aloa Napisano 25 Września 2014 Napisano 25 Września 2014 Jak potoczy się moja sytuacja związana z finansami i pracą w nowym kraju ?Karty kładłam na okres dwóch lat Mieszkam od niedawna za granica, wyjechałam do faceta, uczę się języka.I nie ukrywam, że chciałabym być tu niezależna finansowo, podjąć jakąś pracę.Stąd mój rozkład . 3 denary, kochankowie, 10 buław Hmm. Jakby jakaś praca kroiła się.Będę coś wybierać, zastanawiać się.10 buław zmęczenie widać moje .Natłok obowiązków, być może, to wszystko mnie przerośnie... Dołożyłam karty na pytanie Czy zostanę w tym kraju? 2 monety, 8 buław, diabeł, dołożyłam kartę wyszło- 10 mieczy Nieciekawie chyba raczej nie zostanę tutaj- 10 mieczy, podejme decyzje o powrocie... Cytuj
x-latek Napisano 25 Września 2014 Napisano 25 Września 2014 (edytowane) Jak potoczy się moja sytuacja związana z finansami i pracą w nowym kraju ?3 denary, kochankowie, 10 buław Dobrze się potoczy. Już na początku rozkładu 3 Monety to pokazują. Kochankowie to taki przepływ energii w tym wypadku. Powiedziałbym, że przy 3 Monetach ładnie to wygląda. Nie widać szczególnie jakiegoś zastoju - pracujesz i zarabiasz, pracodawca kupuje od Ciebie Twą pracę (płaci Ci); Ty potrzebujesz daną pracę, a praca Ciebie. Tak widzę ten przepływ w Kochankach. Jeśli chodzi o pracę to 10 Buław wcale nie jest złą kartą. Po prostu pokazuje Twój wysiłek/trud włożony w to, aby zarobić. Z samymi finansami nie będzie aż tak źle. Jakieś tam dywagacje, wybory, czy tak zrobić czy owak (Kochankowie), z tym związana pewna presja, stres, może czasami frustracja. Ale to tak ma wielu ludzi. Przecież to nic nowego. Mało jest takich ludzi, którzy to żyją w pełnym komforcie finansowym. W ogóle dobrze, że te 3 Monety wypadły na początku. Czy zostanę w tym kraju?2 monety, 8 buław, diabeł, dołożyłam kartę wyszło- 10 mieczy 2 Monety to Twe wyczekiwanie na tę odpowiedź samej sobie, związane z tym też kalkulacje, zapewne jakby tu lepiej zrobić sobie na przyszłość. 8 Buław, może coś tam takiego wydarzy się znienacka/czy nadejdzie jakaś wiadomość, że pod wpływem tego przesądzisz o tym, żeby zostać w tym kraju. Diabeł to przywiązanie/"przykucie" do kraju na przyszłość. W 10 Mieczach jeszcze dodatkowo jesteś przykłuta mieczami do tej ziemi hehe. I stanie Ci się to konkretne, że chcesz tam żyć. Edytowane 25 Września 2014 przez x-latek Cytuj
Trida Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 Jak potoczy się moja sytuacja związana z finansami i pracą w nowym kraju ?Karty kładłam na okres dwóch lat3 denary, kochankowie, 10 buław Będzie praca, propozycja dla Ciebie, chyba Twój partner pomoże Ci coś znaleźć ale będzie to albo praca fizyczna albo taka, ze bd się męczyć. Takie 'zarzynanie' się itd. Czy zostanę w tym kraju? 2 monety, 8 buław, diabeł, dołożyłam kartę wyszło- 10 mieczy Jak dla mnie wrócisz po jakimś czasie... Bo praca będzie, ok, ale taka no nie do końca dla Ciebie. Raczej wyścig szczurów i taki sam standard życia prawie, jak w pl i stwierdzisz, że za bardzo Ci tęskno i będziesz chciała wrócić. 1 Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 Jak potoczy się moja sytuacja związana z finansami i pracą w nowym kraju ? 3 denary, kochankowie, 10 buław. Obecna sytuacja pokazuję,iż bazujesz na oszczędnościach zebranych wcześniej(nasuneło mi się na myśl,że masz "zaskórniaki" odłożone jeszcze z pobytu w kraju). Nie szkodzi, w niedalekiej przyszłości Twoja sytuacja materialnia się poprawi,za sprawą pomocy kogoś Ci bliskiego. Konsekwencją tego będzie natłok pracy.Dosłownie nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć. Czy zostanę w tym kraju? 2 monety, 8 buław, diabeł, dołożyłam kartę wyszło- 10 mieczy Sądzę że wrócisz. Praca pod względem materialnym będzie Cię satysfakcjonować,jednak będzie wymagać od Ciebie poświęcenia dużo czasu,zdrowia i stresu.Przeliczysz to sobie,i uznasz że na dłuższą metę nie da się w ten sposób żyć i podejmiesz decyzję o powrocie. Cytuj
SacralNirvana Napisano 28 Września 2014 Napisano 28 Września 2014 Praca powinna byc, ale nie warta swieczki, powiem. 10 Bulaw to bardzo duzo pracy, wiecej niz warte sa tego pieniadze. Czlowiek pracuje ponad swoje sily. Wrocic wrocisz do kraju, bo pojawia sie sprawy/rzeczy, ktorych po prostu nie przeskoczysz. I zdecydujesz sie wrocic. W tym tu sensie, to nawet bedziesz odczuwac ten powrot, jako cos pozytywnego. Cytuj
Princess19891 Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 Swoją droga forum się zmieniło ale też widze, ze całkiem dobre tematy sie pozamykały:D achh niektórzy lubią rzadzic:) Moim zdaniem kroi Ci sie praca ale fizyczna i nie w miejscowosci w której mieszkacie tylko praca powiazana z dojazdami. Kochankowie w tym momencie oznaczaja usamodzielnienie. 3 denarów zdany egzamin jestes za granica a wiec z jezyka bys sie musiała nauczyć. Nie zostaniesz w tym kraju. Twoja sytuacja nie bedzie tam stabilna. Ponadto uwazaj, by nie zostac tam oszukana 10 mieczy, która oznacza, ze znajdziesz sie tamw sytaucji, ze gorzej być nie może. Cytuj
Czarownica Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 Swoją droga forum się zmieniło ale też widze, ze całkiem dobre tematy sie pozamykały:D achh niektórzy lubią rzadzic:) Proponuję rozwinąć myśl, najlepiej tu: Skargi i wnioski :) :) Aloa, niestety uważam, że nie posiedzisz tam zbyt długo i jednak wrócisz. Praca się znajdzie, ale będzie ciężko i też może się to przekładać na relacje z facetem. Ale pamiętaj, że wiele tutaj też zależy od Twojego nastawienia, ten Diabeł to Twoje zahamowania i bariery np. językowe. Powodzenia. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi