Skocz do zawartości

Nowy gad -> reakcja mamuśki ;)

pretoria

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio był temat odnośnie fretek, ale jak zobaczyłam mój plan na studiach to okazało się, że nie miałabym zbytnio czasu na nie, a to są wymagające zwierzaki.

Tak więc może drugi wąż :D Zapytałam mamy to powiedziała żebym nawet nie próbowała, może dlatego, że ten gatunek dorasta do 6metrów ( są okazy 8metrowe, ale to raczej na wolności )... Ja oczywiście wezmę malucha.

Ogólnie rzecz ujmując to za każdym sprowadzonym zwierzakiem marudziła, po czym jej przechodziło :P

Jaka będzie reakcja mamy jak przyjdę do domu z wężem?4denarów, giermek mieczy, 10buław

No nie będzie za bardzo zadowolona. Ten wąż będzie wymagał duuuużego terrarium i to może mamie nie podpasować i dodatkowo to, że nie wyraziła zgody, a ja jak zwykle robię po swojemu.

Czy pozwoli by został? ( jak nie to i tak zostanie :P ) król mieczy, 9buław, 2denarów

Oj będzie kręciła nosem, ale w ostateczności się zgodzi.

Napisano (edytowane)
Jaka będzie reakcja mamy jak przyjdę do domu z wężem?4denarów, giermek mieczy, 10buław

No nie będzie za bardzo zadowolona. Ten wąż będzie wymagał duuuużego terrarium i to może mamie nie podpasować i dodatkowo to, że nie wyraziła zgody, a ja jak zwykle robię po swojemu

Uparłaś sięna tego węza (4denarów) w efekcie może nastąic wyrażna wymiana zdać na ren temat, łapy jej opadną przy Tobie ;)

Czy pozwoli by został? ( jak nie to i tak zostanie :P ) król mieczy, 9buław, 2denarów

twoja konsekwencja i uparte działanie aby posiadać zwierzaka w domu doprowadzi do kompromisu - być może innego rozwiązania w tej dziedzinie ;)

ps mam w domu legwana - świetny zwierz ;)

Edytowane przez Agiatis
Gość paulinqa123
Napisano
Ostatnio był temat odnośnie fretek, ale jak zobaczyłam mój plan na studiach to okazało się, że nie miałabym zbytnio czasu na nie, a to są wymagające zwierzaki.

Tak więc może drugi wąż :D Zapytałam mamy to powiedziała żebym nawet nie próbowała, może dlatego, że ten gatunek dorasta do 6metrów ( są okazy 8metrowe, ale to raczej na wolności )... Ja oczywiście wezmę malucha.

Ogólnie rzecz ujmując to za każdym sprowadzonym zwierzakiem marudziła, po czym jej przechodziło :P

jakbym siebie widziala :P zawsze na swoim trzeba postawić :)

No nie będzie za bardzo zadowolona. Ten wąż będzie wymagał duuuużego terrarium i to może mamie nie podpasować i dodatkowo to, że nie wyraziła zgody, a ja jak zwykle robię po swojemu.

mama pomyśli jak zwykle że jesteś uparta i że musialaś zrobić po swojemu, nie spodoba sie ,że jej się przeciwstawiłąś (4 den), będzie cię czekać rozmowa w której bedziesz przedstawiać swój punkt widzenia, argumenty, i ogólnie wyjaśniać sytuację (giemek mieczy), rozmowa będzie dość trudna 10 buław, troche takie przepychanki na argumenty, mama zrobi Ci kilka wyrzutów, powie że Ty się tym będzisz musiałą zajmować a nie ona, że to nowe zobowiazania itd. (10 buław)

konsekwentie będziesz obstawać przy swoim, wytrwale i na siłę zatrzymasz go w domu, będziesz o niego "walczyć" ,aż w końcu postawisz na swoim :P i w konsekwencji zawita w domu nowy wąż
Napisano
powie że Ty się tym będzisz musiałą zajmować a nie ona, że to nowe zobowiazania itd.

Tylko ja się zwierzakami zajmuję także tego argumentu nie użyje :P Mama czasami robi drobnostki przy moich zwierzakach, np.da psu wodę/jedzenie albo włączy/wyłączy światło (ogrzewanie) u węża, a reszta zwierzaków nie wymaga zbytnio opieki :P

Dzięki kobietki ;):bukiet:

Napisano

Mama raczej nie spojrzy na zwierzątko przychylnym okiem - stwierdzi, że nie chce mieć z nim nic wspólnego, więc cała odpowiedzialność spadnie na ciebie. Dojdzie między wami do ostrej wymiany zdań, w której wymierzone zostaną przeciwko tobie nieadekwatne argumenty. Mama może mieć wątpliwości, czy oby na pewno sprostasz opiece nad wężem.

Po długiej i zaciekłej konfrontacji wreszcie wyjdzie na twoje. Zgodzi się, ale jakby trochę z łaską. Gad będzie tolerowany, ale nic ponadto. Mama chyba zacznie omijać twój pokój szerokim łukiem. ;p

Napisano

Mama może mieć wątpliwości, czy oby na pewno sprostasz opiece nad wężem.

Mama chyba zacznie omijać twój pokój szerokim łukiem. ;p

Takowych wątpliwości nie będzie na pewno ;)

Jak już to obawa przed jego wielkością i wielkością terrarium, a do pokoju i tak mi nie wchodzi ;) A jak już to baaardzo rzadko.

Dzięki ;)

Napisano

Zwariowałaś, gdzie Ty masz głowę, kolejny zwierzak, myślisz o sobie, kto się nim bd zajmował etc :D

Duzo gadania będzie.

Dużo marudzenia będzie ale się w końcu przełamie i zgodzi pod pewnymi warunkami.

Napisano

Mamusia będzie się powstrzymywać przed tym, żeby Cie nie zabić :D. Ale szlag ją nagły trafi i upuści sobie, posłuchasz se trochę :P.

Początkowo chyba nie i dość stanowczo postawi sprawę obecności nowego lokatora w domu. Ale moim zdaniem zmięknie z czasem. U mnie na 2 denarów jest wąż Uroboros ;), więc obstawiam, że w końcu się zgodzi i wąż zostanie.