Skocz do zawartości

Czy zrobi kolokwium? (ZWERYFIKOWANY)

Eilidh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na ostatnich ćwiczeniach dostaliśmy kartki z różnymi pojęciami i ich definicjami, różnice, podobieństwa, itd. Zastanawiam się czy wykładowca zrobi nam z tego materiału niezapowiedziane kolokwium

giermek kielichów sprawiedliwość sąd

myślę że ta sprawiedliwość jasno wskazuje że niestety zrobi nam to kolokwium,

giermek kielichów- to mogę być ja :) takie jakieś niedoświadczenie, coś nowego [to byłby (lub będzie) mój pierwszy w ogóle egzamin na studiach], nawet nie zajrzałam do tego

sąd- myślę że jeśli będziemy pisać, to zaliczę, zdążę się nauczyć materiału:)

Weryfikacja w piątek po południu

Gość Euterpe
Napisano

kolokwium raczej zapowiadają, kartkówek/wejściówek już niekoniecznie...

może być właśnie taki mały teścik, który sprawdzi waszą wiedzę (sprawiedliwość), sąd to przypomnienie sobie tego materiału, giermek jako zapowiedź.

Napisano

Będzie.

Giermek pucharów - rozmarzony uczeń,

sprawiedliwość - sprawy dojrzały do rozstrzygnięć formalnych,

sąd ostateczny - nadszedł czas na bilans.

Dodatkowo sprawiedliwość mówi: nie licz na wyjątki i łaskawość losu, oj ściągać nie będzie można.

Powodzenia!

Gość Linkinia
Napisano

Również myślę, że będzie. Karty mają wydźwięk pozytywny, poradzisz sobie ;)

Napisano

Pisaliśmy taką kartkówkę, poszło mi dobrze, nie musieliśmy pisać definicji pojęć, było to raczej sprawdzenie umiejętności wykorzystania ich w praktyce :)

• Lubię to! 1