Skocz do zawartości

na miesiac na love

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Pan z poprzednich rozkładów poszedł swoją drogą. Ja znów singielka, poszukująca nowych możliwości. Postawiłam sobie dłuższy rozkład, 2 rządki po 5 kart, tak aby można było to szczegółowo zinterpretować jak upłynie mój miesiąc w tym obszarze. Ja podzieliłam to na 1 połowę miesiąca i drugą.

Pytanie brzmi> czy poznam jakiegoś mężczynę w ciągu najbliższego miesiąca?

sprawiedliwość XI, 6 buław, 10 denarów, 3 buławy, królowa denarów

drugi rządek

papież V, gwiazda XVII, rycerz buław, 10 pucharów, eremita IX

Będę bardzo zasadnicza. Będę cieszyła się ze swojej wolności, skupie się na sobie, dbaniu o siebie.

W drugiej połowie miesiąca bardziej pomyślę o związku o poznaniu kogoś zacznę szukać stabilizacji. Być może pojawi się jakiś chłopak, ale rycek buław to ktoś na przysłowiową chwilę.Te karty skojarzyły mi się też z podróżą.

Edytowane przez panna.marta
Napisano

Co oznaczają poszczególne rządki, bo nie bardzo rozumiem, czy to ma cośreprezentować? Jeśli tak, to proszę dopisać, bo jest to niejasne.

Równie dobrze można wyciągnąć pół talii tak bez ładu i składu... Nie widzę tu interpretacji pionów i skosów, więc to jak wyciąganie kilku chronologicznych kart dwa razy na jedno pytanie.

Napisano
Co oznaczają poszczególne rządki, bo nie bardzo rozumiem, czy to ma cośreprezentować? Jeśli tak, to proszę dopisać, bo jest to niejasne.

Równie dobrze można wyciągnąć pół talii tak bez ładu i składu... Nie widzę tu interpretacji pionów i skosów, więc to jak wyciąganie kilku chronologicznych kart dwa razy na jedno pytanie.

Po prostu wyciągnełam sobie karty na miesiąc taki dłużyszy rozkład który będzie szczegółowo opisywał moje życie w tym obszarze. Podzieliłam na dwa rządki po 5 kart przecież na tej podstawie można odczytać jakiś obraz- interpretacja jest dowolna i nie wiem czym ona mogłaby się różnić od rozkładu mini na 3 lub 4 karty?

Napisano

Mozesz poznac jakiegos pana w podrózy ,ale bardziej skupisz sie na nauce i sobie.

Napisano
Pytanie brzmi> czy poznam jakiegoś mężczynę w ciągu najbliższego miesiąca?

drugi rządek

Pierwsza połowa miesiaca wydaje mi sie upłynie na porzadkowaniu swoich spraw, wychodzeniu z dołka, łapaniu stabilizacji...chyba nawet nie masz ochoty na kogos w swoim zyciu, polubisz swoją samotnosc....

Druga połowa...jacys Panowie beda sie przwijac, ale nie bedzie to na miare tzresienia ziemi...ja tu nadal widze Cie samotną ale w jakis sposób spełnioną.

Pozdrawiam i zyczę powodzenia:)

Napisano

Nom, było to moim zdaniem nieczytelne i już wyjaśniam dlaczego.

(teraz już napisałaś, że rządki odpowiadają I i II poł. miesiąc, ale poniżej wyjaśnienie moje dlaczego mi ta informacja była potrzebna)

Mamy 10 kart, opowiadających o 30dniach w sposób nieusystematyzowany, więc sporo. Dochodzi do tego fakt, że karty czytamy też "patrząc całościowo na układ", lub tak jak Euterpe "patrząc na powiązania między nimi". Bez konkretnych pozycji, ogólnie rzecz biorąc robi się z tego wielki misz-masz, mogący mówić o wszystkim i o niczym konkretnym, bo w natłoku 'pierdół' dnia codziennego gubią się gdzieś te kluczowe informacje, które uwydatniłyby się, gdyby kart tak potraktowanych (bez pozycji) było mniej.

Sytuacja miałaby się inaczej, gdyby rozkład był robiony np na podobieństwo rozkładu kart klasycznych (rządek górny teraźniejszość, dolny przyszłość, lub jakiś inny, systematyzujący podział: np oczekiwania vs rzeczywistość, albo co wewnątrz a co nazewnątrz). Rozumiesz, bez tego jawi sie tu kocioł 10ciu kart, do dowolnej interpretacji, nad którym, jeśli by chcieć go faktycznie zinterpretować tak jak trzeba, w położeniu o którym piszesz (a oczywiście dałoby się), to należałoby spędzić ogrom czasu. Patrząc na relacje w pionach, relacje sąsiadujących, relacje w skosach, całościowo, i tak dalej. (I polecam Ci to zronbić samej na spokojnie - rozłóż sobie te karty i przeanalizuj te połączenia między Nimi. Będzie to czasochłonne, ale gwarantuję, ze tylko w ten sposób wyciągniesz z tego rozkładu wszystko co się da, zauważysz też zależność, że np karty w pionie pokazały cośtam, a te w poziomie coś innego. Pytanie tylko, czy opłaca się tak bawić mając w perspektywie jedynie miesiąc z życia?).

Zamiast tego dostaniesz odpowiedzi, które pod uwagę wezmą czyste chronolo, a więc de facto, będą one tak samo ograniczone, jak i gdybyś wyciągnęła tu jak mówisz 3-4 karty na dany miesiąc. Więc najzwyczajniej w świecie okaże się, że nie było sensu wyciągać aż tylu kart.

Wbrew pozorom rozkłady, które mogą uchodzić za ograniczające, niedające pełnej samowolki, są rozkładami, z których jesteśmy w stanie wyciągnąć zdecydowanie więcej przy mniejszym nakładzie czasu.

W klasykach jest i rozkład na całą talię, ale nikt nie zastosuje go w pytaniu o miesiąc, tylko pytając o pokaźny kawał czasu, lata.

Mam nadzieję, że jakoś czytelnie wyjaśniłam swój pkt widzenia w temacie:)

Przykładowo, tutaj piony (jeśli się je chce interpretować:P), bardzo dużo rozjaśniają i dają jednoznaczną odpowiedź, ze na koniec miesiąca będziesz dalej sama:

królowa denarów

eremita IX

Będę miałą czas to postaram się zerknąć poziomo i pionowo, by był jakiś pożytek z tak zamieszczonego rozkładu.

Napisano

czy poznam jakiegoś mężczyznę w ciągu najbliższego miesiąca?

pierwsze dwie karty (sprawiedliwość + 6 buław) mówią 'nie' i dodatkowo z HB (8+6=14) XIV Umiarkowanie, które nie wnosi nowości. Sprawiedliwość i 6 buław mogą mówić o tym, że podejmiesz decyzję, która da Ci dużo zadowolenia, ale związku tutaj nie widzę. Idąc dalej (10 denarów + 3 buławy + królowa denarów) widać, że poświęcisz ten okres głównie najbliższym (krewnym, przyjaciołom) oraz pracy. Może wyszło tutaj latanie po sklepach (6 buław) za prezentami i czekanie na odpowiednią chwilę, aby je wręczyć.

W pierwszym rzędzie jest samotność. Przemyślisz kilka spraw, spojrzysz racjonalnie na rzeczywistość i skupisz się na sobie oraz na osobach, na których możesz polegać.

Papież i gwiazda - może dostaniesz jakieś cenne informacje o kimś/czymś od kogoś, w wyniku czego pogrążysz się w marzeniach. Z rycerzem buław to sny o mężczyźnie z ikrą, dynamicznym, wiecznie w ruchu i bardzo podniecającym, którego zazdrościłyby koleżanki. Ale 10 pucharów zamyka sprawę. Kto wie czy się tylko nie miniecie przelotem. Eremita to samotność albo, jeżeli wcześniej się z nim zderzysz, to zaczniesz go szukać przez net.

W drugim rzędzie również nie widzę związku.

sprawiedliwość i kapłan - nauka, nowa wiadomość czy myśl, która zmieni Twoje życie (8+5=13).

6 buław + gwiazda - gonienie za nieosiągalnym (6+17=23) i znowu lekcja z życia

10 denarów + rycerz buław - i tutaj do takiego rycerza zawsze lubię dołożyć. I mam kilka opcji:

1) 10 denarów + rycerz buław + 10 pucharów - nadal marzenia o mężczyźnie, chęć wyrwania się z stagnacji, pragnienie zmian, wyzwolenia ze stanu wolnego

2) 10 denarów + rycerz buław + 3 buławy + ... :

2.1) 10 denarów + rycerz buław + 3 buławy + królowa denarów - nadal będziesz singlem, ktoś się może na krótki moment pojawić, ale to nie będzie to i dojdziesz do wniosku, że lepiej być samemu; może nawet zainwestujesz trochę kasy w siebie

2.2) 10 denarów + rycerz buław + 3 buławy + eremita - tak jak wyżej + chęć nie robienia niczego na siłę, wyciszenie, skupienie na sobie; może nawet przeanalizujesz swoją osobowość;

3) 3 buławy + 10 pucharów - wypatrywanie spełnienia, a właściwie jego oczekiwanie, które jest naturalnie wplecione w cykl życia (3+10=13)

4) królowa denarów + eremita - samotność, zakupy, siedzenie przed kompem, zaspakajanie kaprysów, ale z głową

można również zauważyć, że rycerz jest otoczony w ten sposób:

6 buław-------10 denarów--------3 buławy

gwiazda-------rycerz buław------10 pucharów

6+10+3+17 + 10 =46 -> 4+6=10 - X Koło fortuny - wszystko w rękach losu.

Stawiam na to, że ten rycerz symbolizuje Twojego krewnego (10 denarów + 10 pucharów), który przyjedzie z daleka (gwiazda + 3 buławy + 6 buław) do was z wizytą.