Skocz do zawartości

Prośba o naprowadzenie.

farmerro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kartom zostało zadane drugie pytanie, czym był spowodowany rozpad związku, wyszły;

Diabeł, Rycerz Kielichów, Król Denarów

Oczywiście pierwsze pytanie dotyczyło przeszłości pytającej, gdzie wyszło;

3Miecze, Wieża, Siła.

Jako, że idę systemem kart prostych, w rozkładzie 3 Mieczy, Wieży i Siły potraktowałem Siłę jako kartę negatywną ze względu na dwie poprzednie.

Upraszczając; cios prosto w serce, może zdrada, może odejście do innej osoby. Nie mniej, płacz ukryty w deszczu 'za sercem z mieczami'. Ruina w Wieży. Wieża jest raczej szybką kartą więc ten cios w serce przyszedł nagle. W Wieży rozpadło się życie, dotychczasowe wartości, co prowadzi do karty Siła, utraty sił witalnych, chęci do życia, może nawet choroby.

I meritum; jaki był tego powód?

Diabeł, Rycerz Kielichów, Król Denarów

i tu mam problem jak to potraktować, czy diabeł może rzutować od razu na resztę kart?

Myślę o takiej interpretacji, że;

powód leży w mężczyźnie, karty wyraźnie to pokazują. Myślę, że w raczej młodym (Rycerz Kielichów) który nie ma problemu z tym, że nie starcza mu do wypłaty (Król Denarów) bądź ma styczność z kasą coś jak handlowiec czy gościu od nieruchomości, jednak który jest przywiązany do kasy, seksu, traktowania podrywania kobiet jak sportu. Taki ala Casanova, ura bura szef podwórka. Tak mi wygląda pozycja prosta.

Jednak gdyby odwrócić karty to wychodzi, również młody facet (Rycerz Kielichów) uwodziciel i manipulant. (król Denarów) materialista i tyran; któremu włącza się agresor przy każdej sposobności, mający w kokolino innych, byle kasa się zgadzała i zaliczone kobiety(Diabeł). Diabeł nawet odwrócony mówi o uzależnieniu od tych najniższych wartości.

Czy więc mogę przyjąć, że jak Diabeł wskakuje na pierwsze miejsce w kontekście pierwszego pytania, którego wynik jest negatywny to i resztę kart traktować jako negatywne?

Choć z drugiej strony. Teraz myślę, że tak. Wynik pierwszego pytania był negatywny- jej rozpacz po rozstaniu, więc powód też musi być negatywny...

Zardzewiałem, oj zardzewiałem od czasu problemów z portalem...

Proszę o wybaczenie, ale za chiny nie wiem jak edytować posty, więc jeśli Admin czy Mod byłby łaskaw scalić wszystkie razem, był bym wdzięczny, co by licznika nie nabijać...

Mam zagwozdkę, która mnie napadła w tym momencie:

Diabeł jest też pozytywny, jak kiedyś pisała @SacralNirvana mówi o człowieku, ktory w zyciu bardzo duzo doswiadczyl. Jest otwarty na wszelkiego rodzaju ludzkie slabosci i ulomnosci, poniewaz wie, że czlowiek jest sumą blasków i cieni. Jego, własne być może, doświadczenie życiowe, powoduje, że żyje wg zasady "nic, co ludzkie nie jest mi obce". Potrafi cieszyć się pełnią życia i potrafi bronić swojego zdania, jeżeli zajdzie taka potrzeba. Nielatwo nim pokierować, bo wie doskonale, czego chce.

Może karty wskazują na niego, jako tego pozytywnego:

Rycerz Kielichów- wrażliwy młody facet, marzyciel, romantyk, mający prosty kręgosłup moralny-> Król Denarów- nie mający problemu z kasą, lub pracujący z pieniędzmi -> (Diabeł) który wiele doświadczył, potrafi bronić własnego zdania i trudno się nim kieruje, bo wie czego chce...

Może to on odszedł bo i tak czy tak jest wskazanie na niego, gdyż ona chciała nim kierować. Miała upatrzony schemat ich związku, jak to wszystko ma się potoczyć; zamieszać razem, dziecko, ślub, a on bronił swojego zdania. Ona przyjmowała ich związek jako pewnik, on nie wytrzymał i po prostu odszedł, co zawaliło jej świat, jak tak mógł, przecież jej wizja rodziny jest nie naganna.

Jest to całkiem prawdopodobne bo jak teraz myślę ona ma przywódczy charakter.. jednak przed daniem jej odpowiedzi sam chcę być pewny, a pytań pojawia mi się więcej niż mógłbym się spodziewać...

Napisano

Witaj, zapoznaj się proszę z regulaminem działu. Czy jesteś w stanie zweryfikować jaki naprawdę był ten powód? Czy pytasz o swój związek?

Niestety, ale tutaj zajmujemy się tylko tym, co dotyczy nas, naszych związków i tylko spraw, które jesteśmy w stanie zweryfikować na 100% (a więc nie czyjeś myśli, odczucia i inne gdybania) Nie wchodzimy tu z butami w życia nieznajomych/osób trzecich.

To jest dział do nauki. Dział, w którym możesz powyższe pytania zadać tio Wzajemna Pomoc Tarocistów, dostępna od 100 postów.

Co do opcji edycji, znajduje się po prawej stronie na dole pod każdym postem.

Napisano

Pytałem o własny związek i oki proszę o usunięcie tematu :-)

Napisano

To dziwne sprawdzanie, skoro zastanawiasz się czy "może to on odszedł", hmmmm, no chyba, że chciałeś Nas tu sprawdzać, ale w takim wypadku zapraszam do wątku z ćwiczeniami i warsztatami :slonko:

Ok, temat zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...