Skocz do zawartości

Sprzedaż mieszkania do końca roku (ZWERYFIKOWANY)

Gość Noa20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Chcę sprzedać mieszkanie bo nie korzystam z niego, a mam pewne plany na przyszłość więc będzie mi wielce na rękę gdy ktoś zechce kupić. Mieszkanie jest ok, po remoncie- muszę tylko kilka poprawek wprowadzić zanim zapodam do biura nieruchomości. Cena sprzedaży nie jest jakaś wygórowana.

Pytanko:

Sprzedam mieszkanie do końca tego roku?

Moc, 7 mieczy, Diabeł, 10 buław, 7 monet

Niby fajnie się zapowiada, że znajdzie się kupiec ale zajeżdża mi tu jakąś nieuczciwością.

Wydaje mi się po tych kartach , że ktoś będzie chciał bardzo zjechać z ceny i będzie czekał aż się ugnę.

A że nie spuszcę z ceny, to w efekcie w tym roku go nie sprzedam.

Edytowane przez Noa20
Napisano

No co Ty, po tych kartach moim zdaniem oczywiste jest, że do końca roku nie ma co na sprzedaż liczyć. Będziesz musiała na to na pewno poczekać do przyszłego roku. I nie jestem pewna czy to kwestia nieuczciwego potencjalnego nabywcy, po prostu zły czas i mimo dużych Twoich starań kicha. Chyba te karty Twoje zniecierpliwienie pokazują, że się przeliczysz. Ale 7 denarów na końcu zapowiada, że to nastąpi - tylko po czasie, o który pytasz;) powodzenia

Gość paulinqa123
Napisano

do konca tego roku wg, kart na pewno nie sprzedasz :/

Napisano

Po drodze te 7 Mieczy z Diabłem może Ci jakoś naprzykrzać się. A kto to?/co to? to nie wiem. Czy jakaś upierdliwa osoba/grupa ludzi, czy popitolone przepisy o nieruchomościach, o których to możesz dowiedzieć się więcej w międzyczasie?

Możliwe też, że będziesz próbowana robić w bambuko przez kogoś.

W ostateczności sprzedaż dając sobie radę wcześniej z przeciwnościami losu. Czy to przez swoje działanie, czy o tak po prostu przez szczęśliwe rozwiązanie się okoliczności na koniec.

Też powiem, że nie w tym roku.

Napisano

A kiedy sprzedaż to z tym pytaniem może do Pretorki hehe. Tam, chyba wiesz, mamy we Wzajemnej przyklejony wątek, gdzie szuka ona "króliczków doświadczalnych".

Napisano

całość podsumowałabym [szczególnie pierwsze 3 karty] co nagle to po diable :) Sprzedaży moim zdaniem nie będzie chociaż chciałabyś się z tym szybko uporać [tak mi się kojarzy 10 i 7]. Jeżeli będziesz chciała sprzedaż to dość stratnie :(

Napisano

tak, sprzedasz (siła), ale później pojawią się z tym kłopoty. Osoba chętna na to mieszkanie może co innego mówić, a co innego zrobić. Może i zysk będzie (7 monet), ale ciężko wypracowany (10 buław).

Z HB wychodzi kapłan (11+7+15+10+7=50) - na Twoim miejscu poradziłabym się osoby, która się na tym bardzo dobrze zna.

Napisano

Moim zdaniem wszystkie karty w tym rozkładzie (poza mocą, która dla mnie pokazuje Twoje pragnienie sprzedania mieszkania) krzyżują plan sprzedaży. Myślę, że nie uda się do końca roku.

Napisano

Niestety się nie uda, ale jakby nie patrząc tego roku zostało już mało także jeszcze trochę i je sprzedasz :D

Napisano

Nie uda Ci sie sprzedać mieszkania w tym roku.

Diabeł wskazuje na to, że go nie puścisz.

Trzeba uważać na oszusta, podstepstwo - 7 mieczy.

7 monet - uzbrój sie w cierpliwość.

Powodzenia!

Napisano (edytowane)

Mogłabyś je sprzedać, bardzo szybko trafi się kupiec ALE będzie to jakiś oszust, bd chciał zejść mocno z ceny, co będzie no bardzo nie hallo. Dojdą jakieś 'przepychanki' nawet wiec nie.

Daruj sobie na razie sprzedaż, poczekaj do przyszłego roku.

Edytowane przez Trida
Napisano

Nie uda sie sprzedac mieszkania do konca roku...widac chęci,ale generalnie karty nie sprzyjają .

Pozdrawiam

Napisano

Widać starania, które nie przyniosą rezultatu do końca tego roku. Będą trudności, jakieś błędy przy tym wszystkim.

Napisano

hmm ja myślę,że nie sprzedaż tego mieszkania, a jeśli się zdecydujesz to po zaniżonej cenie , mało tego jeszcze z dużymi kłopotami (z uzyskaniem tych pieniędzy od niby kupującego ,który może okazać się,, cwaniakiem''). Więc raczej nie sprzedawaj mimo ,że kasa potrzebna,bo to nie jest dobry moment ,poczekaj na Nowy Rok.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wczoraj podpisałam umowę z Biurem Nieruchomości na pośredniczenie w sprzedaży mieszkania, ażeby uniknąć ewentualnych przekrętów (co mógł też sugerować pierwszy rozkład). Agent który prowadzi moją sprawę wydaje się być bardzo rzeczowym człowiekiem.

Dopytałam kart jak trafny był mój wybór w kontekście bezpieczeństwa ewentualnych transakcji oraz na ile będzie skuteczne w sprzedaży?

O konkretny termin sprzedaży już nie pytałam, zakładam że będzie to w przeciągu 12m-cy bo na taki czas zawarta jest umowa.

8 kielichów, 2 monet, król monet, słońce

8kieli pokazuje tutaj podjęcie decyzji o zamknięciu przeszłości związanej z w/w nieruchomością, ale też sentyment do tego mieszkania. 2 monet wskazuje mi zawsze zysk, tutaj może oznaczać też prowizję dla biura nieruchomości. Następne karty świadczą o sprzedaży nieruchomości i to raczej po cenie jaką wystawiłam, bez upustu. Ogólnie transakcja pomyślna.

Wprawdzie o termin nie pytałam ale z tych kart mi wynika, że może to nastąpić na przełomie 2014/2015. Kupiec znajdzie się już za 2 m-ce czyli w grudniu ale do transakcji dojdzie po nowym roku.

Mogłoby to potwierdzać te 7 monet na początku pierwszego rozkładu, czyli czekanie do następnego roku z jakichś względów.

Jak to widzicie?

Napisano

Tak, ósemka kielichów mówi, że nadejedzie pora na sprzedaż. Pojawi się niezdecydowany klient (król denarów). Dwójka denarów - bedzie chciał sie targować. Dogadacie się i ubijecie targu - słońce. Myślę, że sprzedasz mieszkanie do końca sierpnia 2015, czyli w przeciągu najbiższego roku. Powodzenia

Napisano
Dopytałam kart jak trafny był mój wybór w kontekście bezpieczeństwa ewentualnych transakcji oraz na ile będzie skuteczne w sprzedaży?

8 kielichów, 2 monet, król monet, słońce

Początkowo średnio. Dobrze doczytałaś umowę dot prowizji etc? Bo tutaj możesz czuć się troszkę oszukana i niezadowolona ale w końcu sprawa się ruszy, powiedziałabym nawet, ze znajdzie się kupiec i sprzedasz mieszkanie :)

Napisano (edytowane)
Dobrze doczytałaś umowę dot prowizji etc? Bo tutaj możesz czuć się troszkę oszukana i niezadowolona

Tak, zawsze dokładnie czytam to co podpisuję. Pan poczuł nawet pewien dyskomfort w związku z tym bo umowy nie podpisałam odrazu a wzięłam do przeanalizowania, a że była ok to zaniosłam podpisaną.

W tym co piszesz może chodzić o to, że formę rozliczenia od sprzedaży wybrałam prowizyjną a nie kwotę stałą, w związku z czym przy sprzedaży bez upustu będę stratna kilka złotych, nie są to wielkie pieniądze ale zawsze coś (oczywiście strata w sensie wynagrodzenia dla biura bo suma sumarum będę do przodu, może być też takie gadanie "że mogłam ustalić kwotę stałą bo bym miała kilka stów więcej dla siebie)

Edytowane przez Noa20
  • 2 miesiące temu...
Napisano

Weryfikacja:

Tak jak wszyscy zgodnie twierdzili: nie sprzedałam. Było kilka prezentacji ale żadnego konkretnego klienta.

Może w tym roku się uda;)

Napisano

W tym roku powinno sie udac 2 Denary to.podpisanie umowy finansowej, Krol Monet to pan.z biura chyba, Slonce powinno dac dobry wynik.