Skocz do zawartości

Czy otrzymam oryginalną przesyłkę?

x-latek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I tak już za chwilę stuknie miesiąc od czasu kiedy wysłano mi paczkę z papierosami (3 września). W poniedziałek wysłałem maila do nich i spytałem się co jest? Powiedziano mi, że mogła zaginąć po drodze jak to czasami zdarza się i że wyślą mi papierosy ponownie (0 dodatkowych kosztów na szczęście). Nie śpieszyłem się szczególnie z powiadomieniem ich o tym, bo pisze na stronie że wysyłka może trwać od 14-30 dni. Aha i napisała mi niejaka Irina, że w przypadku gdybym jednak otrzymał oryginalną paczkę to żeby dać im o tym znać.

W ubiegłym tygodniu postawiłem karty pod pytaniem: czy w tym tygodniu otrzymam przesykę? Karty były wyraźnie na tak, ale jak już wiemy papierosów nie mam do tej pory. Wiadomo, czas w Tarocie hehe, odwieczny problem.

Dla ciekawskich, to były takie karty:

Król Pucharów/Królowa Monet/Paź Monet

Tak sobie myślę, karty mogły przecież powiedzieć "na wyrost", co się często zdarza. Mam na myśli, że karty odpowiedziały bezwzględnie o otrzymaniu paczki bez wnikania, która to będzie przesyłka (czy za pierwszym podejściem, czy za drugim).

To w takim razie dziś położyłem karty pod pytaniem: czy otrzymam oryginalną przesyłkę?

I wyszło tak:

Śmierć/Pustelnik/3 Monety

podsumy: Śmierć, HB>>>>Rydwan

Nie wiem jak to odczytać teraz tę Śmierć. Zgłupiałem.

Czy Śmierć ma mówić w tym wypadku o zmianie stanu rzeczy jak - nie mam paczki teraz to będę ją miał? Wtedy Pustelnik nawoływałby mnie do cierpliwości, spokoju. 3 Monety, że otrzymam produkt.

Czy

Śmierć ma znaczyć to, że ta historia z przesyłką jest już do zamknięcia, "umarła". Pustelnik wtedy oznaczałby mądrego człowieka, który nie pali hehe, takiego ascetę w tym wypadku (w ogóle Pustelnik też przecież mówi o utemperowaniu zmysłów, zdrowym, surowym życiu). A 3 Monety - tak na wyrost już - przedstawiałyby tu odebranie drugiej przesyłki przeze mnie.

Zrobiłem nawet piramidkę.

Śmierć----Pustelnik----3 Monety

-----Głupiec------Głupiec

------------Głupiec

Reszta w piramidce tylko Głupiec. Znaczy, że wyjdę na głupca i nie dostanę tej oryginalnej przesyłki hehehe.

Nie wstawiałem do piramidki karty z podsumy, bo nie lubię w ten sposób. Dla mnie to taka jest wirtualna karta i w ogóle. To nie jest karta z rozkładu i koniec!

BTW: Tam w wątku u Pretorki gdzie odpowiada ona na pytanie "kiedy?", też zaznaczyłem się z tą przesyłką. Pretorka powiedziała wtedy, że "powinienem już ją mieć i to dawno". A więc, coś tu śmierdzi!

Całkiem możliwe, że mogła zaginąć w trakcie. W jaki sposób to już nie ważne. Tym bardziej jeśli to już jest po fakcie.

Napisano

czy otrzymam oryginalną przesyłkę? Śmierć/Pustelnik/3 Monety

śmierć jako pierwsza karta mówiłaby o zmianie obecnego stanu rzeczy, a więc tak (zwłaszcza, że odpowiedź jest 'tak' lub 'nie'). Dalej w pustelniku byś wyczekiwał (siedział przed kompem i śledził trasę paczki, o ile masz taką możliwość). W 3 monet to już może być odebranie przesyłki albo popalanie z kumplami :)

Rydwan z HB może mówić o tym, że ta paczuszka jest już w drodze.

Napisano

Skąd Ty zamawiasz te papierosy? Pieszo z Dominikany?

Moim zdaniem przesyłki nie otrzymasz i będziesz musiał na nowo ją zamówić.

Natomiast na pytanie czy ja dostaniesz wyciagnąłeś same osobowe karty dla mnie zamieszanie to jest a nie, ze sie faktycznie otrzyma przesyłke

No i wroce do sum rydwan w ogole nie został wyciagniety a jest jedyna karta, ktora moze sugerowac, ze przesyłka została wysłana i jest w drodze jednak jest to karta dla mnie beznadziejna bo te sumy pokazuja inne znaczenie.

• Lubię to! 1
Gość cesarzowa21
Napisano

Ja myślę, że dostaniesz paczkę, ale tą drugą, na co mógłby wskazywać głupiec.

A Śmierć w podsumie -> Cesarz, kontrolowana zmiana ? Dostaniesz paczkę, bo się upomniałeś, ale musisz jeszcze poczekać (Pustelnik).

Rydwan może też wskazywać, że oryginalna paczka została wysłana na zły adres.

Ja to tak widzę ;)

Napisano

No i wroce do sum rydwan w ogole nie został wyciagniety a jest jedyna karta, ktora moze sugerowac, ze przesyłka została wysłana i jest w drodze jednak jest to karta dla mnie beznadziejna bo te sumy pokazuja inne znaczenie.

Oczywiście, że pokazują inne znaczenie:-) Bo to tzw. kwintesencja ,wg HB, całego rozkładu (ten Rydwan), która służy jako rada dla pytającego, co powinien zrobić:-))))

• Lubię to! 1
Napisano

Wg mnie pierwszej paczki już nie zobaczysz.

Drugą prędzej.

Śmierć i Pustelnik to dla mnie dupka blada - przesyłki nie bd. A 3 denków - ponowne pytanie o nią itd.

• Lubię to! 1