x-latek Napisano 10 Października 2014 Napisano 10 Października 2014 (edytowane) Wczoraj dowiedziałem się od znajomego, że zmarł mój lekarz. Wiem, że był w szpitalu trochę wcześniej. Na coś tam podupadł, ale konkretnie co to było to nie wiem. Jakkolwiek, nie powiedziałbym, że otrzymałem jako takie potwierdzenie o jego śmierci. Druga sprawa, to, że poczta pantoflowa wśród Polaków czasami sięga granic absurdu. Dlatego zdecydowałem się postawić karty z takim pytaniem. Czy to jest prawdziwa informacja? Umiarkowanie/Diabeł/7 Pucharów podsumy Kapłanka, HB Pustelnik Te 7 Pucharów na końcu? Czyli co? To miałaby być plotka taka większego kalibru/strasznie głupia? Tylko kto by chciał jaja robić z czyjegoś życia? Zobaczyłem te 7 Pucharów to już odeszły mi chęci do myślenia nad tymi kartami. Oczywiście, za niedługo zweryfikuję to. Edytowane 10 Października 2014 przez x-latek Cytuj
Gość Euterpe Napisano 10 Października 2014 Napisano 10 Października 2014 gdybyś poprzestał na umiarkowaniu, powiedziałabym, że tak. Dalej masz jednak diabła i 7 pucharów i co jak co, ale ten osobnik uczciwy nie jest. Jestem za tym, że to fałszywa plotka. Cytuj
Czarownica Napisano 10 Października 2014 Napisano 10 Października 2014 Myślę, że jest w tym ziarnko prawdy, tzn lekarz może być na granicy, a ludzie już "zawczasu" go uśmiercili... Cytuj
Gość Noa20 Napisano 10 Października 2014 Napisano 10 Października 2014 Mi się zdaje po kartach, że jeszcze żyje, tylko zawczasu ktoś go już pogrzebał Cytuj
Gość LA Napisano 10 Października 2014 Napisano 10 Października 2014 Tak, siódemka kielichów pokazała jakieś wyimaginowane informacje. Jednakże prawdy w tej plotce jest pół na pół (umiarkowanie). Jeżeli faktycznie się leczy, diabeł wskazuje na onkologię. Bądźmy dobrej myśli. Wszystkiego najlepszego dla tego Pana. Cytuj
x-latek Napisano 10 Października 2014 Autor Napisano 10 Października 2014 gdybyś poprzestał na umiarkowaniu, powiedziałabym, że tak. Dalej masz jednak diabła i 7 pucharów i co jak co, ale ten osobnik uczciwy nie jest. Jestem za tym, że to fałszywa plotka. Znam go z tej strony, że jest to uczciwy facet. On z kolei dowiedział się od takiego drugiego mego znajomego, tamten od innych ludzi... W ten sposób. W związku z tym położyłem sobie karty jaki to był mój wczorajszy dzień? I oto co wyszło (czy wylazło - jak tam sobie wolicie). Karta dnia 7 Pucharów Tło 8 Buław/Księżyc/9 Pucharów Nooo... przecież 7 Pucharów jako karta dnia pokazuje nierealne sprawy. W dodatku w tle jeszcze ten Księżyc. 8 Buław to wiadomość od znajomego (telefon) i przekazanie tej informacji w Księżycu. Mniejsza już o 9 Pucharów co to miało znaczyć. Dobrze byłoby żeby doktor wyszedł z tego, a już byłoby super gdyby wrócił do pracy, bo to też niewiadomo czy lekarze pozwoliliby mu na to. Z tego co wiem to jest on wielki pracoholik. Cytuj
Trida Napisano 11 Października 2014 Napisano 11 Października 2014 Czy to jest prawdziwa informacja? Umiarkowanie/Diabeł/7 Pucharów podsumy Kapłanka, HB Pustelnik Wg mnie plotka z ziarnkiem prawdy. Lekarz nie ma się najlepiej, jest w ciężkim stanie ale żyje. Cytuj
emilr Napisano 11 Października 2014 Napisano 11 Października 2014 Odnosnie pytania, mysle, ze to plotka. Lekarz żyje, ale coś usiało sie stać. Byc moze był stan zagrażajacy życiu (diabeł). Cytuj
afercia Napisano 11 Października 2014 Napisano 11 Października 2014 Moim zdaniem plotka, a lekarz albo jest pod kroplówkami albo miał przetaczaną krew [takie luźne skojarzenie z umiarkowaniem] Mam nadzieje, że szybko wróci do zdrowia Cytuj
niiwa Napisano 11 Października 2014 Napisano 11 Października 2014 Umiar nakazuje powściągliwość - nie jesteś pewny informacji, Diabeł kręci, 7 pucharów tak na prawdę nie wie o co chodzi - tu pracuje wyobraźnia, która często zawodzi. -- nie widzę w tych kartach aby to była prawdziwa informacja Cytuj
Lena75 Napisano 11 Października 2014 Napisano 11 Października 2014 Witam... Również uważam ze nie jest to prawdziwa informacja..byc moze ten człowiek otarl sie o śmierć, lub ktos go przedwczesnie usmiercił raczej z braku wiarygodnych informacji. Pozdrawiam Cytuj
gucio19 Napisano 11 Października 2014 Napisano 11 Października 2014 nie mam pojecia dlaczego ale 7 pucharow skojarzylo mi się z narkozą.. Cytuj
Beata39 Napisano 12 Października 2014 Napisano 12 Października 2014 Tak jak dziewczyny uważam że to plotka ale z małym ziarenkiem prawdy, czyli, że nie jest za dobrze. Przez takie plotki mojego krewnego też tak usmiercili. Jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć zadzwoń do przychodni. Cytuj
QPucharów Napisano 12 Października 2014 Napisano 12 Października 2014 Uważam ,że to co usłyszałeś nie jest prawdą. Kapłanka i Pustelnik mogą mówić o tym ,że coś nie jest jasne, czegoś "nie widać" w tej sytuacji stąd takie ludzkie gadanie. Może pana po prostu nie widać ostatnio i ludzie już dorobili sobie zakończenie. Może być jakieś leczenie u tego pana ale nie śmierć. Cytuj
x-latek Napisano 22 Października 2014 Autor Napisano 22 Października 2014 Wiecie co? Idzie naprawdę już zwątpić w te karty. Nie wiem już co mówić na ten temat. I to przecież nie pierwszy raz tak było u mnie, że niby karty mówią tak, a okazuje się inaczej. Doktor zmarł. Dziś otrzymałem potwierdzenie o jego śmierci. Sprawdziłem jeszcze w Google i widać, że data jego śmierci jest wcześniejsza od dnia w którym dowiedziałem się o tym. Czyli informacja była prawdziwa. He, wszyscy twierdzili (łącznie ze mną) po kartach, że to nieprawda. Jak na teraz to już nie mam sił do analizowania tych kart znowu... Muszę odpocząć od kart bo zwariuję. MACIEJ LAMBERT Obituary: View MACIEJ LAMBERT's Obituary by Philly.com 1 Cytuj
emilr Napisano 22 Października 2014 Napisano 22 Października 2014 Rzeczywiscie. Moze jescze byc taka opcja jak konkretnie zadajesz pytanie? czy naprawde MYSLAŁEŚ, czy to jest prawdziwa informacja? Czy tez MYŚŁAŁEŚ wyciagajac karty, czy doktor życie/nie żyje? Może wyszły Twoje emocje i myśli na temat sytuacji doktora? Mi wychodzą czasem nieadekwatne karty, gdy myśli błądzą, hulaja gdzieś. Albo, gdy jestem wzburzona, rozemocjonowana. Wiesz. Cytuj
x-latek Napisano 22 Października 2014 Autor Napisano 22 Października 2014 Tak, zdaję sobie sprawę z takich niby niuansów przy zadawaniu pytań do kart. Fakt, to jest ważne. Także karty kładłem pod pytanie takie jakie jest w temacie wątku. Nawet i gdybym postawił pytanie - tak jak piszesz - czy doktor żyje/nie żyje to wyszłoby podobnie według naszego mniemania. Więc jest tu nad czym podumać trochę Cytuj
Czarownica Napisano 22 Października 2014 Napisano 22 Października 2014 CZY CZY CZY... Podumaj CZY to pytanie jest odpowiednie i CZY ciągnięcie 3 równoznacznych kart na nie jest zasadne Spójrzcie na sprawdzalność wątków w interpretacjach, gdy pytania są zadawane od 'czy' (jest to klasyczne 50:50, a więc przypadkowość), a zobaczcie na sprawdzalność, gdy pytanie jest o to, jak się coś potoczy, albo rozkład ma karty na oznaczonych pozycjach. Różnica jest widoczna. Cytuj
emilr Napisano 22 Października 2014 Napisano 22 Października 2014 Ja lubie jedna konkretną kartę i dwie pozostałe to wyjaśniene, tło, przyczyny danej sytuacji. Tak sie umawiam z kartami i wtedy jest jaśniej. Pisze o sobie:) Dla mnie im mniej kart, tym lepiej. Cytuj
x-latek Napisano 22 Października 2014 Autor Napisano 22 Października 2014 Ja lubie jedna konkretną kartę i dwie pozostałe to wyjaśniene, tło, przyczyny danej sytuacji. Tak sie umawiam z kartami i wtedy jest jaśniej. Pisze o sobie:) Dla mnie im mniej kart, tym lepiej. To jest prawda. Np. tu na forum - zauważyłem - wielu kładzie pod pytanie po 5-6 kart, lub jeszcze więcej Tak jakby to naprawdę miało w czym pomóc, o ile to nie zaciemni jeszcze bardziej kwestii. Też nie lubię za dużo kart pod pytanie. Ale z druuuuuugiej strony, to i wtedy trzeba lepiej znać się na kartach w takim przypadku. Są szpece kurcze co i z jednej karty odczytają prawidłowo, ale to już jednostki w tarotowym świecie. BTW: Kiedyś rozmawiałem z panem R. Zawadzkim o kartach. Pamiętam to jak dziś, powiedział mi wtedy - "z książek to pan się nie nauczy". Po chwili to znowu powtórzył hehe. Widać, że zostaliśmy sobie sami w tej nauce Tarota hehe. No cóż... Cytuj
Czarownica Napisano 23 Października 2014 Napisano 23 Października 2014 Też mam znajomą co nie dość, ze po jednej karcie kładzie, to jeszcze tylko z AW, a litanie takie z tego wychodzą, że szok. Ale ona jak sama mówi podczas wróżenia wchodzi trochę w 'trans", więc karty tak naprawdę są dla niej dodatkiem, pomocą naukową, a nie jedynym narzędziem. Można medytować nad kartami, skupiać się i wtedy efekty zawsze są lepsze. Jednak specyfiką nauki obecnie jest to, że chcemy szybko znać efekty i szybko działać, więc trzaskamy rozkłady na byle co i byle jak no i tak to wychodzi po omacku wówczas. No ale to tylko wprawka, a nie stawianie kart komuś za kasę i wyrokowanie o trudnych sprawach, więc każda się przyda. Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 23 Października 2014 Napisano 23 Października 2014 x-latku doskonale Cie rozuiem z tymi kartami.. moje tez ostatnio byly dalekie od prawdy. Myslalam juz ze stracilam zdolnosc wrozenia Pomoglo mi nieco oczyszczenie kart i 30 minutowe wyciszanie sie przed kladzeniem ich. Zdradze Ci tez, ze u mnie w pytaniu o realizacje kontaktu 1 karta jest odpowiedzia, a 2 obok tlem. Kiedy pytam o rozwoj wydarzen, albo przyczyne wyjmuje nawet do 8 kart co pozwala mi zobaczyc obraz z wieksza iloscia szczegolow. Sam sprobuj a zrozumiesz Cytuj
x-latek Napisano 25 Października 2014 Autor Napisano 25 Października 2014 Kiedy pytam o rozwoj wydarzen, albo przyczyne wyjmuje nawet do 8 kart co pozwala mi zobaczyc obraz z wieksza iloscia szczegolow. Sam sprobuj a zrozumiesz Ale z tym to nie zgodzę się. Większa ilość detali na kartach (podobnie jak i duża ich ilość na samej karcie) często bywa rozpraszająca. Trudniej wtedy wyłuskać z karty te właściwe przesłanie. Przynajmniej ja tak to odczuwam. Wyciszenie się przed wróżeniem - owszem, to pomaga, ale te oczyszczania talii i takie tam... Gdyby to naprawdę miałoby mi pomóc w nauce to czemu nie, z pewnością zacząłbym to praktykować hehe. To już tak po prostu się utarło z tym oczyszczaniem w tarotowym świecie, ot i wszystko. To coś na takiej zasadzie jak to Kościół pierwotnie przecież przyjął pewne rytuały z pogaństwa i z czasem nazwał to sakramentami. Ekhem, przepraszam - świętymi sakramentami. _______________________________________________________________________ Umiarkowanie/Diabeł/7 Pucharów Patrząc na te karty to można zauważyć, że numerycznie (czy liczbowo, mówi się poprawnie?) one rosną od lewej do prawej. Naturalnie mam na myśli wartości numerologiczne poszczególnej karty. Może ten fakt da komuś coś do myślenia? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 25 Października 2014 Maestro Napisano 25 Października 2014 Szkoda, że sie nie udzieliłam w tym wątku, ale czytając go pierwszy raz napisałabym, że to prawda. Po czym? Po pierwsze po karcie z AW na początku, poniewaz moja osobista umowa z kartami polega na tym, że gdy zadaje pytanie od czy i jako pierwszą mam AW, wtedy wiem, ze odpowiedź jest na tak. Po drugie masz diabła - coś groźnego , nawet cięzka choroba i 7 pucharów - co tłumaczę jako niebyt... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi