pawel116 Napisano 23 Września 2014 Napisano 23 Września 2014 Witam, W czwartek jestem zapisany na wizytę kontrolną w prywatnym gabinecie stomatologicznym. Sprawa wygląda tak: byłem wcześniej u swojego stomatologa również prywatnie i wynalazł 2 ubytki do leczenia. Zapisałem się do stomatologa na NFZ skuszony niższą ceną plomby, a ten stwierdził, że wszystkie zęby mam zdrowe... W rezultacie zapisałem się do 3 stomatologa, żeby zobaczyć co on powie. Co dr C. orzeknie w sprawie rzekomych ubytków? Cesarz, Mag, Sąd -> Cesarzowa (losowane z całej talii) Wg mnie chyba też powie, że nie ma... Dla mnie wszystkie te karty wskazują na zdrowie. Pozdrawiam Cytuj
Gość Noa20 Napisano 23 Września 2014 Napisano 23 Września 2014 stwiam, że dr C. orzeknie, że ogólnie masz uzębienie OK, choć może wynaleźć tworzący się dopiero ubytek po lewej stronie. Cytuj
x-latek Napisano 23 Września 2014 Napisano 23 Września 2014 Też powiem, że b. dobre karty jak na zdrowie wyszły. Może postaw karty pod pytanie czy ten Twój dentysta miał rację/mówił prawdę? Jakoś tak. Cytuj
pawel116 Napisano 23 Września 2014 Autor Napisano 23 Września 2014 Też powiem, że b. dobre karty jak na zdrowie wyszły. Może postaw karty pod pytanie czy ten Twój dentysta miał rację/mówił prawdę? Jakoś tak. Stawiałem sobie karty po wizycie w poradni na pytanie która dentystka miała rację, wyszło: moja - 4 Mieczy z NFZ - Rycerz Mieczy Niby Rycerz Mieczy jest inteligentny, ale i szybki, zaś 4 Mieczy mówi o dokładności... Cytuj
Gość Noa20 Napisano 23 Września 2014 Napisano 23 Września 2014 Stawiałem sobie karty po wizycie w poradni na pytanie która dentystka miała rację, wyszło: moja - 4 Mieczy z NFZ - Rycerz Mieczy .. Jak dla mnie to żadna nie miała racji:) Cytuj
x-latek Napisano 23 Września 2014 Napisano 23 Września 2014 Tak, 4 Miecze to dokładność, dobra analiza itp. Jednocześnie może właśnie mówić o dobrym profesjonalizmie w danej dziedzinie. Rycerz Mieczy to już raczej nie posiada tak dobrych cech. Jeśli posiada to już nie aż tak wybitnie jak 4 Miecze. No i jest szybszy, a przy szybkiej ocenie to nie zawsze można dobrze zopiniować. Tak tylko sądzę. Jednocześnie te 4 Miecze może i chcą dać Ci znać, że faktycznie ta sprawa jeszcze nie jest aż tak pilna, że możesz jeszcze troszkę poczekać? No nie wiem, to taka tylko moja luźna myśl. Kiedyś miałem taki przypadek, że dentystka powiedziała mi, że dane miejsce nie nadaje się jeszcze do leczenia. Pamiętam, sam jej wtedy powiedziałem o tym i wskazałem małą ciemną plamkę na przednim zębie. Byłem zdziwiony taką diagnozą Ale to było 20-kilka lat temu. Nie wiem jak teraz zareagowano by na ten mój przypadek który miałem. Cytuj
Czarownica Napisano 24 Września 2014 Napisano 24 Września 2014 Mieczowy stwierdził "dobra jest, panie!", nie chciało mu się wnikać, dla niego póki nie ma widocznej dziury to nie ma problemu. Ten pierwszy prywatny wziął pod uwagę wszystko i "wynalazł" jak to mówisz dwa ubytki. Moim zdaniem trafnie ocenił dwa miejsca, w których są jakieś zaczątki minimalne próchnicy, nie z naciągactwa a z przezorności. Cytuj
emilr Napisano 24 Września 2014 Napisano 24 Września 2014 Z tych kart mysle, ze wrócisz do pierwszego dentysty. Cytuj
afercia Napisano 24 Września 2014 Napisano 24 Września 2014 Moim zdaniem znajdzie jakiś ubytek. Mag wygląda jakby zaraz miał wiercić 1 Cytuj
aloa Napisano 25 Września 2014 Napisano 25 Września 2014 Tez myślę, że pierwszy dentysta podszedl do tego skrupulatnie.Chyba wrócisz do niego. Cytuj
pawel116 Napisano 25 Września 2014 Autor Napisano 25 Września 2014 WERYFIKACJA: Stomatolog C. również stwierdził ubytki, nawet nie 2 a 3... W dzieciństwie miałem lakowane szóstki i teraz ten lak się rozszczelnił i powstały ubytki. Kontrolę przeprowadził bardzo wnikliwie i przede wszystkim uczciwie - dał mi do ręki lusterko i pokazał chore zęby tłumacząc co nie co... Zdecydowałem się na jedno wypełnienie, reszta w poniedziałek. Pan wydaje się kompetentny w swojej dziedzinie, a do tego jest miły i delikatny. Postanowiłem, że będę się u niego leczyć 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi