Cytuj
Geranium Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Koło moim zdaniem pokazuje Twoje nastawienie i blokadę, ale po przełamaniu miłe spotkanie, być może pojawi się ktoś, kogo się nie spodziewasz, no i świat - po prostu otwarcie Moim zdaniem będziesz się bardzo dobrze bawić Cytuj
Chilo Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Zapowiada się bardzo obiecująco. Masz szansę poznać kogoś nowego, co więcej może pojawić się między wami nić porozumienia. Koło Fortuny prawdopodobnie zwiastuje tu niespodziewane wydarzenia, ale też zmianę twojego nastawienia. Wybawisz się bardziej, niż się tego spodziewasz. Przy takich kartach nie ma miejsca na nudę. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 koło - zadzieje się coś, na co nie będziesz mieć wpływu koło + 2 puchary - niespodziewane spotkanie z znajomą/znajomym 2 puchary - wyjście upłynie w przyjaznej atmosferze 2 puchary + świat - może przy osobie, z która będziesz rozmawiać, poczujesz się oderwana od rzeczywistości, jakbyście zostali zamknięci w jednym kręgu, możliwe, że nawiążecie ze sobą nić porozumienia świat - spełnienie, szczęście, wszystko będzie ok masz bardzo ładne karty, nie bój się wyjść 10 + 2 + 21 = 33 -> 3+3=6 -> VI Kochankowie: może więc jakiś wybór albo spotkanie bratniej duszy Cytuj
Lena75 Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Trochę się zmuszam do wyjścia. Nie mam ochoty, ale nie mogę przecież wiecznie siedzieć sama w domu Jak mi minie dzisiejsze wyjście? koło, 2 kiele, świat hmm...Koło na pierwszej pozycji...Nagła zmiana planów? Może jednak nie pójdę na ta imprezę? 2 kiele+ świat.... Może po drodze spotkam kogoś i zmienię plany... Jeżeli pójdę to będzie ok...Wydaje mi się,że obecność ludzi dobrze na mnie wpłynie Ja tu stawiam na zmiane nastawienie (koło)...w rezultacie poznasz kogos nowego ( 2 kiel) i bedziesz sie dobrze bawić ( swiat) Udanej imprezki:) Cytuj
Arcan Napisano 4 Września 2014 Autor Napisano 4 Września 2014 Dziękuje Wam wszystkim za wypowiedzi. Może faktycznie koło pokaże zmianę mojego nastawienia... Boje się,że wyjdę gdzieś i spędzę sama cały wieczór nad piwem. Tylko,że ile można siedzieć samemu? Pomyślałam,że odprężę się wśród ludzi Cytuj
Davisa Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Sądzę, że spędzisz ten wieczór z kimś sympatycznym. Może zaprosi Cię do siebie?;-) Cytuj
pretoria Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Jak dla mnie zmienisz nastawienie i będziesz się fajnie bawiła, dobrze czuła... Cytuj
Arcan Napisano 4 Września 2014 Autor Napisano 4 Września 2014 (edytowane) Tutaj mnie coś tarot okłamał... Wyszłam na miasto. Poszłam do knajpki wypiłam jedno piwo...poszłam do drugiej ...i tyle...żadnego spotkania, zmiany...Nikogo nie poznałam... edit. Jeszcze się na domiar złego popłakałam przez jednego chłopaka... Ale jak mi teraz lżej na sercu:D Edytowane 4 Września 2014 przez Arcan 1 Cytuj
Davisa Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Dlaczego od razu okłamał? Koło mówi, że nie robiłaś niczego na siłę, ot, popłynęłaś na miasto.. 2 kielichy - jedna knajpka - jedno piwo, druga knajpka - drugie piwo.. a potem wróciłaś do swojego świata. Cytuj
Czarownica Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 koło, 2 kiele, świat Nie tyle okłamał, co odnoszę wrażenie, że za bardzo czytamy karty "na pierwszy rzut oka", widzimy Świat i myślimy "fajnie", widzimy 2kieli, a "przecież to pozytywna karta". Ale jakby się zastanowić, to żadna z tych kart nie znamionuje, że "łohoho, będzie się działo". Koło na początku owszem daje rozruch, ale tak naprawdę to do takiego raczej właśnie kameralnego wieczoru, jak się pokazuje w kolejnej karcie. POnad to pokazuje też, że w zasadzie to nie ma w Tobie inicjatywy czy zaangażowania w sprawę, zdajesz się na to, że "samo się zadzieje". Rozpisując bardziej koło 2 kiele świat, suma świat ---głupiec-siła-----sąd ---------siła--pustel -----------sąd Widać tutaj, że to myślenie, że "zadzieje się samo" to trochę bezradność, trochę naiwność, i brak zaangażowania, siła i sąd, to Ty, zmieniająca miejsce wyprawy, ruszająca ze świata dalej w świat. Ostatecznie jednak zostajesz sama ze swoimi rozkminami (siła pustel) i wracasz do domu(sąd). Można też od drugiej str ją czytać, jak kto woli. Warto się pozastanawiać nad rozkładami, rozpisywać je. Z pewnością jakbym nie rozpisywała rozkładów, to również zinterpretowałabym go pozytywnie, "na szybko". 1 Cytuj
Trida Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Arcan z całym szacunkiem, ale ja interpretowałam karty pod względem tego, ze jesteś już z kimś umówiona a nie idziesz na żywioł... No szkoda trochę, ze tak wyszło. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 ja tam wolę sumowanie z HB 10 (koło)***********2 (puchary)********21 (świat)***********6 (kochankowie) ********12 (wisielec)******* **5 (kapłan)*********9 (pustelnik)************* ******************17 (gwiazda)**********14 (umiar)********************* *****************************4 (cesarz)******************************* mnie dwójka pucharów pokazała ostatnio (jako karta dnia) spotkanie dawno nie widzianej znajomej, więc pomyślałam, że u Ciebie może być podobnie. No i dzień też miałam fajny, chociaż w większości spędziłam go sama Nie martw się tak Kolejnym razem będzie lepiej Cytuj
Arcan Napisano 5 Września 2014 Autor Napisano 5 Września 2014 Ja w sumie nie żałuje... Popłakałam się, wyzbyłam z siebie wszystkie negatywne uczucia i dzisiaj się czuje jak nowo narodzona:D To takie śmieszne uczucie... Jakbym była wielkim balonikiem napełnionym smutkiem i nagle ktoś go przekłuł... I teraz jestem nowym (zapuchniętym) człowiekiem Jakaś taka wolna się czuję...Chyba muszę częściej płakać, przynosi mi to niesamowita ulgę Cytuj
Lena75 Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Płacz Kobieto płacz....nie ma nic lepszego na oczyszczenie Cytuj
Davisa Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 A ja mam jeszcze pytanie: dlaczego nie poszłaś na imprezę i czy tam miał być ten chłopak, przez którego płakałaś? To nie wścibskość, chciałabym ten rozkład bardziej rozkminić;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi