sara24 Napisano 25 Kwietnia 2009 Napisano 25 Kwietnia 2009 dzisiaj przed przebudzeniem ,śniło mi się ,że siedziałam przy stole z kilkoma ludzmi,kolegą i koleżanką ,na rękach trzymałam chłopczyka ...nagle nie wiadomo skąd wlazła do nas obleśna ,duża małpa ,zabiła mnie ,a dziecko które trzymalam pozarła ....
Sephira Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 sara24, taka małpa symbolizuje niemalże dosłownie takiego niecywilizowanego, materialistycznie nastawionego do życia, zwierzęco prymitywnego człowieka bez aspiracji duchowych. Ze snu wynika, że tego typu osobnik sprawi, że będziesz musiała coś skończyć, zamknąć jakiś rozdział życia i porzucić nowe plany. Pozdrawiam.
szkrabeniek Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 hmmm a mi się wydaję - że małpę symbolizuje osoba, która sporo namiesza Ci w życiu, powinnaś uważać na nowo poznanych ludzi. Natomiast własna śmierć - wróży Ci długie życie Pozdrawiam
Sephira Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Natomiast własna śmierć - wróży Ci długie życie Powiedz proszę, skąd czerpiesz takie informacje??
szkrabeniek Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 To jest moja interpretacja. Odkąd pamiętam w mojej rodzinie i nie tylko zawsze się tak mówiło... dlaczego pytasz??
Sephira Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Ponieważ z doświadczenia wiem, że bardzo rzadko jest tak jak piszesz. To, że w Twojej rodzinie tak się mówiło i być może nawet taka interpretacja sprawdza się (choć dość ciężko to zweryfikować), nie oznacza, że można ją odnieść do KAŻDEGO. Interpretacje należy traktować bardzo indywidualnie, raczej nie sprawdza się tłumaczenie jednego symbolu w ten sam sposób trzem różnym osobom. W mojej rodzinie i nie tylko odkąd pamiętam mówiło się, że zęby śnią się jako zwiastun śmierci lub choroby i mimo tego, że w moim osobistym przypadku się to sprawdziło, nigdy nie rozważam tego symbolu jednoznacznie. Przekonałam się interpretując sny innych ludzi, że taka interpretacja zdarza się bardzo rzadko. Zęby, tak samo jak śmierć mają całą masę znaczeń, a nie ma dwóch takich samych osób, każdy jest inny i różnie podświadomość może manifestować tę samą rzecz u różnych osób. Pozdrawiam.
Gość winteer Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 szkrabeniek Tak dla porównania - śmierć w moich snach zwykle oznacza że coś odchodzi w zapomnienie, coś odeszło na zawsze (i nie chodzi tu tylko o osoby).. kiedyś śniła mi się śmierć mojego przyjaciela oraz kondukt żałobny.. w realu oznaczało to ten przyjaciej wyjechał do pracy na wyspy, urządził się tam i jakoś nie ma zamiaru wracać do Polski pomimo ze nadal utrzymujemy ze sobą kontakt. Więc sama widzisz że nie zasze jakiś symbol oznacza to samo u zupełnie różnych osób... powinnaś wziąć to pod uwagę, jeśli nawet w Twojej rodzinie "zawsze" oznaczało to czy tamto - to nie oznacza że w snach pozostałych ludzi będzie tak samo.
sara24 Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Napisano 29 Kwietnia 2009 dziekuję za odpowiedzi cos w tym jeswt co mówicie ....ja osobiście wiem że podczas pełni sen o śmierci mógłby oznaczać śmierć ,a śnił mi się w ostatnią fazę księżyca ....pozdrawiam
sara24 Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Napisano 29 Kwietnia 2009 Ponieważ z doświadczenia wiem, że bardzo rzadko jest tak jak piszesz. To, że w Twojej rodzinie tak się mówiło i być może nawet taka interpretacja sprawdza się (choć dość ciężko to zweryfikować), nie oznacza, że można ją odnieść do KAŻDEGO. Interpretacje należy traktować bardzo indywidualnie, raczej nie sprawdza się tłumaczenie jednego symbolu w ten sam sposób trzem różnym osobom.W mojej rodzinie i nie tylko odkąd pamiętam mówiło się, że zęby śnią się jako zwiastun śmierci lub choroby i mimo tego, że w moim osobistym przypadku się to sprawdziło, nigdy nie rozważam tego symbolu jednoznacznie. Przekonałam się interpretując sny innych ludzi, że taka interpretacja zdarza się bardzo rzadko. Zęby, tak samo jak śmierć mają całą masę znaczeń, a nie ma dwóch takich samych osób, każdy jest inny i różnie podświadomość może manifestować tę samą rzecz u różnych osób. Pozdrawiam. z Tobą najbardziej się zgadzam i doskonale Cię rozumiem
Rekomendowane odpowiedzi