Skocz do zawartości

Sytuacja po zakończonym związku (ZWERYFIKOWANY)

pearl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

jestem tu nowa. Uczyłam się Tarota latem, potem miałam przerwę, teraz sam wręcz domaga się uwagi i wsiąkłam. Na razie skupiam się na intuicyjnym odczytywaniu kart, jestem w trakcie studiowania ich znaczenia, jednak, gdy mam przed sobą rozkład staram się ufać intuicji i po prostu staram się odczytać co karta sama mi mówi. Oczywiście, czasem mam problem z trudniejszymi kartami, zwłaszcza z AM. Póki co uczę się jak każdy, stawiając kartę dnia, karty tygodnia i miesiąca. Nie jestem jednak wyjątkiem i postawiłam karty na uczucia. Od rozstania już trochę minęło, emocje opadły, jestem spokojna, więc stwierdziłam, że już chyba mogę. Ale! Mam właśnie problem z interpretacją dwóch kart i stąd ten post.

Ja sobie jeszcze upraszczam pracę jak mogę, więc kart jest minimalna ilość.

Jak oceniamy teraz nasz zakończony związek?

Ja CESARZOWA

Zaskoczeniem była dla mnie akurat taka para! Z moją kartą poszło mi prosto: czułam się w nim spełniona i doceniona jako kobieta, wręcz odkryłam swoją kobiecość, kochałam miłością dojrzałą i spokojną.

Ale problemem jest dla mnie Cesarz. On uważa, że dużo się nauczył w tym związku, taka nauka na błędach, jest teraz bardziej doświadczony.

Co czujemy teraz do siebie nawzajem?

Ja 4 DENARY

Ja nie potrafię puścić tego uczucia wolno, dać mu odejść, jeszcze jakaś zaborczość, zazdrość, taki pies ogrodnika.

On: i tu mam problem. Intuicyjnie moją pierwszą myślą było: on chce walczyć o mnie, działać, zbiera do tego energię. Ale wtedy zaczęłam czytać o Rycerzu Mieczy i najczęściej powtarza się się negatywne nastawienie do danej osoby, kłótnie. I zgłupiałam, bo może intuicja podpowiedziała mi życzeniowe spojrzenie na kartę?

Napisano

Ależ proszę;) Ale możesz pytania jakoś inaczej zadać, np co będzie Ci teraz okazywał Pan.

A Twoja interpretacja dobra.

Napisano

Zgadzam sie z Twoja interpretacją...poza tym Rycerz Mieczy to odcięcie się,lodowaty stosunek.

Napisano

Teraz jestem chora, więc karty muszą poczekać, ale jak wyzdrowieję, to zmienię pytanie wg sugestii Czarownicy i postawię Tarota.

Rycerz Mieczy mnie zaskoczył, bo to była moja pierwsza, niekontrolowana myśl. Miecze to myśli, intelekt, rycerz to ten impulsywny mężczyzna, pasuje do pana z wróżby, który i był impulsywny, ale też skłonny do ciągłej analizy wszystkiego. No, ale to to ja wiem po lekturze nt. tej karty, bo moja pierwsza, intuicyjna myśl była właśnie taka: on myśli, zbiera siły, przygotowuje się, analizuje, ale chce ruszyć do działania. Zgodnie z moim rozkładem na październik nie nastąpi to szybko ;) Pasowało mi też to zg na to, że para wyszedł mi Cesarz i Cesarzowa, czyli silnie związana ze sobą para, stąd pozytywna interpretacja rycerza mieczy. No i w międzyczasie mieliśmy kontakt przyjazny, żadnego lodowatego odcięcia. Ale nie ma co dywagować.

Wyzdrowieję i postawię karty związane z zachowaniem, aby było to weryfikowalne do końca roku.

Napisano

Pearl...z własnego doswiadczenia...

Rozstałam sie z męczyzna w naprawde w dobrych relacjach i uczuciach..ale teraz po 9 miesiacach..hmm..on nie chce ze mna zadnych ,ale to absolutnie zadnych relacjii, kontaktu, odciął sie ode mnie na maxa...a w kartach wychodził i wychodzi wciąż jako Król Mieczy.

Napisano

dla mnie rycerz mieczy to zawsze wychodził na odcięcie się, zakończenie relacji. Miałam podobnie jak Lena, najpierw zostańmy przyjaciółmi a potem nawet nie pamieta że istniałaś w jego zyciu, odcina się od wszystkiego, nawet zyczeń na świeta nie przyśle bo boi się.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Hej, jestem już zdrowa, więc postawiłam Tarota zgodnie z sugestią.

Pytanie: Co będzie mi okazywał pan w najbliższym czasie (4 miesiące)? Proszę rozpatrywać też to pytanie w kategorii możliwych kontaktów, bo my nie mamy okazji do widzenia się przypadkiem czy w jakimś stałym miejscu, nie mamy wspólnych znajomych. Mieszkamy w tym samym mieście, w różnych dzielnicach.

3 denary, sprawiedliwość, rycerz kielichów, diabeł

Ach te denary, trudne są dla mnie! No to tak: na początek pan się nie odzywa, ale pracuje nad sobą, ewentualnie pan jest bardzo pewny siebie i ładnie mu ego skoczyło (to nie do weryfikacji, niestety), więc może mnie olewać sikiem prostym.

Sprawiedliwość: pan będzie chciał jakiejś rozmowy wyjaśniającej lub odda mi książkę (to może być pretekst).

Rycerz kielichów: tu ewidentny kontakt, jakieś zaproszenie, wręcz staranie się jak na randce.

Diabeł: dążenie do seksu, uwodzenie albo też manipulacje ze strony pana.

Zobowiązuję się do weryfikacji do końca lutego i proszę o uwagi.

Napisano

Jak edytować posta?

Jedno info: w czasie tasowania kart wypadły mi 4 kielichy. Z tego, co pamiętam ta karta wskazuje na kontakt z kimś z przeszłości.

Napisano

4 puchary mowia o znudzeniu, irytacji. Kontakt z kims z przeszlosci to 6 pucharow :P

Pytanie: Co będzie mi okazywał pan w najbliższym czasie (4 miesiące)?

3 denary, sprawiedliwość, rycerz kielichów, diabeł

Pan bedzie zajety sprawami urzedowymi, ale dla Ciebie bedzie mily, moze nawet zaproponowac spotkanie, jednak w towarzystwie tego diabla, jego intecje nie beda szczere

• Lubię to! 1
Napisano

Tfu, to było 6 kielichów, nie 4, pomyłka ;)

A ten diabeł mówi tylko o szczerości intencji? Czy o czymś jeszcze?

Napisano

Tak jak pisałaś Diabeł to też sex i uwodzenie i myślę, że tutaj może tak być przy Rycerzu pucharów ale Rycerz pucharów jest dość niestały w uczuciach więc może się jedynie skończyć na sentymentalnym wylądowaniu w łóżku ale dalej to nie wiadomo...

Napisano
może się jedynie skończyć na sentymentalnym wylądowaniu w łóżku ale dalej to nie wiadomo...

Po moim trupie ;)

Żałuję, że nie dociągnęłam jeszcze jednej karty po tym Diable. Jakoś w ogóle nie dociągam kart, choć czasem aż się prosi.

Napisano

Pan będzie pokazywał że jest zajęty, czasem jak się spotkanie może obdarzy cie dłuższym spojrzeniem, ale jak dla mnie to tylko tyle.

Napisano
Pan będzie pokazywał że jest zajęty, czasem jak się spotkanie może obdarzy cie dłuższym spojrzeniem, ale jak dla mnie to tylko tyle.

Na spotkanie ot tak, niezaplanowane, nie ma szans.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pan się odezwał, napisał maila i coś mi to wygląda na właśnie dużą pewność siebie i wzrost ego, chyba w tym czasie się budował jak i swoje samopoczucie. I to by były chyba te 3 denary.

• Lubię to! 1
Napisano

Widzę, że wątek już jest jako zweryfikowany. Ale ja postawiłam karty na 4 miesiące, więc do końca lutego jeszcze tu napiszę ;)

• 3 miesiące temu...
Napisano

Tym razem mogę zweryfikować ostatecznie.

No to tak 3 denary, sprawiedliwość, rycerz kielichów, diabeł

Ach te denary, trudne są dla mnie! No to tak: na początek pan się nie odzywa, ale pracuje nad sobą, ewentualnie pan jest bardzo pewny siebie i ładnie mu ego skoczyło (to nie do weryfikacji, niestety), więc może mnie olewać sikiem prostym.

Sprawiedliwość: pan będzie chciał jakiejś rozmowy wyjaśniającej lub odda mi książkę (to może być pretekst).

Rycerz kielichów: tu ewidentny kontakt, jakieś zaproszenie, wręcz staranie się jak na randce.

Diabeł: dążenie do seksu, uwodzenie albo też manipulacje ze strony pana.

Rozwala mnie jak to wszystko się sprawdza, nawet te 6 kielichów, co wypadły przy tasowaniu. Denary sam pan zweryfikował, bo opowiadał co robił i jak się czuł przed naszym spotkaniem. Odnośnie rozmowy, na początku stycznia spotkaliśmy się przypadkowo i panu bardzo zależało, żebyśmy porozmawiali, wyjaśnili sobie coś po rozstaniu. W lutym natomiast dostałam zupełnie niespodziewanie maila, który był czysta manipulacją, pan próbował przekonać samego siebie, a tym samym mnie, że wszystko jest cudownie, bardzo nieczyste intencje (diabeł).

Pan bedzie zajety sprawami urzedowymi, ale dla Ciebie bedzie mily, moze nawet zaproponowac spotkanie, jednak w towarzystwie tego diabla, jego intecje nie beda szczere

Nie były szczere w lutym, na spotkaniu był bardzo pokojowo nastawiony, nawet pożegnał się z klasą.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!

• Lubię to! 1