NarratorkaHorrorow Napisano 4 Października 2014 Napisano 4 Października 2014 W poprzednim wątku,pod nazwą Konsekwencje błędu poruszyłam temat mego aktualnego problemu który sen mi z powiek spędzą.Myśle o tym stale i nie umiem podjąć decyzji,co zrobić dalej.Myśle albo o złożeniu wypowiedzenia w poniedziałek,albo odczekania i zobaczenia co los przyniesie. Co przyniesie los jeśli nie złoże w poniedziałek wypowiedzenia i poczekam co przyniesie los? Papieżyca VII denarów VIII kielichów. Będę ciągle się zastanawiać,czy aby nie przyjdzie ktoś kto przyniesie mi wiadomość iż firma rozstaję się zemną z skutkiem natychmiastowym. Nie będą podjęte narazie żadne decyzje,poza sankcją finansową za błąd który niewątpliwie popełniłam.Ten temat ciągle będzie do mnie wracał. Co przyniesie los jeśli złoże w poniedziałek wypowiedzenie? Wisielec Diabeł II kielichów Napewno będę przez pewien czas zawieszona w próżni( sądze że wiążę się to z faktem,iż mam ustawowy termin wypowiedzenia) Ewentualnie będę miałą duży problem z znalezieniem pracy i dopiero po jakimś czasie znajde zatrudnienie,okupione to będzie wieloma rozmowami. Co powinnam zrobić? IIII mieczy III kielichów Sprawiedliwość Mam wrażenie że powinnam iść na urlop, odpocząć przemyśleć raz jeszcze sprawę bardzo poważnie.Nie podejmować decyzji pochopnie, tylko z rozwagą podjąć decyzje. IIII mieczy kojarzy mi się z chorobą, a faktem jestem że jestem chora.Po powrocie z urlopu,powinnam trzeżwo podejść do swoich obowiązków,nie brać na siebie zbyt dużo. Powinnam także ponieść konsekwencje swoich czynów. Nie wiem czy nie przemawia teraz przezemnie paranoja,ale może powinnam zostać i zobaczyć jak rozwinie się sytuacja. Cytuj
Trida Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 Błąd troszkę zrobiłaś, że kładłaś sama sobie karty. Poza kartami powiem Ci, ze swojego doświadczenia. Ja jestem co prawda dość szczerą i otwartą osobą i ja zawsze jak miałam jakiś problem to szłam od razu z tym do przełożonego. Bałam się, ze mnie zwolnią –pach poszłam na rozmowę i zapytałam wprost. Na szczęście nigdy nie było takiej informacji zwrotnej, ze tak, lecę z firmy ale gdybym dowiedziała się, że istnieje taka opcja poprosiłabym o radę. To też są ludzie i MUSZĄ się na tym znać. No ale każdy z nas jest inny. Co przyniesie los jeśli nie złoże w poniedziałek wypowiedzenia i poczekam co przyniesie los? Papieżyca VII denarów VIII kielichów. Wiesz, ja nie wiem, czy to dobry pomysł. Nie zdziwiłabym się, gdyby szefostwo stwierdziło, że panikujesz właśnie, ze to nie jest potrzebne. Jeśli złożysz wypowiedzenie to, jak dla mnie, nie bd zadowolona z tego do końca. Że będziesz się zastanawiała, czy nie trzeba było zostać, poczekać. Zapytać o tą dyscyplinarkę w ogóle o zwolnienie.Ja nie wiem, czy Twoje szefostwo nie przyjmie po prostu tych papierów, bez wyjaśnień – przyjmą Twoją decyzję, a Ty zostaniesz z myślami, ze ahh – a może trzeba było poczekać. Co przyniesie los jeśli złoże w poniedziałek wypowiedzenie? Wisielec Diabeł II kielichów Znajdziesz wsparcie w innych, rodzinie itd. Ale początkowo bd miała problemy z ‘samą sobą’. Takie zastanawianie się i niestety ale szukanie pracy ‘na wariata’. Co powinnam zrobić? IIII mieczy III kielichów Sprawiedliwość Uspokoić się, odciąć na chwilkę od tego. Wziąć urlop, przemyśleć. I przede wszystkim zastanowić, czy na pewno chcesz tu pracować. Bo wydaje mi się, ze po takiej sytuacji nawet nie do końca dobrze bd się tu czuła. I znów poza kartami – może pogadaj z pracodawcą, ze odejdziesz jak: a) Znajdziesz pracę Wyszkolisz nowego pracownika. Wilk syty i owca cała. A wiem, ze część pracodawców by na to poszła. Powodzenia Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 5 Października 2014 Autor Napisano 5 Października 2014 Trida,racja. Błędem było że sama rozkładałam sobie karty, wkońcu panicznie boję się tzw. "brudu w papierach".Być może taka sankcja jest moją paranoją i być może nie jest brana pod uwagę. Raczej szczera rozmowa w tym przypadku nic nie da ,a tylko pogorszy sytuację. Obecna sytuacja w firmie jest zła, derektorzy szukają powodów dla których coś nie wyszło. Faktem jest,że powód zawsze najłatwiej znaleźć u pracownika najniższego szczebla. Szczera rozmowa wyszłaby na niekorzyść niestety. Intuicja każe mi uciekać, jednak troche czasu już tu jestem i szkoda mi odchodzić.Pracy oczywiście zapalczywie szukam.Zgodnie z KP pracodawca ma prawo zwolnić pracownika do miesiąca czasu od podjęcia informacji o naruszeniu,sporo więc czasu zostało. Trida, strasznie Ci dziękuję- szczególnie na jasne spojrzenie na sytuację.Jesteś wielka Cytuj
Trida Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 Niestety, czasem tak bywa w firmach :/ Zaparz melisę i spójrz trzeźwo, na spokojnie na to wszystko a w międzyczasie szukaj pracy Trida, strasznie Ci dziękuję- szczególnie na jasne spojrzenie na sytuację.Jesteś wielka Nooo 178 cm wzrostu robi swoje hehe Cytuj
Lena75 Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Nooo 178 cm wzrostu robi swoje hehe Noo..wzrost "słuszny " jak na kobietke ;0 :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi