Skocz do zawartości

Karty na mój związek :)

Madlen_88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Karty na mój związek na najbliższy rok.

9 mieczy+10 kijów+ Walet Kijów+ Słońce+ 7 kijów--> Papież

Trochę ograniczający związek i ciężka praca nad związkiem. Pan nieco dziecinny, "za dziecinny" i to jest przyczyną mojego niezadowolenia i uczucia ciężkości. Moim zdaniem karty wskazują na ciągłe "docieranie się", pracę nad związkiem, kompromisy, pokonywanie przeszkód. No nie będzie to sielanka..

Napisano

Jesteś zazdrosna? Chodzi mi o to, czy przypadkiem nie okazujesz tego, robisz sceny, itd..?

Napisano

Takie te karty smutne i ciężkie. Czujesz, że zostałaś sama z całymi problemami, starasz się to ciagnąć jak tylko potrafisz najlepiej, masz wrażenie że jestes odpowiedzialna za wszystko. Ale powinno być dobrze słoneczko ci przyświeca i 7 buław że bedziesz musiała temu wszystkiemu stawić czoła. A walet może oznaczać faktycznie twojego partnera który robi ten bałagan w twoim życiu. On sobie tak żyje z dnia na dzień. Może powinniście porozmawiać tak szczerze i oboje zrobić coś w tej dziedzinie.

Przepraszam, jeżeli coś nie tak napisałam, cały czas się uczę. Pozdrawiam i zyczę powodzenia

Napisano

Nie jestem zazdrosna o niego. Jestem pewna jego uczuć i wierności. Męczy mnie to co napisała Beata. Miałam poukładane, dobrze zorganizowane życie, a on żyje z dnia na dzień i mi wszystko zburzył. Kocham go, ale doprowadza mnie często do szału, czasami mam wrażenie, że robi to specjalnie, żeby jak dziecko zwrócić na siebie moją uwage.

Napisano

No to nie wiem, czy w okolicach wiosny nie pojawi się rywal... bo tak się zastanawiam nad tym Papieżem i Pustelnikiem z podsumy....Widać, że masz serdecznie dosyć obecnego partnera.

Napisano

Madlen wiesz... Jak dla mnie to będzie takie przeciąganie liny cały czas.

Papież jak dla mnie sugeruje tutaj 'związek z przyzwyczajenia' niż jakieś mega wielkie uczucia itd. taki związek z rozsądku trochę.

Wybacz, za mocne słowa ale po tych kartach widzę takie jakby 'siłowanie się' ze sobą. Dwa uparte charaktery, które się spotkały pod jednym dachem ;)

Słoneczko pokazuje, ze w sumie jest Ci dobrze ale Pan raczej działa pod swoje potrzeby niż pod Twoje / Wasze.

Napisano (edytowane)

Karty na mój związek na najbliższy rok: 9 mieczy+10 kijów+ Walet Kijów+ Słońce+ 7 kijów

9 mieczy mogły pokazać Twoje wewnętrzne troski o obecną sytuację i chyba nie dzielisz się tym z wieloma osobami (świat poza forum mam na myśli). Dodatkowo karta może wskazywać na próbę odcięcia się od tego, pobycie przez jakiś czas samemu, ale ze skierowaniem myśli w inne strony. Z 10 kijami to ciężar, który możesz ledwo dźwigać i przytłacza Cię to od wewnątrz. Sama karta 10 pałek pokazuje trudy, które czasami nosimy. 2 karta w połączeniu z waletem kijów (walet czyli paź?) przywołują obraz osoby, która stara się jak może, wyciska z siebie ostatnie poty dla tej drugiej, która jest zajęta sobą. Dodatkowo ten fakt potwierdza słoneczko - spójrzcie na mnie, jestem wspaniały, zajmujcie się mną. Słońce - podobnie jak mag - lubi być w centrum uwagi. W 7 kijach widzę Twoją ciągłą walkę z jego osobą (chyba dość niedojrzałą - dwie infantylne karty wskazujące osobę). Może to też być bitwa z własnymi pragnieniami, emocjami, celami w życiu. Kto wie czy nie najdzie Cię kiedyś moment, że zapytasz samą siebie "czego ja właściwie oczekuję od siebie, jego i związku? Co mi to daje na chwilę obecną i jak się z tym czuję?" itp...

Z HB masz pustelnika, a więc możesz odczuwać poczucie samotności w tej relacji.

Jeszcze dodam, ze karta Słońce czasami pokazuje jeszcze wykrystalizowanie się sytuacji, przejrzenie na oczy, więc może pewnego dnia dostrzeżesz coś więcej i wtedy zaczniesz się z tym zmagać.

W rozkładzie są aż trzy buławy: namiętności, pociąg do drugiej osoby, ale też zwiastują konflikty, nerwy z czego część możesz tłumić w sobie (9 mieczy + 7 buław).

Edytowane przez Euterpe
Napisano

Wydaje mi się, że ten związek nie przetrwa próby czasu i ten rok może być Waszym ostatnim. Najbliższy czas będzie dla Was ciężki. Jeśli go przetrwacie to albo dalej będziesz się zmagać z tymi rzeczami, które rozwalają Cię obecnie albo ktoś wejdzie między Was. W 7 na końcu widać wyhamowanie energii związkowej. Może być też tak, że będziesz próbowała czy będziecie próbowali podejmować pracę nad relacją (10 buław), ale to będzie walka z wiatrakami (7 buław), bo jego natura wiecznego chłopca (paź + słońce) się nie zmieni.

Napisano

9 mieczy+10 kijów+ Walet Kijów+ Słońce+ 7 kijów

-- Za dużo w tych kartach Twoich psychicznych rozterek - nie dasz już rady tego ciągnąć dalej na dotychczasowych zasadach - a z nim nie będziesz mogła

po prostu cokolwiek ustalić, dojść do jakichś postanowień itp.

Możesz tego nie wytrzymać i z czasem zamknąć się na niego. Nie sądzę abyś wytrzymała rok,

- możecie zostać w dobrej komitywie, ale związku raczej z tego nie będzie.