Skocz do zawartości

nowa znajomość

Ysabell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

7 kart na nową znajomość z pewnym panem (jestem samotna) i prośba o pomoc w interpretacji.

1. obecna sytuacja - 10 monet

2 + 3. co może pomóc - cesarz i 6 kielichów

4 + 5. przeszkody - 6 monet i 3 miecze

6. charakterystyka problemu, moje nadzieje i obawy - 9 kielichów

7. rezultat - 2 buławy

obecne rokowanie jest nie najgorsze. 10 monet jako karta brama i cesarz wskazują, że to będzie ważna znajomość, może nie wielki poryw serca, ale ciepła przyjaźń. Może troche sentymentalna. Nasza znajomość się rozwija w cieple moich marzeń... ale nie jestem pewna, czy będzie tak słodko i różowo. Dwie buławy na końcu oznaczają fajną znajomość, wspólne działania, wspólny czas.

Jednak zastanawiam się, czy połączenie cesarza i 6 kielichów nie oznacza powrotu np. jakiegoś mężczyzny z mojej przeszłości, który zakłóciłby ten układ.

hm?

Napisano

1. obecna sytuacja - 10 monet - jest stabilnie i sympatycznie

2 + 3. co może pomóc - cesarz i 6 kielichów - jego pozytywne nastawienie do Ciebie, fakt, że darzy Cię jakimś sentymentem i po prostu bezinteresowną sympatią

4 + 5. przeszkody - 6 monet i 3 miecze - zranienie jakieś po związku, albo fakt, że jest zajęty, odmienne oczekiwania w kwestii relacji

6. charakterystyka problemu, moje nadzieje i obawy - 9 kielichów - nadzieje, że relacja da Ci satysfakcję, obawy, że Pan porraktuje relacje powierzchownie i jako taką lajtową odskocznie na nudę

7. rezultat - 2 buławy - kontynuacja znajomości ak jak to jest do tej pory, bez zrywów, możliwy jakis dylemat późniejszym wynikający z zadania sobie pytań czego chcesz od tej relacji, w jakim kierunku ją podkręcić. Jednak sam kierunek jeszcze się w kartach nie ukazał.

Napisano

7. rezultat - 2 buławy

hm?

1. Wszystko na dobrej drodze do fajnej znajomości, a nawet wiecej

2+3. Jakiś autorytet, który poręczy za Ciebie?

4+5. Finanse i wcEśniejsze związki

6. Póki co nie masz obaw

7. Rezultat taki sobie, chyba coś stanie Wam na drodze...

Napisano

7 kart na nową znajomość z pewnym panem (jestem samotna) i prośba o pomoc w interpretacji.

1. obecna sytuacja - 10 monet - wg mnie ta karta na początku znajomości pokazuje, że coś blokuje rozwój , może sprawy rodzinne?

2 + 3. co może pomóc - cesarz i 6 kielichów - "uwolnienie się" od ważnego mężczyzny z przeszłości

4 + 5. przeszkody - 6 monet i 3 miecze - nie otrzymasz wsparcia, którego potrzebujesz

6. charakterystyka problemu, moje nadzieje i obawy - 9 kielichów - chyba boisz się wejścia w nowy związek

7. rezultat - 2 buławy - rozejdzie się po kościach, jeśli się nie odblokujesz

Napisano (edytowane)

1. obecna sytuacja - 10 monet - pomyślałam ze poznaliście się w pracy albo na jakimś portalu, bo 10 monet to wspólnota często związana z pracą, dochodami ale też fora, lub portale, tam gdzie jest wymiana dóbr - wszelkich, także emocji, czy wiedzy,

Czy relacja kontynuowana przez internet ?

2 + 3. co może pomóc - cesarz i 6 kielichów - cesarz - ktoś obdarzony władzą - szef ? albo ktoś z rodziny, bo przy 6 pucharów mówiącej o przeszłości czyli tradycji - dlatego nawiązanie do rodziny.

To mogą tez być miłe gesty ze strony pana - jeśli jego widzisz jako Cesarza to pomóc może jego aktywność i okazanie ci uczuć

4 + 5. przeszkody - 6 monet i 3 miecze - rozminięcie się z waszymi oczekiwaniami co do związku, nie wiecie czego od siebie chcecie, jakiej relacji - ile dajecie uczuć, a ile dostajecie, jedno z was będzie oczekiwało częstych spotkań, rozmów a druga osoba woli sporadyczne kontakty i jest bardziej zamknięta w sobie.

Niewyjaśniona kwestia "dawania i brania" i pojawia się tutaj ból emocjonalny - może wkładasz w to dużo emocji, a pan tylko się koleguje .

6. charakterystyka problemu, moje nadzieje i obawy - 9 kielichów - nadzieje że będzie miło, 9 pucharów to karta przyjemności, dogadzania sobie.

Obawy 9 to karty samotności nawiązujące do 9 karty Pustelnika czyli mówiącej o samotności, jest przyzwyczajenie się życia singla - pytanie na ile możesz zrezygnować ze swojego życia i dostosować się do partnera.

7. rezultat - 2 buławy - bez zmian, przyglądanie się sobie.

Mogą być rozmowy przez net, ale to karta statyczna, brak działania tylko badanie sytuacji i planowanie,

Edytowane przez SooYoung
Napisano

Stabilnie. Miłe rozmowy. Budowanie fajnej relacji, na mocnych fundamentach. Ale to też moment, by się zastanowić 'co dalej'.

Pewność, bez wahania 'a ja nie wiem czy chce' (i tutaj też kłania się pożegnanie znajomościz przeszłości) i wspólne zainteresowania.
Strach i brak równowagi. Że np tylko Pan proponuje itd.
Że nadal bd miło. ty się chyba obawiasz pójść z tym dalej i póki co wolisz to na zasadach koleżeńskich, zabawa etc.
7. rezultat - 2 buławy
Tutaj może być różnie. Ty chcesz znajomości, pan - czegoś więcej i mogą być małe zgrzyty.
Napisano

Patrząc na razkład, musiasz otworzyć się na zwiazek, który ma dobre rokowania (10 Denarów), na nowego mężczyznę. Odrzucić przeszłość (nie wspominaj Cesarza) LUB nie szukaj mężczyzny podobnego do ojca. Chcesz poważnego związku (9 Pucharów), ale boisz sie zranienia (3 Miecze). Dwójka buław w pozycji ostatniej wskazuje, że wasza znajomość może zakończyć się przygodą, związkiem bez zobowiązań. Jeśli Ci zależy poddaj się nowemu uczuciu i bądźcie razem. Powodzenia!

Napisano

Dziękuję za wszystkie uwagi. W opisie tej wróżby przeczytałam, że karty "pomcy" i "przeszkód" lubią się zamieniać ze sobą miejscami.

Wobec tego, jaką zmianę oznaczałoby, gdyby karty cesarz+6pucharów były kartami przeszkód, a 6 monet+3miecze działałyby na naszą korzyść.

Wydaje mi się, że przeszkodą byłby mężczyzna z przeszłosci, a na korzyść działałoby to, że oboje jesteśmy po różnych doświadczeniach i nie szukamy nagłych porywów serca, tylko raczej stabilizacji (przynajmniej ja :D

Poznaliśmy się klubie, na żywo. Chciałabym, żebyśmy się po prostu poznali lepiej i żebyśmy nie tracili kontaktu. Sprawy rodzinne nas nie blokują, przynajmniej mnie nie blokują.

Napisano

No wiesz, gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem...;)

Wydaje mi się, że nie ma co gdybać, co jeśli się zamieniły miejscami, jeśli ewidentnie nie czujesz, że się zamieniły.

Powodzenia!

Napisano

- od początku jest zawężona możliwość działania, są ograniczenia których trzeba się będzie trzymać twardo - są zależności rodzinne lub zawodowe.

- jego rozsądek?, sentyment do dzieci

- różnica w oczekiwaniach wzajemnych, niedogadanie się o co chodzi tobie/jemu w znajomości - rozminięcie się w nastawieniu do siebie

- wychodzisz z założenia, że da Ci to pełnię zadowolenia bez całkowitego angażowania się/że zachowasz odrębność/niezależność

7. rezultat - 2 buławy

- czajenie się? - wygląda na to, że nie zbliżycie się, zbyt wiele pojawi się wątpliwości, obaw - zabraknie poweru aby coś z tym dalej zrobić.

Napisano

Raczej nic z tego...Chociaż sympatia jest... 2 kije są na wyniku...Dużo tu myślenia o sobie, jakiejś chęci zawalczenia o relacje, ale akcji brak...żadnych kroków wobec siebie nie poczynicie