Skocz do zawartości

Reklamacja kurtki (ZWERYFIKOWANY)

Gość Noa20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś oddałam kurtkę do reklamacji. Posiada ona 3 wady, z czego dwie mogą wynikać z mojej winy ponieważ prałam ją w pralce a powinna być czyszczona. Trzecia wada wynikła z w trakcie normalnego użytkowania, nie z mojej winy.

Postawiłam karty. Reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie dla mnie?

Księżyc, Sąd, 7 buław, Mag

Niestety nie, będę musiała kupić sobie nową.

Weryfikacja za 14 dni.

Napisano

Reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie dla mnie?

patrząc na księżyc to raczej nie i możliwe, że zechcą się od tego problemu uwolnić. Może jeszcze będziesz ponawiać próby, ale sprawa chyba przesądzona.

przykro mi, ale chyba kupisz sobie nową kurtkę.

Napisano

Ahh skojarzył mi się od razu ten temat:

http://www.ezoforum.pl/interpetacje-rozkladow/81177-kurtka-zweryfikowany.html

:P

Reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie dla mnie?

Księżyc, Sąd, 7 buław, Mag.

Niestety nie... Tutaj bd się starała ale producent takimi argumentami 'dziwnymi' Cię zaskoczy, że wyskoczysz z kapci jak dla mnie...

Bd strasznie przekabacone na stronę producenta.

Jednym słowem - nie umiesz nosić ciuchów, chodź nago :D

Napisano

W księżycu ukryte wady a moze fakt, ze ja wyprałaś. sąd - sam proces, mozę Twoja cheć uznania reklamacji7 buław - niejednoznaczna decyzja, odpowiedź. Moze wymiana korespondencji miedzy Tobą a sprzedawcą. Mag -decyzja. Reklamacja nie zostanie uznana.

Napisano

Niestety nie bedzie dane ci skorzystać z reklamacji. Księżyc twoje złudne nadzieje ale sąd i 7 buław rozpatrywanie twojej sprawy. Nie ma tu nic pozytywnego na to aby reklamacje uznali. Trudna sprawa

Weryfikacja za 14 dni.

Napisano

Moim zdaniem naprawią Ci ją ale nie tak jakbyś obie życzyła :)

Miałam tak kiedyś z butami . __ ." ci od reklamacji są dziwni

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

WERYFIKACJA

Tak jak wszyscy zgodnie twierdzili- reklamacji nie uznali.

Co ciekawe, w uzasadnieniu nie argumentowali niewłaściwego użytkowania (tu pranie w pralce) a powołali sie na coś zupełnie innego: że za późno oddałam towar do reklamacji. Czas na zgłoszenie od zauważenia wady jest 2-mce a ja zwlekałam dłużej bo nie mogłam znaleźć paragonu:>

Tak że Trida byłaś najbliżej:) z kapci wprawdzie nie wyskoczyłam :P ale jak przeczytałam tę odpowiedź to aż włosy dęba mi stanęły bo nie miałam pojęcia o tak oczywistym przepisie w KC;)

Dziękuję wszystkim za interpretacje.

Aa, i jutro jadę kupić nową kurtkę:)

Edytowane przez Noa20
Dop weryfi
Napisano

no niestety tak jest, ja zawsze jak coś reklamowałam to mimo że od wykrycia wady minęło już trochę czasu zawsze mówiłam, że to zauważyłam w ciągu tego tygodnia przed złożeniem reklamacji ;)