pretoria Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 Ostatnio był temat odnośnie fretek, ale jak zobaczyłam mój plan na studiach to okazało się, że nie miałabym zbytnio czasu na nie, a to są wymagające zwierzaki. Tak więc może drugi wąż Zapytałam mamy to powiedziała żebym nawet nie próbowała, może dlatego, że ten gatunek dorasta do 6metrów ( są okazy 8metrowe, ale to raczej na wolności )... Ja oczywiście wezmę malucha. Ogólnie rzecz ujmując to za każdym sprowadzonym zwierzakiem marudziła, po czym jej przechodziło Jaka będzie reakcja mamy jak przyjdę do domu z wężem?4denarów, giermek mieczy, 10buław No nie będzie za bardzo zadowolona. Ten wąż będzie wymagał duuuużego terrarium i to może mamie nie podpasować i dodatkowo to, że nie wyraziła zgody, a ja jak zwykle robię po swojemu. Czy pozwoli by został? ( jak nie to i tak zostanie ) król mieczy, 9buław, 2denarów Oj będzie kręciła nosem, ale w ostateczności się zgodzi. Cytuj
Agiatis Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 (edytowane) Jaka będzie reakcja mamy jak przyjdę do domu z wężem?4denarów, giermek mieczy, 10buław No nie będzie za bardzo zadowolona. Ten wąż będzie wymagał duuuużego terrarium i to może mamie nie podpasować i dodatkowo to, że nie wyraziła zgody, a ja jak zwykle robię po swojemu Uparłaś sięna tego węza (4denarów) w efekcie może nastąic wyrażna wymiana zdać na ren temat, łapy jej opadną przy Tobie Czy pozwoli by został? ( jak nie to i tak zostanie ) król mieczy, 9buław, 2denarów Oj będzie kręciła nosem, ale w ostateczności się zgodzi. twoja konsekwencja i uparte działanie aby posiadać zwierzaka w domu doprowadzi do kompromisu - być może innego rozwiązania w tej dziedzinie ps mam w domu legwana - świetny zwierz Edytowane 26 Września 2014 przez Agiatis Cytuj
Gość paulinqa123 Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 Ostatnio był temat odnośnie fretek, ale jak zobaczyłam mój plan na studiach to okazało się, że nie miałabym zbytnio czasu na nie, a to są wymagające zwierzaki. Tak więc może drugi wąż Zapytałam mamy to powiedziała żebym nawet nie próbowała, może dlatego, że ten gatunek dorasta do 6metrów ( są okazy 8metrowe, ale to raczej na wolności )... Ja oczywiście wezmę malucha. Ogólnie rzecz ujmując to za każdym sprowadzonym zwierzakiem marudziła, po czym jej przechodziło jakbym siebie widziala zawsze na swoim trzeba postawić Jaka będzie reakcja mamy jak przyjdę do domu z wężem?4denarów, giermek mieczy, 10buław No nie będzie za bardzo zadowolona. Ten wąż będzie wymagał duuuużego terrarium i to może mamie nie podpasować i dodatkowo to, że nie wyraziła zgody, a ja jak zwykle robię po swojemu. mama pomyśli jak zwykle że jesteś uparta i że musialaś zrobić po swojemu, nie spodoba sie ,że jej się przeciwstawiłąś (4 den), będzie cię czekać rozmowa w której bedziesz przedstawiać swój punkt widzenia, argumenty, i ogólnie wyjaśniać sytuację (giemek mieczy), rozmowa będzie dość trudna 10 buław, troche takie przepychanki na argumenty, mama zrobi Ci kilka wyrzutów, powie że Ty się tym będzisz musiałą zajmować a nie ona, że to nowe zobowiazania itd. (10 buław) Czy pozwoli by został? ( jak nie to i tak zostanie ) król mieczy, 9buław, 2denarów Oj będzie kręciła nosem, ale w ostateczności się zgodzi. konsekwentie będziesz obstawać przy swoim, wytrwale i na siłę zatrzymasz go w domu, będziesz o niego "walczyć" ,aż w końcu postawisz na swoim i w konsekwencji zawita w domu nowy wąż Cytuj
pretoria Napisano 26 Września 2014 Autor Napisano 26 Września 2014 powie że Ty się tym będzisz musiałą zajmować a nie ona, że to nowe zobowiazania itd. Tylko ja się zwierzakami zajmuję także tego argumentu nie użyje Mama czasami robi drobnostki przy moich zwierzakach, np.da psu wodę/jedzenie albo włączy/wyłączy światło (ogrzewanie) u węża, a reszta zwierzaków nie wymaga zbytnio opieki Dzięki kobietki Cytuj
Chilo Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 Jaka będzie reakcja mamy jak przyjdę do domu z wężem?4denarów, giermek mieczy, 10buław Mama raczej nie spojrzy na zwierzątko przychylnym okiem - stwierdzi, że nie chce mieć z nim nic wspólnego, więc cała odpowiedzialność spadnie na ciebie. Dojdzie między wami do ostrej wymiany zdań, w której wymierzone zostaną przeciwko tobie nieadekwatne argumenty. Mama może mieć wątpliwości, czy oby na pewno sprostasz opiece nad wężem. Czy pozwoli by został? ( jak nie to i tak zostanie ) król mieczy, 9buław, 2denarów Po długiej i zaciekłej konfrontacji wreszcie wyjdzie na twoje. Zgodzi się, ale jakby trochę z łaską. Gad będzie tolerowany, ale nic ponadto. Mama chyba zacznie omijać twój pokój szerokim łukiem. ;p Cytuj
pretoria Napisano 26 Września 2014 Autor Napisano 26 Września 2014 Mama może mieć wątpliwości, czy oby na pewno sprostasz opiece nad wężem. Mama chyba zacznie omijać twój pokój szerokim łukiem. ;p Takowych wątpliwości nie będzie na pewno Jak już to obawa przed jego wielkością i wielkością terrarium, a do pokoju i tak mi nie wchodzi A jak już to baaardzo rzadko. Dzięki Cytuj
Trida Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 Jaka będzie reakcja mamy jak przyjdę do domu z wężem?4denarów, giermek mieczy, 10buław Zwariowałaś, gdzie Ty masz głowę, kolejny zwierzak, myślisz o sobie, kto się nim bd zajmował etc Duzo gadania będzie. Czy pozwoli by został? ( jak nie to i tak zostanie ) król mieczy, 9buław, 2denarów Dużo marudzenia będzie ale się w końcu przełamie i zgodzi pod pewnymi warunkami. Cytuj
roszpunka79 Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 Jaka będzie reakcja mamy jak przyjdę do domu z wężem?4denarów, giermek mieczy, 10buław Mamusia będzie się powstrzymywać przed tym, żeby Cie nie zabić . Ale szlag ją nagły trafi i upuści sobie, posłuchasz se trochę . Czy pozwoli by został? ( jak nie to i tak zostanie ) król mieczy, 9buław, 2denarów Początkowo chyba nie i dość stanowczo postawi sprawę obecności nowego lokatora w domu. Ale moim zdaniem zmięknie z czasem. U mnie na 2 denarów jest wąż Uroboros , więc obstawiam, że w końcu się zgodzi i wąż zostanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi