teofil Napisano 16 Października 2014 Napisano 16 Października 2014 Witam Kilka dnie temu rozłożyłem sobie karty po dłuższej przerwie i zadałem pytanie które jest dla mnie od dawna istotne: Jak dalej bedzie się rozwijać moje życie zawodowe? Rozkład jaki pierwszy raz zastosowałem to Krzyż Celtycki i muszę przyznać że mi się spodobał Oto moja interpretacja: Karta pierwsza: Siła - obecna sytuacja Mam siłę i determinantę w dążeniu do tego co sobie postanowiłem (Skończyć studia i zmienić pracę). Może też oznaczać silną pozycję w pracy (trudno jest mnie zastąpić z dnia na dzień) Karta druga: Król Buław - Co psuje szyki, przeszkadza i blokuje pytającego Tu mam kłopot w interpretacji gdyż druga karta mówi o tym co mi przeszkadza a Król Buław ma pozytywne znaczenie (pomoc, dobre rozwiązanie spraw) Karta trzecia: 6 mieczy - Co nad pytającym, istota rzeczy – co koronuje układ Karta dla mnie oznacza zmianę, w tym przypadku zmiana pracy Karta czwarta: Kapłanka - Co pod pytającym – przeszłość, tło sprawy Symbolizuje mi kierowanie się intuicją, czekanie na właściwy moment który wyznaczyło przeznaczenie Karta piąta: 9 pucharów - Co za pytającym – to stan obecny który już mija Harmonia, wszystko poukładane jest. Generalnie okres zadowolenia i spokoju w życiu który już mija Karta szósta: 4 denary - Co przed pytającym – najbliższa przyszłość Przywiązanie do tego co mam. Moje ograniczenia które nie pozwalają mi iść dalej na przód, pokonanie ich może być dla mnie bolesne Karta siódma: Mag - Co czeka pytającego – jego aktualna pozycja życiowa Pierwsza karta w talii oznacza dla mnie początek czegoś nowego, chęć odkrywania, wyjście okolicznością naprzeciw (rozglądanie się za możliwością zmiany pracy na lepszą) Karta ósma: Sprawiedliwość - Jak pytającego widzą inni – jego otoczenie i to na co może liczyć. Mam kolejny kłopot w interpretacji - Co siejesz to zbierasz?? Karta dziewiąta: Paź denarów - Nadzieje i obawy pytającego. Nadzieja na znalezienie bardziej satysfakcjonującej pracy, obawa czy dam radę czy mi się uda. Karta dziesiąta: 3 Puchary - Podsumowanie – ostateczny rezultat. Ostatecznie uda mi się prace zmienić na bardziej satysfakcjonującą Proszę o pomoc w interpretacji mojego rozkładu, gdyż jeszcze nie jestem w tym biegły Cytuj
Czarownica Napisano 16 Października 2014 Napisano 16 Października 2014 Witaj Jak dalej bedzie się rozwijać moje życie zawodowe? Siła - obecna sytuacja - jest fajnie, masz ambicje na więcej, nie wypaliłeś się póki co, determinacja i siła są, ale... Król Buław - Co psuje szyki, przeszkadza i blokuje pytającego - ale brak stojących za tym działań. Postaw na konkretny plan działania i energię skoncentruj na osiągnięciu celu, bo póki co ta siła i determinacja trochę tak zalegają, zamiast czynić zmiany;) 6 mieczy - Co nad pytającym, istota rzeczy – co koronuje układ - no jest możliwa zmiana pracy, nawet wyjazd za pracą za granicę Kapłanka - Co pod pytającym – przeszłość, tło sprawy - intuicyjne działania, być może też korzystanie z doractwa, szkolenie się, pochłanianie wiedzy 9 pucharów - Co za pytającym – to stan obecny który już mija - trochę takiego leniuchowania i być może bycia lekkoduchem, spoczywania na laurach i ociekania samozadowoleniem;) 4 denary - Co przed pytającym – najbliższa przyszłość - trzeba będzie się spiąć trochę, być może też zacisnąć nieco pasa - nie bądź rozrzutny w najbliższym czasie, to dobry czas na skupienie się na sobie i swoich potrzebach oraz narzucenie sobie planu działania, którego będziesz się trzymać. Mag - Co czeka pytającego – jego aktualna pozycja życiowa - ja myślę, że zmiana pracy, ewentualnie awans w najbliższej przyszłości. Dobra karta, Twoje wysiłki mają duże szanse powodzenia. Sprawiedliwość - Jak pytającego widzą inni – jego otoczenie i to na co może liczyć. - widzą Cię jako człowieka konsekwentnego i uczciwego, który wie czego chce i jest bardzo obowiązkowy, formalny, wręcz służbista;) (pracujesz w urzędzie/dużym biurze?) Nie możesz liczyć na ulgowe traktowanie i koleżeństwo. Paź denarów - Nadzieje i obawy pytającego. - czy za swoje starania dostaniesz uczciwe, adekwatne wynagrodzenie 3 Puchary - Podsumowanie – ostateczny rezultat. - jest tu zadowolenie i jakiś sukces, także radość z wykonywanej pracy, jednak po tej jednej karcie nie wiem, czy jest to tez jakaś niesamowita satysfakcja finansowa, czy bardziej emocjonalna. W każdym razie obiecujące karty! powodzenia! Cytuj
Davisa Napisano 16 Października 2014 Napisano 16 Października 2014 Witam Kilka dnie temu rozłożyłem sobie karty po dłuższej przerwie i zadałem pytanie które jest dla mnie od dawna istotne: Jak dalej bedzie się rozwijać moje życie zawodowe? Rozkład jaki pierwszy raz zastosowałem to Krzyż Celtycki i muszę przyznać że mi się spodobał Oto moja interpretacja: Karta pierwsza: Siła - obecna sytuacja Mam siłę i determinantę w dążeniu do tego co sobie postanowiłem (Skończyć studia i zmienić pracę). Może też oznaczać silną pozycję w pracy (trudno jest mnie zastąpić z dnia na dzień) Karta druga: Król Buław - Co psuje szyki, przeszkadza i blokuje pytającego Tu mam kłopot w interpretacji gdyż druga karta mówi o tym co mi przeszkadza a Król Buław ma pozytywne znaczenie (pomoc, dobre rozwiązanie spraw) Odniosę się jedynie do dwóch pierwszych pozycji, bo nie chcę powielać tego, co Czarownica napisała. Siła pokazuje, że jesteś zaangażowany i masz silną motywacje do pracy, jesteś świadomy swojej siły. Musisz jednak uważać z tą pewnością siebie, bo skoro masz Króla Buław na pozycji drugiej, to ja traktuję go jako cień, więc powinieneś uświadomić sobie, że nie ma ludzi niezastąpionych i nie zawsze musisz mieć rację. Sorry, ale taki pyszałkowaty trochę się pokazujesz, a to faktycznie może być problemem na początku kariery zawodowej. No i planuj z głową, bo Król buław lubi przeceniać swoje możliwości a potem czasu brakuje:-) Cytuj
teofil Napisano 16 Października 2014 Autor Napisano 16 Października 2014 Witajcie Trochę rozbawiło mnie określenie "służbista" choć po przyjrzeniu się sobie pod tym kątem mogę powiedzieć że coś w tym jest że lubię jak jest określony plan działania i się go trzyma. Możliwie najkrótszą i możliwie najszybszą drogą do celu Dlatego też wymagające dla mnie jest widząc jak osoby mi najbliższe odkładają wszystko na ostatnią chwilę a co gorsza w ten sposób "blokują" mnie Rzeczywiście pracuję w dużej firmie w której wszystko powinno być zapięte na ostatni guzik. Pyszałkowaty bardziej skłonny jestem powiedzieć że jestem świadom tego co robię i jaki ma to wpływ na resztę zespołu. Oczywiście że jestem świadom że i mnie można zastąpić, z tym żeby to nastąpiło bezobjawowo to musieli by kogoś "zielonego" przez dość długi czas szkolić co niestety ma dwie strony także tą kiepską, że łatwo nie zgodzą się na moje przeniesienie Kapłanka - Co pod pytającym – przeszłość, tło sprawy Zgadza się, wcześniej dużo czerpałem nauk jak i również dużo się radziłem osoby z dużym doświadczeniem. I to co wielokrotnie było mi powtarzane to cierpliwość i dać się prowadzić intuicji. Zrozumienie tych zasad często było poprzez gorycz porażki gdy nie czekałem a działałem. A jak czekałem "bezczynnie" na ten odpowiedni moment to się udawało bez żadnych problemów. Dlatego ciekawi mnie druga karta Król Buław - "brak działania" wiem że na chwile obecną ten brak działania wynika z oczekiwania na odpowiedni moment aż się pojawi. Czyli robię tak jak robiłem wcześniej, ale czy dobre będzie to w tym wypadku? 4 Denary - już zaczyna się to dziać Cytuj
Davisa Napisano 16 Października 2014 Napisano 16 Października 2014 Pyszałkowaty bardziej skłonny jestem powiedzieć że jestem świadom tego co robię i jaki ma to wpływ na resztę zespołu. Oczywiście że jestem świadom że i mnie można zastąpić, z tym żeby to nastąpiło bezobjawowo to musieli by kogoś "zielonego" przez dość długi czas szkolić co niestety ma dwie strony także tą kiepską, że łatwo nie zgodzą się na moje przeniesienie (...) Dlatego ciekawi mnie druga karta Król Buław Wobec tego masz odpowiedź (podkreśloną), co ten Król buław oznacza w rozkładzie. Może faktycznie nie tak łatwo Ciebie zastąpić? ;-) Tak czy siak, staraj się zachować zdrowy umiar, żeby nie popędzić za daleko. Powodzenia:-) Cytuj
Trida Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 Jak dalej bedzie się rozwijać moje życie zawodowe? Karta pierwsza:Siła - obecna sytuacja Czujesz przypływ energii, całkiem pomyślne wiatry, pomysły etc. Karta druga:Król Buław - Co psuje szyki, przeszkadza i blokuje pytającego Hurra-optymizm wszystko na już, lekki brak cierpliwości itp. Nie przemyślenie wszystkiego do końca. Karta trzecia:6 mieczy - Co nad pytającym, istota rzeczy – co koronuje układ Chęć znalezienia alternatywy, czegoś nowego ale jednocześnie pewna obawa. Karta czwarta:Kapłanka - Co pod pytającym – przeszłość, tło sprawy Powolne podchodzenie do tematu, rozmyślanie o tym i owym. Układanie wszystkich faktów. Karta piąta:9 pucharów - Co za pytającym – to stan obecny który już mija Przygotowania, rozmowy, zbieranie informacji. Karta szósta:4 denary - Co przed pytającym – najbliższa przyszłość Liczenie kosztów, zysków, strat. „trzymanie się za kieszeń” trochę. Karta siódma: Mag - Co czeka pytającego – jego aktualna pozycja życiowa No rozwój ale jednocześnie stawianie czoła sprawom praktycznie samemu. Karta ósma:Sprawiedliwość - Jak pytającego widzą inni – jego otoczenie i to na co może liczyć. Przytakują, wiedzą, ze sobie poradzisz ale raczej nie spodziewałabym się pomocy. No chybże wsparcie słowne Karta dziewiąta:Paź denarów - Nadzieje i obawy pytającego. Jak ja nie lubie tego pytania… Albo pytany o obawy albo o nadzieje… Foch, nie odpowiadam Karta dziesiąta:3 Puchary - Podsumowanie – ostateczny rezultat. Powinno się udać coś zmienić na plus Powodzenia Cytuj
teofil Napisano 17 Października 2014 Autor Napisano 17 Października 2014 Super dziękuję Interpretacja pierwszej karty jak i drugiej trafiona w 100% Czuję chęć zmian, zarazem ich potrzebę ale najlepiej żeby to się wszystko działo już w tej chwili Powiedzcie jak u was wygląda odczytywanie kart? Gdyż u mnie to jest jak na razie na zasadzie odczucia energii tej karty (najlepiej jeżeli już miałem w swoim życiu do czynienia z daną kartą na własnej skórze) wtedy staram się dobrać odpowiednie słowa do tego jak ją odbieram Cytuj
Czarownica Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 Z tym to bardzo różnie, ale polecam zadać to pytanie tutaj: http://www.ezoforum.pl/interpetacje-rozkladow/62706-rozmowki-okolotarotowe.html bądź odpowiedzi szukać tutaj: Ogólnie o Tarocie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi