Iwka78 Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 (edytowane) Witam od jakiegoś czasu mam dziwne symptomy chorobowe... dziś byłam (chyba w końcu trafiłam do sensownego lekarza) u lekarza, który postawił dwie diagnozy, które trzeba potwierdzić lub wykluczyć badaniami. Zadałam kartom pytanie: którą z tych chorób mam? choroba "A" Borelioza - X koło, VII rydwan, paź mieczy suma XVII gwiazda, VIII sprawiedliwość- choroba wywołuje zmienne symptomy chorobowe, które nagle się objawiają, podsuma mówi, że jest szansa na wyzdrowienie, tylko musi być odpowiednie leczenie choroba "B" nieprawidłowo funkcjonująca tarczyca - VI kochankowie, 4 buławy, XVIII księżyc suma X koło, I mag - wydaje mi się, że tutaj też nie jest w normie... jak dla mnie mam obie te choroby... wiem, że stawianie kart na zdrowie to śliski temat, ale jestem bardzo ciekawa jak Wy widzicie te karty? pomożecie? jeżeli chcecie to mogę napisać dla ułatwienia, co to za choroby. oczywiście temat do zweryfikowania jak najbardziej. Dziękuję. Edytowane 26 Września 2014 przez Iwka78 dopisałam choroby 1 Cytuj
Seid Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 jeżeli chcecie to mogę napisać dla ułatwienia, co to za choroby. Dobrze by było, bo interpretacja będzie łatwiejsza i na pewno sensowniejsza. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 stawiam na chorobę "A" - giermek skojarzył mi się z wirusem/bakterią w drugim masz 4 buławy i też o tym myślałam, ale kochankowie i księżyc to niepewności, wątpliwości. Choroba A. Cytuj
Iwka78 Napisano 26 Września 2014 Autor Napisano 26 Września 2014 Dobrze by było, bo interpretacja będzie łatwiejsza i na pewno sensowniejsza. okey, uzupełniłam. dziękuję. Cytuj
Iwka78 Napisano 26 Września 2014 Autor Napisano 26 Września 2014 stawiam na chorobę "A" - giermek skojarzył mi się z wirusem/bakterią w drugim masz 4 buławy i też o tym myślałam, ale kochankowie i księżyc to niepewności, wątpliwości. Choroba A. Euterpe... pięknie!:-) dobra jesteś!:-) opis uzupełniłam w pierwszym poście... Cytuj
Seid Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 Niedoczynność tarczycy może przypominać objawami boreliozę - stąd problem diagnostyczny. Generalnie niedoczynność łatwiej zdiagnozować, borelioza jest trudna, czasami diagnoza jest po prostu z wykluczenia, bo badania nie dają jednoznacznej odpowiedzi. choroba "A" Borelioza - X koło, VII rydwan, paź mieczy suma XVII gwiazda, VIII sprawiedliwość Masz jakieś przemijające bóle stawowe albo inne dolegliwości związane z układem ruchu? Koło fortuny w połączeniu z paziem mieczy i rydwanem zdają się wskazywać na tego typu objawy (Rydwan jest związany z ruchem, a Paź mieczy to właśnie takie pojawiające się ni stąd ni zowąd objawy bólowe). Stawiałbym raczej na chorobę A, Księżyc w drugim układzie może wskazywać, że ta tarczyca to tylko taka iluzja i nawet jeśli coś jest z nią nie tak, to nie tłumaczy to występujących objawów. Cytuj
Iwka78 Napisano 26 Września 2014 Autor Napisano 26 Września 2014 Niedoczynność tarczycy może przypominać objawami boreliozę - stąd problem diagnostyczny. Generalnie niedoczynność łatwiej zdiagnozować, borelioza jest trudna, czasami diagnoza jest po prostu z wykluczenia, bo badania nie dają jednoznacznej odpowiedzi. Masz jakieś przemijające bóle stawowe albo inne dolegliwości związane z układem ruchu? Koło fortuny w połączeniu z paziem mieczy i rydwanem zdają się wskazywać na tego typu objawy (Rydwan jest związany z ruchem, a Paź mieczy to właśnie takie pojawiające się ni stąd ni zowąd objawy bólowe). tak, dokładnie tak... od dwóch lat w nocy drętwieją mi dwa ostatnie palce u obu rąk... ale podobno kręgozmyk, który mam jest za mały, aby dawał taki efekt... natomiast od kilku tygodni pojawiły się bardzo silne bóle w nadgarstkach, łokciach, mam też ucisk w prawej nodze - taki, że przyklęknąć nie mogę na tą nogę, dodatkowo miałam 3 tygodnie temu tak silny ból głowy, że po prostu myślałam, że zejdę... miałam aż z bólu popękane białka w oczach... i ten ból utrzymywał się przez 2 tygodnie (systematycznie malał), i do tego wszystkiego doszło mi jeszcze kołatanie serca, które nagle bez ostrzeżenia się pojawia... modlę się, żeby zawału nie dostać. bo często sama w domu z dziećmi jestem... więc po prostu zaczęłam biegać po lekarzach... i dziś dopiero trafiłam chyba na kogoś ogarniętego:-)))) Cytuj
Czarownica Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 No tarczyca źle funkcjonująca aż tak nie brzmi jak Ty to opisałaś tutaj... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, ale faktycznie więcej tu przemawia za boreliozą. Analizując jeszcze karty to Twoja suma Koło/Mag w opcji B moim zdaniem to jakby "powrót" do opcji A właśnie. A Koło Rydwan Paź mieczy suma Mag ----Koło---Śmierć-------Rydwan ---------Mag------Sąd -------------Świat No tak, moim zdaniem borelioza i w podsumie się zgadza: złapana z zewnątrz (Świat) a teraz daje sygnały swojego postępu B Kochankowie 4 buław Księżyc suma Kochankowie -----------Koło-----Głupiec----Kapłanka ----------------Koło------Kapłanka -------------------Wisielec sumowanie z tych badań wskazuje na dalsze poszukiwania. Zdrowia! 1 Cytuj
Trida Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 Zadałam kartom pytanie: którą z tych chorób mam? choroba "A" Borelioza - X koło, VII rydwan, paź mieczy suma XVII gwiazda, VIII sprawiedliwość choroba "B" nieprawidłowo funkcjonująca tarczyca - VI kochankowie, 4 buławy, XVIII księżyc suma X koło, I mag Stawiam na chorobę A i pozytywne wyjście z sytuacji. Chociaż tarczyca też wg mnie szwankuje. Nie jest to coś bardzo poważnego, ale jednak coś jest zaburzone w działaniu hormonów. Odnoszę wrażenie, że przy chorobie A może być albo szybki rozwój i szybkie ucięcie dobrym leczeniem albo właśnie szybkie wyleczenie się z całego choróbska. Zdrowia życzę Rybo;) 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 27 Września 2014 Autor Napisano 27 Września 2014 Napisałam tylko o objawach związanych ze stawami, bo takie padło pytanie... Natomiast mam też inne objawy, które mogą wskazywać problemy hormonalne, takie jak: potliwość, której wcześniej nigdy nie miałam... zmieniałam już 3 razy antyperspirant i nic.... problemy ze zrzuceniem wagi, podwyższony cholesterol, itd. Trida, choroba postępuję bardzo szybko, dziś mnie bolą już kolejne stawy... Dziękuję wszystkim. Cytuj
Trida Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 Trida, choroba postępuję bardzo szybko, dziś mnie bolą już kolejne stawy... Stąd pewnie rydwan... Ale pazik powinien to odciąć, wiec bądź dobrej myśli. Mocno tulam <tula> Cytuj
iridos Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 wg mnie tu ani opcja kart a i b nie jest czysto jednoznaczna obstawiałabym coś innego a w stronę sm robiłaś badania? Cytuj
Gość LA Napisano 28 Września 2014 Napisano 28 Września 2014 choroba "A" Borelioza - X koło, VII rydwan, paź mieczy suma XVII gwiazda, VIII sprawiedliwość choroba "B" nieprawidłowo funkcjonująca tarczyca - VI kochankowie, 4 buławy, XVIII księżyc suma X koło, I mag Jak dla mnie karty pokazują charakter choroby A. choroba jest już zaawansowana, Rydwan radzi konsultacje z neurologiem. B. Kochankowie wskazują na wizytę u endorynologa a Księzyc na zmianę diety. Stąd Twoje przypuszczenia, co do złej pracy tarczycie, są bardzo prawdopodobne. Z tego mogę wywnioskować, że masz obie choroby. Wszystkiego dobrego Cytuj
Iwka78 Napisano 28 Września 2014 Autor Napisano 28 Września 2014 wg mnie tu ani opcja kart a i b nie jest czysto jednoznacznaobstawiałabym coś innego a w stronę sm robiłaś badania? nie, na razie nie... zobaczymy, jakie wyniki tutaj wyjdą... Cytuj
panna.marta Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 mnie się wydaje, że obie są nieprawidłowe, ale bliżej mi do A- tam jest gwiazda a gwiazda zawsze była dla mnie symbolem nadziei. Cytuj
Iwka78 Napisano 6 Października 2014 Autor Napisano 6 Października 2014 ***WERYFIKACJA*** Odebrałam wyniki badań i badania w kierunku boreliozy - wynik ujemny, ale słyszałam, że to nic nie znaczy, bo podobno borelioza raz jest, a raz jej nie ma... hormon tarczycy TSH w normie natomiast mam niedobór witaminy D3..... Cytuj
Seid Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 natomiast mam niedobór witaminy D3..... Jak duży? Borelioze zawsze można za jakiś czas powtórzyć, a jeśli podejrzenie jest naprawdę realne to od razu walnąć WB i mieć jako taką pewność. Równolegle można się pokusić o diagnostykę w kierunku chorób reumatycznych (RF, aCCP itd). Cytuj
Iwka78 Napisano 6 Października 2014 Autor Napisano 6 Października 2014 Jak duży? Borelioze zawsze można za jakiś czas powtórzyć, a jeśli podejrzenie jest naprawdę realne to od razu walnąć WB i mieć jako taką pewność. Równolegle można się pokusić o diagnostykę w kierunku chorób reumatycznych (RF, aCCP itd). norma jest od 20 w górę, a ja mam 10... więc nie wiem, jak duże to jest zagrożenie... jeszcze mam jedno pytanie do Ciebie, ale pozwolę sobie na wysłanie maila na PW... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi