GdzieTaIrlandia Napisano 6 Listopada 2014 Napisano 6 Listopada 2014 Tak właściwie to sie zastanawiałam nad tym czy istnieje jeszcze możliwość,że gdzies nasze drogi razem z Panem się zetkną,bedzie możliwość porozmawiać, wyjaśnić.. Moja interpretacja kart--Podstawa-Tak byłam ta o której nikt nie wiedział. Nie nastąpi chyba możliwość spotkania czy spełnienia moich rozmyślań urojonych w głowie..Gdzie leży szansa?-9 denarów zawsze miałam trudności z interpretacją tej karty.Zawsze kojarzyla mi się z materialna stroną.Cięzko mi odnależć w niej szanse..To co zalezy ode mnie..Myślę,że ja decyduje o tym co dalej robić.Zawsze można walczyć bezwzgledu na rezultat.Wpływ otoczenia-myślę,że otoczenie miałoby wpływ własnie od okoliczności byc moze gdzies po drodze na łonie natury,przypadkiem,niezaplanowane.Końcowy rezultat wygląda na taki,że w końcu może sobie daruje to ,że po takim czasie ciagle żywiłam nadzieje.. -------6------- 4-------------5 3-------------2 -------1------- 1. Podstawa-kaplanka 2. To nie nastapi-4 kielichów 3. Tu lezy szansa-9 denarów 4. To moge zrobic sam/a, to zalezy wylacznie ode mnie-5 buław 5. Wplyw otoczenia, niezalezny ode mnie-As denarow 6. Dlugotrwaly rozwoj sytuacji, rezultat -SŁONCE, KrÓLOWA BUŁAW, PUSTELNIK Cytuj
Gość Linkinia Napisano 6 Listopada 2014 Napisano 6 Listopada 2014 1. Podstawa-kaplanka 2. To nie nastapi-4 kielichów 3. Tu lezy szansa-9 denarów 4. To moge zrobic sam/a, to zalezy wylacznie ode mnie-5 buław 5. Wplyw otoczenia, niezalezny ode mnie-As denarow 6. Dlugotrwaly rozwoj sytuacji, rezultat -SŁONCE, KrÓLOWA BUŁAW, PUSTELNIK Hmm... pierwszy raz interpretuję taki rozkład, więc proszę przymknij oko na mój post. Tak sobie pomyślałam, że skoro relacja była w ukryciu, to pokazało się to w podstawie, tak jak napisałaś. Następna pozycja jest dla mnie zagadkowa... może jednak uda się wam spotkać, dlatego ten smutek i zastanawianie się nie nastąpi. Szansza zależy od Ciebie. Kolejna karta 5 buław zdaje się potwierdzać - jeżeli przejmiesz inicjatywę, odezwiesz się do pana, to porozmawiacie, może się spotkacie. Jeżeli chodzi o wpływ otoczenia niezależny od Ciebie, to pojęcia nie mam co może tu oznaczać as denarów. Słońce, Królowa buław, Pustelnik --> HB Koło, Mag Wszystko w Twoich rękach. Jeżeli sama się postarasz o kontakt albo wykorzystasz nadarzającą się okazję (może owy as denarów), to masz możliwość spotkania/pogadania. Może być fajna relacja, ale raczej krótka - na końcu jest Pustelnik, który ją ucina. Z drugiej strony, można spojrzeć na karty w ten sposób, że osiągniesz tyle, ile Cię zadowoli i sama odpuścisz/pogodzisz się ze stanem rzeczy. Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłam. Rozkład trudny do zinterpretowania jak dla mnie... Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 7 Listopada 2014 Autor Napisano 7 Listopada 2014 Dziekuje Ci, moze po prosty zły rozkład wybrałam bo mogłam wyciagnac rtg;) Cytuj
Grahanka Napisano 7 Listopada 2014 Napisano 7 Listopada 2014 1. Podstawa-kaplanka To Ty 2. To nie nastapi-4 kielichów Apatia uczuciowa, roczarowanie miłosne. 3. Tu lezy szansa-9 denarów Wszystko może wyjść na jaw. 4. To moge zrobic sam/a, to zalezy wylacznie ode mnie-5 buław Szukasz pretekstu do kłótni, jesteś gotowa posunąć się do szantażu, Twoje zachowania będą graniczyć z obsesją na Jego punkcie. 5. Wplyw otoczenia, niezalezny ode mnie-As denarow Nastapi zmiana, kolejny etap w Twoim zyciu. 6. Dlugotrwaly rozwoj sytuacji, rezultat -SŁONCE, KrÓLOWA BUŁAW, PUSTELNIK Twoje wątpliwości sie rozwieją, zdecydowanie podejmiesz decyzję o końcu Waszej relacji. Trzymaj się. Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 7 Listopada 2014 Autor Napisano 7 Listopada 2014 Grahanka wykrzyczałabym parę rzeczy,ale nie posunełabym sie do szntazu:) a czy mam obsesje..nie wiem,ale wiem ,ze cierpie. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 7 Listopada 2014 Napisano 7 Listopada 2014 1. Podstawa-kaplanka też jestem za tym, że ta karta przedstawia Ciebie 2. To nie nastapi-4 kielichów nie będzie dąsania się, niezadowolenia, zamknięcia swoich uczuć na coś innego 3. Tu lezy szansa-9 denarów zrobić to, co sprawi, że poczujesz się zadowolona i spełniona 4. To moge zrobic sam/a, to zalezy wylacznie ode mnie-5 buław możesz włączyć się do akcji 5. Wplyw otoczenia, niezalezny ode mnie-As denarow dla mnie to sygnał, że masz wolną rękę, szansę 6. Dlugotrwaly rozwoj sytuacji, rezultat -SŁONCE, KrÓLOWA BUŁAW, PUSTELNIK sytuacji powinna się wyjaśnić, poczujesz się pełna energii do działania i pewnie to wykorzystasz (5 buław + 9 denarów). Pustelnik to karta samotników, ale też kontaktów, więc może nastąpić wymiana wiadomości przez Internet czy komórkę. Powalczysz, powymieniacie się informacjami, ale na dłuższą metę może nic z tego nie wyjść. Tutaj z HB masz koło (19+9=28 -> 2+8=10), a więc, mimo że poczujesz władzę (królowa buław), mało będzie zależeć od Ciebie. Cytuj
Arshi Napisano 10 Listopada 2014 Napisano 10 Listopada 2014 1. Podstawa-kaplanka -nie wiesz czy spotkasz ta osobe ale bys chciala 2. To nie nastapi-4 kielichów - nie bedzie wyczekiwal spotkania z toba 3. Tu lezy szansa-9 denarów - pewnie w jakims parku blisko przyrody 4. To moge zrobic sam/a, to zalezy wylacznie ode mnie-5 buław - odeszwac sie teraz 5. Wplyw otoczenia, niezalezny ode mnie-As denarow - ze szykuje sie okazja spotkania 6. Dlugotrwaly rozwoj sytuacji, rezultat -SŁONCE, KrÓLOWA BUŁAW, PUSTELNIK - pewnie na wakacja spotkasz ta osobe i sama zaczepisz przywitasz sie jak bedzie on gdzis smotnie wypoczywal Cytuj
roszpunka79 Napisano 10 Listopada 2014 Napisano 10 Listopada 2014 Kapłanka to Ty- wyczekująca, cierpliwa (skoro czekasz i masz nadzieję tak długo), cierpiąca, ale ufająca, że opatrzność ma Cię w swojej opiece i „załatwi” Twoje problemy. Nie będziesz Irlandia cierpieć w nieskończoność (4 puchary). To minie i będzie rezultatem splotu losowych zdarzeń (as monet) i Twojej własnej pracy nad sobą. Czym Ty możesz się zająć i na co masz wpływ? 5 buław to dla mnie karta totalnej rozpierduchy emocjonalnej. To taki stan , kiedy w człowieku buzują skrajnie różne emocje i jest w nich duży bałagan. Trudno w nim działać logicznie i z korzyścią dla siebie. Myślę, że po pierwsze obszarem pracy dla Ciebie są właśnie te porozwalane emocje, trzeba ten chaos okiełznać i wsadzić w jakieś ramy. Gdy z tym się uporasz myślę, że to co jest Twoją szansą- 9 denarów- może się zrealizować. A tutaj widzę przede wszystkim możliwość pogodzenia się, z tym, że was już nie ma i przyjęcia wynikającej z tego samotności jako czegoś co już nie budzi grozy i cierpienia, ale jest po prostu pewnym momentem w życiu. Gdy emocjonalnie funkcjonuje się lepiej, zaczyna się dostrzegać plusy niezależności. 9 monet jest dla mnie kartą, która pokazuje człowieka zadowolonego i spełnionego w życiu, mimo, że niekoniecznie ktoś mu w nim towarzyszy. Dlatego, że on już nie uzależnia swojego samopoczucia od relacji. Zdaje sobie sprawę z tego, że jest określonym człowiekiem, którego definiuje coś więcej niż tylko kontekst społeczny czy relacyjny. Myślę, że masz na to szansę. Słońce i buławiana kojarzą mi się z taką właśnie siłą, wynikającą przede wszystkim z przyjęcia, że to ja jako człowiek, kobieta, jestem dla siebie najważniejsza. W sensie uwierzenia w swoją wartość jako osoby, w rezultacie niemaltretowanie siebie, nie pozwalanie na to, by robił to ktoś inny. Dojście do tego momentu może być jednocześnie zamknięciem za sobą przeszłości (pustelnik). Wtedy już nie będzie ciśnienia, żeby coś wyjaśniać, bo to po prostu będzie za Tobą. Ja w tych kartach nie widzę szansy na rozwój konstruktywnej, stabilnej i satysfakcjonującej relacji z tym mężczyzną. Dlatego na Twoim miejscu potraktowałabym ten rozkład jako wskazówkę co zrobić, żeby się z tym uporać. Irlandia, na swoim przykładzie, zapewniam Cię, bez powietrza można żyć ;-). Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 10 Listopada 2014 Autor Napisano 10 Listopada 2014 Roszupnko to bardzo mądre co napisalaś. Dziekuję Ci bardzo. Cytuj
panna.marta Napisano 12 Listopada 2014 Napisano 12 Listopada 2014 1. Podstawa-kaplanka - możliwe, że to TY lub jakaś inna kobieta jeśli taka jest gdzieś między wami 2. To nie nastapi-4 kielichów - możliwe, że nie do końca zostaną zauważone pewne ważne sprawy 3. Tu lezy szansa-9 denarów - szansa na pozytywne relacje, radość 4. To moge zrobic sam/a, to zalezy wylacznie ode mnie-5 buław - nie zadręczaj się, nie walcz o coś na siłę 5. Wplyw otoczenia, niezalezny ode mnie-As denarow - korzystny dużo szans na coś wartościowego 6. Dlugotrwaly rozwoj sytuacji, rezultat -SŁONCE, KrÓLOWA BUŁAW, PUSTELNIK - aby osiągnąć pełnię szczęścia musisz coś przetrawić, przejść, czegoś się nauczyć. Jak to wprowadzisz w życie powinno być dobrze Cytuj
Agiatis Napisano 12 Listopada 2014 Napisano 12 Listopada 2014 (edytowane) 1. Podstawa-kaplanka - to możesz być Ty jak i również jakaś tajemnica która nie moze zostać ujawniona 2. To nie nastapi-4 kielichów, przegapiliście swoją szanse... 3. Tu lezy szansa-9 denarów - przypływ pozytywnych spraw, jak i radości, niespodziewane szanse . 4. To moge zrobic sam/a, to zalezy wylacznie ode mnie-5 buław - toczona walka wewnętrzna, czy te spór powinnaś się z tym uporać 5. Wplyw otoczenia, niezalezny ode mnie-As denarow być może czeka Ci coś nowego, innego niz dotychczas, spotkanie przypadkowe przy pracy finansach bądz z finansami związane... 6. Dlugotrwaly rozwoj sytuacji, rezultat -SŁONCE, KrÓLOWA BUŁAW, PUSTELNIK, Światełko w tunelu, zrozumiesz iż to co było juz nie jest, czas przemyśleć i kroczyć własną drogą. Edytowane 12 Listopada 2014 przez Agiatis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi