Gość LA Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 W pt szefowa wytypowała mnie na wyjazd służbowy. Jest mi to bardzo nie na rękę, o czym jej powiedziałam. O ostatecznej decyzji poinformuje mnie w pn, ewentualnie we wt. Czy pojadę w delegację? Król Denarów + II Miecze + VII Rydwan (dobrałam Księżyc + Rycerz Buław + IV Mieczy) Jak zobaczyłam pierwsze 3 karty pomyślałam: będę musiała jechać, ale po kolejnych dobranych: to chyba nie ja pojadę (IV Mieczy - człowiek tam leży i odpoczywa) - nie planuję brać zwolnienia lekarskiego. Widzę to tak: sam Król Denarów (moja szefowa) rozważa wyjazd, a mi odpuści. Jak moja odmowa wpłynie na dalszą prace i relacje z szefową? Koło fortuny + Paź Mieczy + Rycerz Mieczy Raz lepiej raz gorzej, powinnam sie wyciszyć. Cytuj
Davisa Napisano 13 Września 2014 Napisano 13 Września 2014 Chyba Twój facet ma obiekcje? Ty raczej pojedziesz, bo innego wyjścia nie będzie. Cytuj
Trida Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 Czy pojadę w delegację?Król Denarów + II Miecze + VII Rydwan (dobrałam Księżyc + Rycerz Buław + IV Mieczy) Po ostrej wymianie zdań wg mnie tak. Denarowy jako Twoja szefowa się tut pojawiła wg mnie. Rydwan jako sama podróż. Karty dobrane mową jak dla mnie o Twojej niechęci i stawianiu się. Jak moja odmowa wpłynie na dalszą prace i relacje z szefową?Koło fortuny + Paź Mieczy + Rycerz Mieczy Ojjj mam ogromne wątpliwości, czy jej przejdzie. Nie będzie to wyglądało, wg mnie, najlepiej. W każdym razie powodzenia. Cytuj
Gość LA Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 Nie chce jechać, bo mam małe dziecko. To byłby pierwszy raz kiedy musze ją zostawić. Wg prawa pracodawca nie może narzucić wyjazdu służbowego osobie zatrudnionej, która opiekuje się dzieckiem, do ukończenia przez nie czwartego roku życia. Nie chciałabym sie stawić i robić zgrzytów. Liczę na polubowne zakończenie sprawy. Rydwan jest tak oczywisty w tej sprawie, że pewnie bede musiała pojechać. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 Jak moja odmowa wpłynie na dalszą prace i relacje z szefową? Koło fortuny + Paź Mieczy + Rycerz Mieczy nie widzę tutaj nic miłego... pazik może reprezentować Ciebie jako osobę niższą rangą, a szefowa mogła wyjść w rycerzu. Wtedy widać jasno, że lekko nie będzie. Mogą: - być częstsze rozmowy i to nie koniecznie przyjemne, - pojawić się ni stąd ni zowąd nieporozumienia Ani paź ani rycerz nie pozwolą sobie w kaszę dmuchać, więc mogą być też i zgrzyty. Czy pojadę w delegację? Król Denarów + II Miecze + VII Rydwan (dobrałam Księżyc + Rycerz Buław + IV Mieczy) ja jednak obstawiam, że nic z tego nie wyjdzie (król denarów + 2 mieczy), a rydwan przy księżycu może oznaczać, że uciekniesz w inny świat, możesz się później bać o swoje stanowisko. Księżyc z rycerzem buław to niepokój i może być on bardzo silny. W 4 mieczach się uspokoisz, ochłoniesz. Cytuj
QPucharów Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 2 mieczy jest otoczona królem monet i Rydwanem - czyli wyjazd związany z pracą - to wstrzymanie, zawieszenie - szefowa podejmuje decyzję -jest otoczone ruchem więc myślę, że pojedziesz relacje z szefowa może być nerwowo. Cytuj
x-latek Napisano 14 Września 2014 Napisano 14 Września 2014 Tam w drugim pytaniu z samego początku masz Koło F. Jest to karta o wielkiej i mocnej energii, na dodatek po niej same mieczowe i to z postaciami. Widać, że Twa odmowa wywołałaby znaczne niesnaski między szefową a Tobą i kto wie jakby to potoczyłoby się/rozwinęło jeszcze dalej. Tu nie widać nic przyjemnego w każdym bądź razie. Może załatw jakąś opiekunkę do dziecka (może z Twej rodziny czy jak) i jednak jedź. Cytuj
SacralNirvana Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 A powiedz mi, czy jest opcja, zeby jakis inny pracownik (jakis mezczyzna) jechal za Ciebie? Takie pierwsze skojarzenie. Inna kwestia, to jakis kompromis z szefowa. 2 Mieczy to tez takie troche spotkanie sie po srodku. Odmowa ogolnie nie wplynie dobrze. Mysle, ze wyjazd jest dosc wazny. Z sumowania HB tez masz Kolo i z Magiem. To jest tak, jakby to byla dla Ciebie wazna sprawa zyciowa, ktorej nie powinnas zlekcewazyc. Jezeli nie pojedziesz, bedzie krzywe patrzenie na Ciebie i szukanie dziury w calym. Nie wiem, mi tu sie bardziej jakis kompromis widzi niz odmowa wyjazdu. Czyli jakas organizacja np. opieki dla dziecka... Cytuj
Gość LA Napisano 15 Września 2014 Napisano 15 Września 2014 Nie jadę. Zapowiedziano mi, że mam sie przygotować na wyjazd wiosną. Jeszcze nikt nie płakał ;-) śmiałyśmy się i żartowałyśmy. Propozycja wyjazdu została złożona mężczyźnie. Dziękuję za wszystkie posty. Cytuj
Gość LA Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 Weryfikacja: w delegację pojechała sama szefowa. Był trochę niesmak, bo później z byle jakiego powodu wytykała mi najmniejsze błędy. Była kąśliwa, ale ona też taka jest. Czas zatarł niesnaski, w międzyczasie znalazła inny obiekt molestowania. Pracuje się spokojnie. Dziękuję za pomoc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi