Iwka78 Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 Witam ponieważ okazało się, że nie mogę robić ćwiczeń obciążających stawy, bo mi właśnie siadają przez ćwiczenia, to postanowiłam poszukać takich ćwiczeń, które nie będą obciążające. Pomyślałam o Jodze... ale przyznam szczerze, że Joga jakoś mi nie leży.... nie ma skakania, biegania, dyszenia, sapania... takie nie wiadomo co ta Joga... Chciałabym się zapisać na początek raz w tygodniu i sprawdzić, czy ja to w ogóle lubię... Pytanie jest następujące: jak na moje ciało/sylwetkę wpłynie Joga? Głupiec, paź pucharów, królowa mieczy Widać, że ćwiczenia dla mnie zupełnie nowe i wydaje mi się, że spodobają mi się... i chyba całkowicie się odetnę od starego sposobu ćwiczeń. Jak myślicie? Dziękuję Cytuj
Gość Euterpe Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 po tych kartach myślę, że wpłynie bardzo dobrze, ale podejdziesz do tego bardzo krytycznie i może chciałabyś te wyniki widzieć już zaraz zastanawiam się też czy po jakimś czasie nie odetniesz się od tego (królowa mieczy) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 15 Października 2014 Maestro Napisano 15 Października 2014 Na pewno poprawi Ci się samopoczucie,poczujesz się jakbyś odmłodniała o 20 lat, ale potem coś Ci się nie do końca spodoba, nie przypasuje, choć z drugiej strony królowa mieczy kojarzy mi się ze szczupłą kobietą, więc możliwe, że stracisz na wadze:) 1 Cytuj
Gość LA Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 Witaj, głupiec pokazuje, że będzie to dla Ciebie nowość, z dużym entuzjazmem będziesz uczestniczyła w zajeciach. Paź kieliszków - robisz to dla siebie, dla ciała i ducha. Same przyjemności. Zaangażujesz sie, a wszystkie ćwiczenia będziesz starała sie wykonywać perfekcyjnie o czym mówi Królowa mieczy. LUB przyszło mi też na myśl, że dojdziesz do takiej perfekcji, że sama postanowisz zostać instruktorką ;-) Ja sama od dwóch lat ćwiczę jogę. Ćwicząc bardzo się relaksuję, wyciszam i choć na chwilę odrywam się od codziennych obowiązków. Poznałam dużo ciekawych ludzi i jestem bosko rozciągnięta ; -) Polecam, La. Cytuj
Trida Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 Pytanie jest następujące: jak na moje ciało/sylwetkę wpłynie Joga?Głupiec, paź pucharów, królowa mieczy Jak dla mnie nie przypadnie Ci do gustu. Twoje ciało owszem bd się zmieniało ale się raczej nie przekonasz do tego. A Calanetiks (czy jakoś tak ) Cytuj
Iwka78 Napisano 15 Października 2014 Autor Napisano 15 Października 2014 A Calanetiks (czy jakoś tak ) sama nie wiem.... na razie szukam czegoś, co mi przypadnie do gustu... kiedyś przez kilka lat trenowałam kung-fu i tai chi... na początku jak poznawałam tai chi, to myślałam, że zdechnę z nudów... ale później byłam zakochana w tych ruchach... Cytuj
Iwka78 Napisano 15 Października 2014 Autor Napisano 15 Października 2014 LUB przyszło mi też na myśl, że dojdziesz do takiej perfekcji, że sama postanowisz zostać instruktorką ;-) no niestety.... jest to też możliwe w moim przypadku...:-)))) Cytuj
Vivere Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 I Głupiec i paź pucharów kojarzy mi się z takim poczuciem lekkości, zwinności i swobodą więc "zmiękczysz się" a w Królowej Mieczy oczyścisz swój umysł. Ps. No przynajmniej taki skutek jw. przyniosła joga u mnie po 4 tygodniach prób Naciągam się prawie każdego wieczoru przed snem i zasypiam jak szczęśliwe dziecko ( do rana). Cytuj
d@neczka Napisano 16 Października 2014 Napisano 16 Października 2014 Mnie nasuwa się odpowiedź, że nie dość, że korzystnie wpłynie na Twoje ciało, to i na umysł. Taka lekkość, wolność, wzrost... do mnie z tych kart przemawia. Cytuj
Iwka78 Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Napisano 11 Grudnia 2014 ***WERYFIKACJA*** pomysł z jogą może był i dobry, ale nie dotarłam nigdy na jogę... gdyż ponieważ jak zadzwoniłam do tego ośrodka, w którym była prowadzona joga okazało się, że tam już tej jogi nie ma i cała joga przeniosła się do miasta obok:-( w dodatku jest w takich godzinach, że ja nie mam szans dojechać... także nici z jogi:-( 1 Cytuj
Koma Napisano 11 Grudnia 2014 Napisano 11 Grudnia 2014 Nie ze sie czepiam, ale pytanie dotyczylo Jogi, nie "jak na mnie wplynie Joga w tej szkole", wiec troche nie wiadomo jak karty odczytac. a jak pytanie malo precyzyjne to i odpowiedz tez (chyba ze pytalas majac na mysli te konkretna szkole , to oki ) Cytuj
Iwka78 Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Napisano 11 Grudnia 2014 Nie ze sie czepiam, ale pytanie dotyczylo Jogi, nie "jak na mnie wplynie Joga w tej szkole", wiec troche nie wiadomo jak karty odczytac.a jak pytanie malo precyzyjne to i odpowiedz tez (chyba ze pytalas majac na mysli te konkretna szkole , to oki ) pytanie dotyczyło tej konkretnej szkoły, bo to jedyna w mojej okolicy, która mi pasowała... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi