Skocz do zawartości

wesele (ZWERYFIKOWANY)

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dostałam zaproszenie od mojej koleżanki z pracy na ślub i na wesele, ale niestety w ostatniej chwili. Nie bardzo mam chęć by iść na wesele z różnych powodów. Nie mniej jednak jeszcze się zastanawiam.

Położyłam karty na dwa pytania czy powinnam iść, ale w sensie czy warto. Jeśli umieściłam wątek w złym dziale, przepraszam. Proszę o przeniesienie.

1. czy powinnam iść?

8 monet, 6 mieczy, eremita IX

myślę, że nie powinnam się ograniczyć tylko do kontaktów zawodowych

2. Jakie będą moje wrażenia jeśli pójdę?

sąd ostateczny XX, 5 buław, giermek buław, wisielec XII

wydaje mi się, że będę się tam raczej nudziła.

Napisano

1. czy powinnam iść?

myślę, że nie powinnam się ograniczyć tylko do kontaktów zawodowych

Ueeee, na wesele takie karty.... Nie iść.

z kilkoma zatańczysz i posiedzisz czekając na finał. Chyba Ci się nawet nie chce iść.

Napisano

1. czy powinnam iść?

Jakoś mi nudą z tych kart powiało, i ten pustelnik na końcu to tak jakbyś miała się tam czuć trochę samotna, odizolowana.

Możesz za dużo się zalkoholizować żeby to jakoś przetrwać, przeczekać i kac cię czeka :)

Napisano

1. czy warto?

Nie...

Na początku ok, podniosłe chwile etc, dużo się będzie działo, ale szybko zacznie Ci się dłużyć, bo nie bardzo będziesz w nastroju na gadki-szmatki.

Zakładam, że jeśli pójdziesz to zweryfikujesz, więc zostawiam tu.

Napisano
Jakoś mi nudą z tych kart powiało, i ten pustelnik na końcu to tak jakbyś miała się tam czuć trochę samotna, odizolowana.

Możesz za dużo się zalkoholizować żeby to jakoś przetrwać, przeczekać i kac cię czeka :)

a tak. te karty idelanie pasują: 5 buław przypływ energii, XII wisielec:kac

Napisano

Patrząc na te karty nie poszłabym na to wesele, nie bedziesz się dobrze bawić.

Napisano
1. czy powinnam iść?

Nie idź Martucha nie idź!:nie:

8 monet pokazuje żebyś raczej skupiła się zamiast tego na swych konkretnych/produktywnych zajęciach. Jeszcze ten Pustelnik na końcu. Pamiętam, 6 Mieczy między innymi mówi też o zajęciu intelektualnym w domu.

Można powiedzieć, te 3 pierwsze karty pokazują wesele w/g mnie.

Pewne małe podekscytowanie, Twoja ciekawość dalszych wydarzeń w tym Giermku, ale czułabyś się mimo wszystko jakaś wycofana z dziejących się wtedy tam spraw (Wisielec). Przeżywałabyś coś tam, rozmyślała o swych sprawach w swojej główce.

Faceta do poznania nie widać tam też.

Nie poszedłbym, tak patrząc po tych kartach.

Napisano

Też myślę, że nie warto. Prawdopodobnie będą tam ludzie, których znasz ale nie bawiłabyś się dobrze, może nawet doszłoby do jakiegoś konfliktu. Poza tym co to za znajomi, którzy zapraszają na ostatnią chwilę... Zwolniło im się miejsce?

Napisano
Też myślę, że nie warto. Prawdopodobnie będą tam ludzie, których znasz ale nie bawiłabyś się dobrze, może nawet doszłoby do jakiegoś konfliktu. Poza tym co to za znajomi, którzy zapraszają na ostatnią chwilę... Zwolniło im się miejsce?

właśnie nie będę znała ani jednej osoby. Nie znam za długo tej dziewczyny i możliwe, że po prostu było miejsce.

Napisano

1. czy powinnam iść?

Nie. O czym mocno mówi 6 mieczy a za nią Eremita.

Kontakty zawodowe ewentualnie kawa po pracy ale to tyle.

sąd ostateczny XX, 5 buław, giermek buław, wisielec XII.

Nijakie.... Bd się nie d końca fajnie czuła i impreza, wg mnie, dość szybko się dla Ciebie skończy. Wpatrzona w telefon. Takie skojarzenie miałam z tym paziowym.

Napisano
Wpatrzona w telefon. Takie skojarzenie miałam z tym paziowym.

Muszę to zapamiętać, Tridka;-)

Napisano

1. czy warto?

Jak dla mnie nie warto, bo będziesz się czuć samotna w tym towarzystwie i nie będziesz się dobrze bawić

Na początku będzie ok, ale później jakbyś nie miała nastroju (źle się będziesz czuć w tym towarzystwie) i będziesz miała ochoty na zabawę.

Ogólnie jestem na nie bo nie będziesz się dobrze bawić :) Wybór oczywiście należy do Ciebie :)

Napisano

1. czy warto?

hmmm.... coś mało optymistyczne te karty. Na pierwszej człowiek zajmuje się swoją pracą, zadaniami, na drugiej odcina się od przeszłości i wyrusza w nieznaną mu przyszłość, a ostatnia to medytacje, siedzenie przed kompem, jednym słowem samotność (chociaż już kilka razy pokazała mi kontakt, więc może będziesz z kimś czatować, jak nie pójdziesz).

Nie wiem, jaką masz talię, ale na mojej to te karty nie mają przyjemnych barw - bije od nich chłód, dystans.

Po tym rozkładzie jestem na nie.

z początku odżyjesz, pobudzisz się, może nawet z kimś zatańczysz, ale im później tym możesz się bardziej odsuwać, mieć to w nosie (wisielec).

Napisano

Myślę, że nie pójdziesz (może właśnie z powodu tego, co tu przeczytałaś;-)). Wrażeń z wesela nie będzie wobec tego;-) Ogólnie powinnaś być zadowolona, że jednak nie poszłaś (Słońce).

Napisano

Weryfikacja: co do wesela już odmówiłam, co do ślubu jeszcze się zastanawiam. Dzięki!

• Lubię to! 1