Skocz do zawartości

Jak dalej bedzie się rozwijać moje życie zawodowe - krzyż celtycki - interpretacja

teofil

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :icon_smile:

Kilka dnie temu rozłożyłem sobie karty po dłuższej przerwie i zadałem pytanie które jest dla mnie od dawna istotne:

Jak dalej bedzie się rozwijać moje życie zawodowe?

Rozkład jaki pierwszy raz zastosowałem to Krzyż Celtycki i muszę przyznać że mi się spodobał

Oto moja interpretacja:

Karta pierwsza:

Siła - obecna sytuacja

Mam siłę i determinantę w dążeniu do tego co sobie postanowiłem (Skończyć studia i zmienić pracę). Może też oznaczać silną pozycję w pracy (trudno jest mnie zastąpić z dnia na dzień)

Karta druga:

Król Buław - Co psuje szyki, przeszkadza i blokuje pytającego

Tu mam kłopot w interpretacji gdyż druga karta mówi o tym co mi przeszkadza a Król Buław ma pozytywne znaczenie (pomoc, dobre rozwiązanie spraw)

Karta trzecia:

6 mieczy - Co nad pytającym, istota rzeczy – co koronuje układ

Karta dla mnie oznacza zmianę, w tym przypadku zmiana pracy

Karta czwarta:

Kapłanka - Co pod pytającym – przeszłość, tło sprawy

Symbolizuje mi kierowanie się intuicją, czekanie na właściwy moment który wyznaczyło przeznaczenie

Karta piąta:

9 pucharów - Co za pytającym – to stan obecny który już mija

Harmonia, wszystko poukładane jest. Generalnie okres zadowolenia i spokoju w życiu który już mija

Karta szósta:

4 denary - Co przed pytającym – najbliższa przyszłość

Przywiązanie do tego co mam. Moje ograniczenia które nie pozwalają mi iść dalej na przód, pokonanie ich może być dla mnie bolesne

Karta siódma:

Mag - Co czeka pytającego – jego aktualna pozycja życiowa

Pierwsza karta w talii oznacza dla mnie początek czegoś nowego, chęć odkrywania, wyjście okolicznością naprzeciw (rozglądanie się za możliwością zmiany pracy na lepszą)

Karta ósma:

Sprawiedliwość - Jak pytającego widzą inni – jego otoczenie i to na co może liczyć.

Mam kolejny kłopot w interpretacji - Co siejesz to zbierasz??

Karta dziewiąta:

Paź denarów - Nadzieje i obawy pytającego.

Nadzieja na znalezienie bardziej satysfakcjonującej pracy, obawa czy dam radę czy mi się uda.

Karta dziesiąta:

3 Puchary - Podsumowanie – ostateczny rezultat.

Ostatecznie uda mi się prace zmienić na bardziej satysfakcjonującą

Proszę o pomoc w interpretacji mojego rozkładu, gdyż jeszcze nie jestem w tym biegły :)

Napisano

Witaj :)

Siła - obecna sytuacja - jest fajnie, masz ambicje na więcej, nie wypaliłeś się póki co, determinacja i siła są, ale...

Król Buław - Co psuje szyki, przeszkadza i blokuje pytającego - ale brak stojących za tym działań. Postaw na konkretny plan działania i energię skoncentruj na osiągnięciu celu, bo póki co ta siła i determinacja trochę tak zalegają, zamiast czynić zmiany;)

6 mieczy - Co nad pytającym, istota rzeczy – co koronuje układ - no jest możliwa zmiana pracy, nawet wyjazd za pracą za granicę

Kapłanka - Co pod pytającym – przeszłość, tło sprawy - intuicyjne działania, być może też korzystanie z doractwa, szkolenie się, pochłanianie wiedzy

9 pucharów - Co za pytającym – to stan obecny który już mija - trochę takiego leniuchowania i być może bycia lekkoduchem, spoczywania na laurach i ociekania samozadowoleniem;)

4 denary - Co przed pytającym – najbliższa przyszłość - trzeba będzie się spiąć trochę, być może też zacisnąć nieco pasa - nie bądź rozrzutny w najbliższym czasie, to dobry czas na skupienie się na sobie i swoich potrzebach oraz narzucenie sobie planu działania, którego będziesz się trzymać.

Mag - Co czeka pytającego – jego aktualna pozycja życiowa - ja myślę, że zmiana pracy, ewentualnie awans w najbliższej przyszłości. Dobra karta, Twoje wysiłki mają duże szanse powodzenia.

Sprawiedliwość - Jak pytającego widzą inni – jego otoczenie i to na co może liczyć. - widzą Cię jako człowieka konsekwentnego i uczciwego, który wie czego chce i jest bardzo obowiązkowy, formalny, wręcz służbista;) (pracujesz w urzędzie/dużym biurze?) Nie możesz liczyć na ulgowe traktowanie i koleżeństwo.

Paź denarów - Nadzieje i obawy pytającego. - czy za swoje starania dostaniesz uczciwe, adekwatne wynagrodzenie

3 Puchary - Podsumowanie – ostateczny rezultat. - jest tu zadowolenie i jakiś sukces, także radość z wykonywanej pracy, jednak po tej jednej karcie nie wiem, czy jest to tez jakaś niesamowita satysfakcja finansowa, czy bardziej emocjonalna. W każdym razie obiecujące karty!

powodzenia!

Napisano
Witam :icon_smile:

Kilka dnie temu rozłożyłem sobie karty po dłuższej przerwie i zadałem pytanie które jest dla mnie od dawna istotne:

Rozkład jaki pierwszy raz zastosowałem to Krzyż Celtycki i muszę przyznać że mi się spodobał

Oto moja interpretacja:

Karta pierwsza:

Siła - obecna sytuacja

Mam siłę i determinantę w dążeniu do tego co sobie postanowiłem (Skończyć studia i zmienić pracę). Może też oznaczać silną pozycję w pracy (trudno jest mnie zastąpić z dnia na dzień)

Karta druga:

Król Buław - Co psuje szyki, przeszkadza i blokuje pytającego

Tu mam kłopot w interpretacji gdyż druga karta mówi o tym co mi przeszkadza a Król Buław ma pozytywne znaczenie (pomoc, dobre rozwiązanie spraw)

Odniosę się jedynie do dwóch pierwszych pozycji, bo nie chcę powielać tego, co Czarownica napisała.

Siła pokazuje, że jesteś zaangażowany i masz silną motywacje do pracy, jesteś świadomy swojej siły. Musisz jednak uważać z tą pewnością siebie, bo skoro masz Króla Buław na pozycji drugiej, to ja traktuję go jako cień, więc powinieneś uświadomić sobie, że nie ma ludzi niezastąpionych i nie zawsze musisz mieć rację. Sorry, ale taki pyszałkowaty trochę się pokazujesz, a to faktycznie może być problemem na początku kariery zawodowej. No i planuj z głową, bo Król buław lubi przeceniać swoje możliwości a potem czasu brakuje:-)

Napisano

Witajcie ;)

Trochę rozbawiło mnie określenie "służbista" :) choć po przyjrzeniu się sobie pod tym kątem mogę powiedzieć że coś w tym jest że lubię jak jest określony plan działania i się go trzyma. Możliwie najkrótszą i możliwie najszybszą drogą do celu :) Dlatego też wymagające dla mnie jest widząc jak osoby mi najbliższe odkładają wszystko na ostatnią chwilę a co gorsza w ten sposób "blokują" mnie :) Rzeczywiście pracuję w dużej firmie w której wszystko powinno być zapięte na ostatni guzik.

Pyszałkowaty :) bardziej skłonny jestem powiedzieć że jestem świadom tego co robię i jaki ma to wpływ na resztę zespołu. Oczywiście że jestem świadom że i mnie można zastąpić, z tym żeby to nastąpiło bezobjawowo to musieli by kogoś "zielonego" przez dość długi czas szkolić :( co niestety ma dwie strony także tą kiepską, że łatwo nie zgodzą się na moje przeniesienie :(

Kapłanka - Co pod pytającym – przeszłość, tło sprawy

Zgadza się, wcześniej dużo czerpałem nauk jak i również dużo się radziłem osoby z dużym doświadczeniem. I to co wielokrotnie było mi powtarzane to cierpliwość i dać się prowadzić intuicji. Zrozumienie tych zasad często było poprzez gorycz porażki gdy nie czekałem a działałem. A jak czekałem "bezczynnie" na ten odpowiedni moment to się udawało bez żadnych problemów.

Dlatego ciekawi mnie druga karta Król Buław - "brak działania" wiem że na chwile obecną ten brak działania wynika z oczekiwania na odpowiedni moment aż się pojawi. Czyli robię tak jak robiłem wcześniej, ale czy dobre będzie to w tym wypadku?

4 Denary - już zaczyna się to dziać :)

Napisano

Pyszałkowaty :) bardziej skłonny jestem powiedzieć że jestem świadom tego co robię i jaki ma to wpływ na resztę zespołu. Oczywiście że jestem świadom że i mnie można zastąpić, z tym żeby to nastąpiło bezobjawowo to musieli by kogoś "zielonego" przez dość długi czas szkolić :( co niestety ma dwie strony także tą kiepską, że łatwo nie zgodzą się na moje przeniesienie :(

(...)

Dlatego ciekawi mnie druga karta Król Buław

Wobec tego masz odpowiedź (podkreśloną), co ten Król buław oznacza w rozkładzie. Może faktycznie nie tak łatwo Ciebie zastąpić? ;-)

Tak czy siak, staraj się zachować zdrowy umiar, żeby nie popędzić za daleko. Powodzenia:-)

Napisano

Karta pierwsza:Siła - obecna sytuacja

Czujesz przypływ energii, całkiem pomyślne wiatry, pomysły etc.

Karta druga:Król Buław - Co psuje szyki, przeszkadza i blokuje pytającego

Hurra-optymizm ;) wszystko na już, lekki brak cierpliwości itp. Nie przemyślenie wszystkiego do końca.

Karta trzecia:6 mieczy - Co nad pytającym, istota rzeczy – co koronuje układ

Chęć znalezienia alternatywy, czegoś nowego ale jednocześnie pewna obawa.

Karta czwarta:Kapłanka - Co pod pytającym – przeszłość, tło sprawy

Powolne podchodzenie do tematu, rozmyślanie o tym i owym. Układanie wszystkich faktów.

Karta piąta:9 pucharów - Co za pytającym – to stan obecny który już mija

Przygotowania, rozmowy, zbieranie informacji.

Karta szósta:4 denary - Co przed pytającym – najbliższa przyszłość

Liczenie kosztów, zysków, strat. „trzymanie się za kieszeń” trochę.

Karta siódma:

Mag - Co czeka pytającego – jego aktualna pozycja życiowa

No rozwój ale jednocześnie stawianie czoła sprawom praktycznie samemu.

Karta ósma:Sprawiedliwość - Jak pytającego widzą inni – jego otoczenie i to na co może liczyć.

Przytakują, wiedzą, ze sobie poradzisz ale raczej nie spodziewałabym się pomocy. No chybże wsparcie słowne ;)

Karta dziewiąta:Paź denarów - Nadzieje i obawy pytającego.

Jak ja nie lubie tego pytania… Albo pytany o obawy albo o nadzieje… Foch, nie odpowiadam ;)

Karta dziesiąta:3 Puchary - Podsumowanie – ostateczny rezultat.

Powinno się udać coś zmienić na plus :)

Powodzenia :D

Napisano

Super dziękuję :)

Interpretacja pierwszej karty jak i drugiej trafiona w 100% :)

Czuję chęć zmian, zarazem ich potrzebę ale najlepiej żeby to się wszystko działo już w tej chwili :(

Powiedzcie jak u was wygląda odczytywanie kart? Gdyż u mnie to jest jak na razie na zasadzie odczucia energii tej karty (najlepiej jeżeli już miałem w swoim życiu do czynienia z daną kartą na własnej skórze) wtedy staram się dobrać odpowiednie słowa do tego jak ją odbieram