Skocz do zawartości

Czy wyjdzie ze śpiączki do 2 tyg? (ZWERYFIKOWANY)

afercia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pobili mojego kumpla. Ma połamaną czaszkę, jest w kiepskim stanie, od 2 dni w śpiączce. Lekarze nie dają szans że przeżyje.

Czy wyjdzie ze śpiąszki do 2 tyg?

8 mieczy Śmierć Moc

Kiepskie karty jak na cudowne ozdrowienie. Martwi mnie połączenie mieczy i śmierci. Moim zdaniem będą go trzymać w tej śpiączce. Nie bardzo chyba wiedzą jak mu pomóc. Może jednak histeryzuje?

Napisano

wg mnie będzie jakiś czas w śpiączce, a później nie jest dla mnie jednoznaczne czy wyjdzie ze śpiączki bo bedzie miał silny organizm (Sila) czy odejdzie z tego świata (Śmierć) bo tak mu przeznaczone... podobne połączenie ale zamiast mocy miałam z rydwanem na śmierć mego ojca, ale nie chce tu snuć tak czarnych scenariuszy. Życzę mu jak najlepiej i oby z tego wyszedł, a karty wskazywały na jego wyjście z kryzysu! :-)

Napisano

Aferciu przykro mi kurcze :/

Patrząc po kartach niestety nieciekawy scenariusz tutaj widzę.

Będzie jakiś czas leżał w tej śpiączce ale Siła podpowiada o wybudzeniu. Także bądźmy dobrej myśli.

• Lubię to! 1
Napisano

Szkoda mi go okropnie bo oberwał tak za kilka stówek, które każdy by mu pewnie pożyczył. Obawiam się że nawet jak się ocknie to będzie warzywo.

Dziękuję dziewczyny :)

Napisano

8 mieczy Śmierć Moc suma Koło

-----świat-kapłanka--świat

---------mag-------mag

-------------kapłanka

Niestety moim zdaniem nie. Kapłanka między światami to jakby moim zdaniem odłączenie go od sprzętu... Ze względu na odejście. Ale życzę zdrowia!

Napisano

pomyślałam to samo, co Daffne

życzę, aby wszystko dobrze się skończyło :pocieszacz:

Uważaj też na siebie. Noś przy sobie gaz łzawiący (jest nawet taki co przypomina pistolet) albo paralizator.

• Maestro
Napisano

Wg mnie wyjdzie, bo stan zamknięcia, ograniczonego kontaktu ze światem zewnętrznym minie o czym mówi Śmierć pomiedzy, karta Mocy informuje, ze organizm da sobie radę.

BTW : a bo to pierwszy raz jak lekarze nie dają szansy, a pacjent zdrowieje?

• Lubię to! 1
Gość paulinqa123
Napisano

kurcze gdyby patrzeć calościowo i na moja pierwsza mysl to niestety... jego czas sie najrpawdopodobniej w tym wcieleniu skonczy :/ ale gdyby patrec na karty chronologicznie to moc mówi o wyzdroweiniu i wyjsciu ze śpiączki... jestem dobrej mysli mimo wsyzstko

Napisano

A mnie się wydaje, ze wyjdzie z tego. Na razie jest ograniczony w tej 8 mieczy, ale Karta Śmierć to karta transformacji i w zestawieniu z Mocą, sądze, że pójdzie to w dobrym kierunku.

• Lubię to! 1
Napisano

Pytanie jest na 2 tygodnie? W ciągu tego czasu raczej nie wyjdzie ze śpiączki, ale po tym czasie jest szansa na wyjście ze stanu krytycznego. Przynajmniej taką nadzieję mam już nawet poza kartami.

Napisano

Aferciu, bardzo mi przykro, naprawdę :(

Ogólnie patrząc na karty z podsumy wychodzi Rydwan a więc powrót do zdrowia,te 8 mieczy może symbolizować własnie uraz głowy, pozostałe karty są optymistyczne.

Chociaż nie wiem dlaczego ale pierwsza moja mysl byla taka ze jest w jakis sposob uwieziony, zablokowany, pomyslalam o tym, ze moze odlacza go od aparatury? Oby nie...

Napisano

Wydaje mi się, że wyjdzie z 8 mieczy - unieruchomienia, zamknięcia przychodzi zmiana- Śmierć i jest Moc, czyli samoświadomość, porozumienie. Nie będzie warzywem.

Napisano

Po pierwsze to bardzo mu współczuję :(

Po drugie to w moich rozkładach śmierć objawia się jako taka pozytywna zmiana, tutaj jeszcze ta moc na końcu, bądź dobrej myśli. W ciągu dwóch tygodni nic się nie zmieni, będzie bardzo ciężko, ale potem nastąpi poprawa

A tak nawiasem mówiąc to karty nie są przypadkowe 2 karty bramy, dwie ósemki- osiem to jakoś zawsze mi sie z przeznaczeniem kojarzy

W ósemce mieczy może objawiać się twoje poczucie winy -może nawet nie do końca świadome, ale takie ukryte w głębi (8 mieczy kilka razy pokazało mi bierność, poczucie, że mogło się czemuś zapobiec)

Z jakiej tali korzystałaś?

Napisano

8 mieczy - obecny stan, sparalizowany, nie rusza sie, nie widzi, zamkniety

smierc - transformacja, to nadejdzie

moc - przyszlosc - odzyska sily

podsuma- kolo - zmiennosc, obecny stan ulegnie zmianie, ale tez sugeruje wydarzenia niezalezne od nas, na ktore nie mamy wplywu

Napisano

8 mieczy moim zdaniem pokazuje tutaj śpiączkę farmakologiczną, w którą wprowadzili go lekarze - robi się tak często po ciężkich urazach głowy i operacjach

na mózgu, Śmierć z Mocą pokazuje transformację - przypływ energii oraz walkę organizmu z chorobą.

Odzyska więc przytomność/Moc/, ale to będzie trudna walka o sprawność.

Czy w ciągu 2 tyg. nie wiem.

• Moderator
Napisano

Czy wyjdzie ze śpiączki do 2 tyg?

8 mieczy Śmierć Moc

Bardzo mi przykro z powodu kolegi, dodatkowo karty mnie osobiście nie nastrajają pozytywnie.

8 Mieczy mogą oznaczać wprowadzenie w stan farmakologicznej śpiączki, ale też fakt, że nie może porozumieć się z otoczeniem. Śmierć odczytywałabym jako zmianę i transformację, natomiast Moc hmmm... wyjdzie z tego, ale nie tak jak byście sobie życzyli.. Tutaj potraktowałabym ją jako wzmocnienie Śmierci.

Mimo wszystko trzymam kciuki, aby wszystko potoczyło się szczęśliwie i jak najlepiej

• 2 tygodnie później...
Napisano

WERYFIKACJA

Wyjechałam z domu i tak pocztą pantoflową dowiedziałam się, że w czwartek go wybudzili. Nie ma z nim jednak żadnego kontaktu, nie rusza ani nogami ani rękami. Tylko mruga oczami... Eh.

• Lubię to! 1
Napisano

Wybudzili w czwartek - twój post o jego stanie w pon - tj. 4 dni od wybudzenia.

Piszesz, że nie ma z nim kontaktu - ?

Jednocześnie piszesz, że mruga oczami - tzn. rozumie co się do niego mówi, tak? -

Napisano
Może te ruchy oczami to próba kontaktu (np. zespół zamknięcia)?

Ciężko mi na odległość powiedzieć, możliwe.. Chociaż po takim urazie czaszki wszyscy zastanawiają się czy jego mózg w ogóle funkcjonuje prawidłowo.

Wybudzili w czwartek - twój post o jego stanie w pon - tj. 4 dni od wybudzenia.

Piszesz, że nie ma z nim kontaktu - ?

Jednocześnie piszesz, że mruga oczami - tzn. rozumie co się do niego mówi, tak? -

Ja dowiedziałam się w sobotę :)

Nie ma z nim kontaktu tzn że nic nie mówi. A w mruganiu oczami chodziło mi o jedyną zauważalny przejaw życia oprócz oddychania.

Wszystko co wiem to na odległość, przez telefon więc samej ciężko mi coś wyrokować...